Vojna v Ukrajini 2

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Rus ne more, ker izdatno pomaga amerika, drugace bi lahko sel rus do londona.

Glede na odpor in znanje Ukrajine glede tega hudo hudo dvomim da je rus sposoben bilo kaj podobnega, Ameriška podpora gor ali dol. Njihova vojska in oborožitev niti na nek približno resen odpor ni naletela, pa imajo kup problemov.

Nič ne bi dal, živel lagano, red naj delajo Američani, zastonj seveda, sam da tebe na Krku s pivo v roki nič ne moti. Doslej smo se pač imeli lepo. Plačali bomo ceno.
Te vsaj razumem, onega rusofila na Pagu z borovo vejico pa res ne.

Američani so počeli in še počnejo enake stvari kot rus. Zakaj je njim opravičeno in dovoljeno, drugim pa ne? Aja američani so naši prijatelji in življenje v državah napadenih s strani ZDA itak ni nič vredno. Vse zato da imamo poceni nafto in ostale resurse. Ko se rus loti podobne eskapade je pa vse narobe in mora biti nafta in plin čim dražji.....seveda samo za EU države, ker so prijatelji ZDA tako ukazali.
Američani so z umešavanjem v notranjo politiko različnih držav regije toliko destabilizirale, da so taiste države pričele z terorističnimi napadi v EU in ZDA. Prav tako so zakrivil begunske valove katere kasira EU. Napravijo nam probleme, potem prodajajo rešitve. Določeni pa ploskate/ploskajo. Zakaj že?

• Všeč mi je
Reactions: Matey, krko in bizi

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Glede na odpor in znanje Ukrajine glede tega hudo hudo dvomim da je rus sposoben bilo kaj podobnega, Ameriška podpora gor ali dol. Njihova vojska in oborožitev niti na nek približno resen odpor ni naletela, pa imajo kup problemov.

Američani so počeli in še počnejo enake stvari kot rus. Zakaj je njim opravičeno in dovoljeno, drugim pa ne? Aja američani so naši prijatelji in življenje v državah napadenih s strani ZDA itak ni nič vredno. Vse zato da imamo poceni nafto in ostale resurse. Ko se rus loti podobne eskapade je pa vse narobe in mora biti nafta in plin čim dražji.....seveda samo za EU države, ker so prijatelji ZDA tako ukazali.
Američani so z umešavanjem v notranjo politiko različnih držav regije toliko destabilizirale, da so taiste države pričele z terorističnimi napadi v EU in ZDA. Prav tako so zakrivil begunske valove katere kasira EU. Napravijo nam probleme, potem prodajajo rešitve. Določeni pa ploskate/ploskajo. Zakaj že?
itak, potem pa takoj whataboutizem o američanih.

da ne govorimo da je OK da rus neutemeljeno pobija nedolžne sam da nekdo dobi pocen energente.
očitno ne zastopiš da je enkrat pa dost. stran se je gledalo pri ogromno drugih zadevah nekje je pač treba potegnt črto. in ko se vid da tudi rusoljupci dojamejo da je ruska vojska v sranju je treba to črto potegnt čim dlje.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in darjan

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113

Najbolje da se usedes v Lado, pa do prvega obstanka kjer boš lahko razmišljal o lepem svetu, ki bi lahko bil pod Putanino.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
povprečn državljan je volil kar je volil. vpliva velika sicer res nima a to ga nikoli ni imel in nekaj se slepit in jamrat.

ti si sedaj skorajda rekel da naj ti banka daje pufe non stop da se boš lepo imel in ko jih šljivi ko pridejo po svoj denar nazaj. malo prevedeno a v svojem bistvu je to to.
gladko se je povprečnemu državljanu Slovenije in prebivalcu EU jebalo za prihodnost s svojimi dejanji in s tem kar so si izvolili.
sedaj je prišel račun ti pa bi še vedno rad pufe in jokaš in stokaš ko te vlečejo ven iz stanovanja za katerega ne plačuješ več kredita.

rus sicer res ni bil sposoben zasest jebene ukrajine tako hitro kot je mislil in hotel, bi jo pa sčasoma lahko če bi se zahod skril v mišjo luknjo in bil tiho zaradi energentov. in že spet pridemo do tega - do kje se pusti? tudi proti poljski majo dost za povedat pa estoniji.. finski se grozi... pustimo vse to zato da boš ti, ki se še do danes nisi streznil, poceni prišel skozi zimo?

in pa tale mi je dobra - interese sodržavljanov :valjamse: striktno določeno z mejo države, v kateri si se na random rodil?
za lastno rit se ti gre, nekaj kle farbat ljudi no.
dajva potem da sem jaz nekaj več kot ti če si že začel to igro - meni se gre za interese sočloveka.

Še enkrat ogromno napisanega povedanega pa nič.

Ker se je nek birokrati odločil da je nekaj dobro/slabo sami ne smemo imeti kritičnega razmišljanja in lastnega mnenja o taki potezi? Sploh ko vidimo/občutimo rezultate?

Cena za energente je bila tržna in poštena. Zakaj misliš da smo bilo kaj dobivali zastonj oz na kredit?
EU je pa tak porabnik, da cca 40% vira ne more nadomestiti čez noč in brez pretresov na globalnih trgih.

In ti kao človekoljub kako uspeš v enem stavku kritizirat trenutno ruse in obenem opravičevati dosti hujše zločine drugih samo zato ker so kao naši? Taki kot si sam ste hinavci brez hrbtenice. Če smo v fazi obsoja vojne zločine in uvajamo sankcije jih dajmo za vse ali nobenega.

Pa ukrofilčki lahko prižigate svečke namesto ognja in ugašate podjetja. Brez glava podpora brez alternativ bo znala imeti resne posledice za EU. Ampak glejte, dokler države tiskajo denar......... Ko bo potrebno plačevati račune brez subvencij države nas bo spomin na Ukrajino lepo grel.....

Najbolje da se usedes v Lado, pa do prvega obstanka kjer boš lahko razmišljal o lepem svetu, ki bi lahko bil pod Putanino.

Kje sem kdaj izrazil podporo rusu?
Še en v nizu brezveznih komentarjev.

Moje vprašanje ostaja pa še vedno ne odgovorjeno. Kje in na kak način bo EU zagotovila dovolj in cenovno sprejemljivih energentov za lasten obstoj? Ker kovidnih evri so pognali inflacijo v nebo, dotiskovanje zavoljo Ukrajine bo pa.....

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Koga to briga. Saj bo kapica na vse možne energente.

Bo bo.......kaj bo če sploh bo rešila je pa vprašanje.....

Evropa bi že davno morala "graditi" na lastni energetski samozadostnosti. Naša potrošnja je polna krvavih energentov iz določenih delov sveta. Ti energenti financirajo terorizm, zlorabe in razne čudne režime. Do sedaj nas to ni motilo in nas še vedno ne moti. Ker so prijatelji ZDA tej ki to uvažajo in proizvajajo. Rusi so itak slabi in bo izpad od tam že pokrila kaka arabska pro ameriška država. Pa nafta/plin od tam ni nič manj krvav od ruskega... Je pa dražji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Rus ruši mir v evropi in kar počne ni OK. Ampak ali je pošteno, da povprečen državljan EU plačuje zgrešeno politiko zadnjih desetletij?
Evo, tukaj je tvoj problem. Ti si opereš roke s povprečnim državljanom EU, ki je božček, nič kriv. Tako kot povprečen Slovenec ni nič kriv, je lep, dober, pošten človek, samo politiki ga nategujejo. Loool. In kdo izvoli te politike? Pa ne opletaj z mediji in ne vem čim še. Dejstvo je, da če je folk glup in nasedel neumnostim, potem je to to. To je potem tudi domet politike. In točno take politike imamo, kot si jih zaslužimo.
Sem že napisal nekje na začetku prve teme: tole bo lepa je... za Evropejce, ampak upam, da bo to relativno poceni lekcija (leta 1939 je bila žal bistveno dražja lekcija), da se nekje morajo vse neumnosti končati in se nehati ukvarjati s pravicami pa LGBTQ, pa puceni plinčkom od Putinčka, pa zelenimi sočnicami in začet resno delat na čim večji nedvisnosti od energije do drugih materialov, itd. Če pač ne bo, pa ne bo. Itak bo šlo vse v 3PM.
Samo ne mi ti s takimi, kako je povprečen EU državljan ubožec. Malo poglej povprečnega EU državljana v Italiji (FAŠISTI bodo glavna stranka), na Madžarskem, v Avstriji, itd. To so ti povprečni državljani. In marsikateri od teh je najbolj pameten in vse, samo v ogledalo se ne pogleda.
In točno ta SEBIČNOST in gonja za SAMO MENI, MENI nas je pripeljala v to sranje. Ker plinček od Putinčka je bil pucen, pa se ni splačalo drugega delat, je bilo treba navleč še drugi plinovod, da bomo mi pucen pa fajn živeli. Nje? Namesto, da bi malo pogledali bolj široko in rekli, aha neki ne štima tukaj. Bo treba alternativo iskat. Tako pa lepo kot džankiji, ki vedno bolj vlečejo prašek vase.
Sedaj pa ti še kar naprej razpredaj, kako se tebe to ne tiče. No, mene se pa tiče, ker mi ni vseeno, da Rus tlači Ukrajince. Tako kot mi ne bi bilo vseeno, če bi moj šef posiljeval tajnico, ampak ker mi fajn plača, pa počitnice, pa feffafija mi da za par tednov, bi pač pogledal stran. Sej kaj se pa to mene tiče. Meni je kul, ne samo kul, meni je top, ker mam kešeka in vsega. Tajnica naj se pa sama pošlihta, kot hoče, bmk zanjo. Pa potem bi računovodkinjo nategnil, pa prodajalko, itd. BMK, to se mene ne tiče. No, ko bi na novoletni zabavi še tvojo ženo naciljal, bi pa ti očitno še krilo pomagal dvignit, pa ji hlačke dol strgal, da bo še naprej bogato, nje?
Z Američani in arabci in ostalimi pa spokaj v svojo temo, pa bomo tam debatirali.

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Nebi. Ampak s čim naj jo nadomestim?
par let jih še financiraj potem pa itak prideš do tega da je pretežko sedaj to nadomestit in ostaneš na istem... no vsaj nekako tako se namiguje.

nadomesti s tistem kar imaš kakšno stvar boš pa pač dražje plačal letos, cost of doing business z nezanesljivi partnerji in plačal se bo vse za nazaj.
zdaj pa plin mamo tud pr nas pa ga ne črpamo, bomo raje crknl kot pa tisto črpal. nuklearka bi že nova mogla bit pa smo kje?
šibke politike se voli in se nikamor ne premakne, nobene odgovornosti nikjer čez 2 leti pa nov obrazek ki pa res res bo.
na ravni eu pa ni veliko drugače.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Evo, tukaj je tvoj problem. Ti si opereš roke s povprečnim državljanom EU, ki je božček, nič kriv. Tako kot povprečen Slovenec ni nič kriv, je lep, dober, pošten človek, samo politiki ga nategujejo. Loool. In kdo izvoli te politike? Pa ne opletaj z mediji in ne vem čim še. Dejstvo je, da če je folk glup in nasedel neumnostim, potem je to to. To je potem tudi domet politike. In točno take politike imamo, kot si jih zaslužimo.
Sem že napisal nekje na začetku prve teme: tole bo lepa je... za Evropejce, ampak upam, da bo to relativno poceni lekcija (leta 1939 je bila žal bistveno dražja lekcija), da se nekje morajo vse neumnosti končati in se nehati ukvarjati s pravicami pa LGBTQ, pa puceni plinčkom od Putinčka, pa zelenimi sočnicami in začet resno delat na čim večji nedvisnosti od energije do drugih materialov, itd. Če pač ne bo, pa ne bo. Itak bo šlo vse v 3PM.
Samo ne mi ti s takimi, kako je povprečen EU državljan ubožec. Malo poglej povprečnega EU državljana v Italiji (FAŠISTI bodo glavna stranka), na Madžarskem, v Avstriji, itd. To so ti povprečni državljani. In marsikateri od teh je najbolj pameten in vse, samo v ogledalo se ne pogleda.
In točno ta SEBIČNOST in gonja za SAMO MENI, MENI nas je pripeljala v to sranje. Ker plinček od Putinčka je bil pucen, pa se ni splačalo drugega delat, je bilo treba navleč še drugi plinovod, da bomo mi pucen pa fajn živeli. Nje? Namesto, da bi malo pogledali bolj široko in rekli, aha neki ne štima tukaj. Bo treba alternativo iskat. Tako pa lepo kot džankiji, ki vedno bolj vlečejo prašek vase.
Sedaj pa ti še kar naprej razpredaj, kako se tebe to ne tiče. No, mene se pa tiče, ker mi ni vseeno, da Rus tlači Ukrajince. Tako kot mi ne bi bilo vseeno, če bi moj šef posiljeval tajnico, ampak ker mi fajn plača, pa počitnice, pa feffafija mi da za par tednov, bi pač pogledal stran. Sej kaj se pa to mene tiče. Meni je kul, ne samo kul, meni je top, ker mam kešeka in vsega. Tajnica naj se pa sama pošlihta, kot hoče, bmk zanjo. No, ko bi na novoletni zabavi še tvojo ženo naciljal, bi pa ti očitno še krilo pomagal dvignit, pa ji hlačke dol strgal, da bo še naprej bogato, nje?
Z Američani in arabci in ostalimi pa spokaj v svojo temo, pa bomo tam debatirali.

Bedasta analogija in primerjave ampak OK.
Rus je bil/je relativno čuden poslovni partner.
Smo pa zgledno in pošteno sodelovali, do prekinitve. Tvoja primerjava z rusom kot nekim nasilnežem je bedasta do konca in še naprej. Američan počne dalj časa točno to kar "šef" počne tajnici/tvoji ženi/celo hčeri....
Ampak ker je američan "naš" pivski prijatelj in sodelavec ga toleriramo in celo podpiramo. Skupaj z njim pa kritiziramo rusa, kateri je "šef" v sosednji firmi. Počne sicer isto kot naš, vendar ker je druga firma je on obsojanja vreden.

Vzpon fašizma in nacizma v evropi je direktna posledica slabega vodenja, kateri določeni še kar podpirate. Po tvoji in še kateri primerjavi, če živiš in uživaš sadove "zahoda" bi moral vedno podpirati zahodno agendo. To pomeni vse LGBT različice, vse EKO fašistične izpeljanke, vse #dobrodošlibegunci mantre...... Baje da če si zahodnjak in uživaš benificije zahoda je potrebno vse "zahodno" sranje pojesti.

Evropa je imela najmanj desetletje če ne dalj, da se osamosvoji od arabskih in ruskih energentov. Kar bi bilo smiselno in potrebno za stabilizacijo razmer na naših koncih. Odločili smo se kot smo se. Če čez noč "krvavo" rusko nafto in plin zamenjamo z popolnoma enako krvavo nafto in plinom iz arabskih držav ali celo "prepakirano" rusko nafto in plinom uvoženim iz tretjih držav prek dodatnih posrednikov, smo razumeli kaj?

Evropa se bo morala odločiti. Ali all-in embargo na vse rusko. Ali pač pogoltniti cmok in nastaviti rit. To kar se gremo sedaj je k***c od ovce in umiranje na obroke. Vojna v Ukrajini se bo na tak način vlekla leta. Izgubljamo pa državljani EU.
Povprečen rus itak nima dosti, tisti kateri imajo, imajo pa toliko da jim ni poznati izgub. Druga zgodba je pa v EU. Tu imamo relativno dosti skorajda vsi, izgubo nam je pa hudo poznati. Vodilni politiki v bruslju so nas "porinili" na pot kjer jasne rešitve in izhodne strategije ni.

Bomo videli je rekel slepi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
General sir Richard Shirreff said the delay to the broadcast of Vladimir Putin's speech is "pretty chaotic".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Nekaj se kuha pravijo…ampak kaj sploh se lahko putin naredi? Da napove in upravici nukece?
Tudi ce napove mobilizacijo, bo to samo kanonfutr…

• Všeč mi je
Reactions: Konec

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Sergei Markov, a Russian political scientist who is a former close advisor to Vladimir Putin, says the president's national address has been delayed until tomorrow.