I
Izbrisan uporabnik 474
Za razliko od drugih vojn, se ta dogaja v Evropi, zato tako burna reakcija vseh evropejcev. Cisto brezvezen napad ene drzave nad drugo. Hudo zahrbtni napad, brez napovedi, brez realnih moznosti, da se zadeva diplomatsko resi.
Ni burne reakcije "vseh evropejcev." Pravzaprav so "vsi evropejci" zelo pasivni glede te vojne. Si želijo da se neha. Diplomatsko. Ne podpirajo sankcij. Edini, ki bruhajo ogenj, so poljaki (za katere je bilo lepo rečeno, da je njihova rusofobija večja od njihove domoljubnosti) in par baltskih zakomplesancev. In pa par Alterašev. Vojna ni brezvezna za ruse in ni brezvezna ua ukrajince. Brezvezna je za EU. Zato je zelo brezvezno, da se na kocko postavlja celotna EU zavoljo ene "brezvezne" vojne, ki niti ni v EU oz. med članicami EU. Ni bilo realnih možnosti diplomatske rešitve? Daj še meni malo...
Vzroki so važni. ker so potem tudi rešitve na osnovi vzrokov. Pomoč ZDa "brez vzrokov" je samo neumno podpihovanje vojne, hujskaštvo. To je včasih delal neizobražen folk brez ciljev in prihodnosti... Upam, da se ne najdeš v tem, čeprav sem z vsakim tvojim postom manj in manj prepičan...Tudi meni amerikanci niso pri srcu, sploh ne. ampak, dokler bojo pomagali ukrajini jih podpiram. pa niso vzroki vazni. meni je vazno, da se imajo ukrajinci tako vsaj s cim borit, in oni se s srcem borijo proti okupatorju.
Ne, tebi je zelo važno, da je na agresorski strani Rus, ki je v tvojih očeh idealni bad guy za izlivanje svojih frustracij. Če bi bila na drugi strani ZDA, bi po forumu orgazmiral na Star Spangled Banner...pa sej men je tud vseeno, kdo je v vojni. dokler se izvaja agresija nad civilisti in krade ozemlje druge drzave tega ne bom podpiral. pa ce je rus, american al pa anglez.
Rus je Evropi zelo lepo povedal, kaj se bo zgodilo. Večkrat. Skozi več let. Tista o "odcepitvi" je pa samo sarkazem, ne? Upam... Ker "članstvo" v Evropi pač ni pogojeno politično gospodarsko, kulturno... Pogojeno je geografsko. Razen če si nabaviš res veliki buldožer... V Evropi pa še daleč nismo zaključili z brezveznimi barbarskimi vojnami" - kar vprašaj Angleže in Francoze, kako je kaj v Libiji...rus je zaril noz v hrbet celi evropi, zato se mora ta cez noc odcepiti od nje. Nekako smo mislili, da smo v evropi zakljucili s takimi barbarskimi brezveznimo vojnami, in da smo spoznali, da se z vojno in nasiljem ne resuje zadev.
Ne-podpirat vojno je nekaj povsem drugega, kot to, kar ti zganjaš po forumu. O opranosti pa se strinjam...tako sam vidim zadevo. ce sem zarad tega opran, ok, sam te vojne pac ne podpiram.
Ne, ni se treba. Ni niikakršne potrebe se postavit na katerokoli stran. Pravzaprav je - vsi bi se morali postaviti na stran EU in se od vsega sranja discantirat maximalno. In enkrat za vselej odfookat ZDA ter skelapti partnerstva izključno na podlagi gospodarskih interesov. Fucking Indija nas bo posilila iz leve in desne, če se bomo še dolgo zajebvali in lizali šupak ZDA. Celi svet se že obrača prot njim malo po malo, edino mi še s kanglico vazelina mažemo levo in desno od sebe, da bomo lažnje zdršnili še globje...opredelit se je pa nekako treba. ker ce bomo enotni, bo vse lazje. "zrtve" seveda bojo - kaksno delovno mesto manj - ampak ne dvomim da se bo vse nazaj uredilo v kratkem casu. clovek se vedno prilagodi, tudi tokrat se bo treba.
Glede "žrtve" in kakšno "delovno mesto manj" pa je itak odraz totalnega zblojenca...