Vojna v Ukrajini 2

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.525
5.138
113
A so Rusi potem že najdli tiste skrivne biološke laboratorije ob meji z Rusijo, katere so imeli tam skupaj USA in UA?

Ampak znajo pa rusi uporabljati prepovedan orožja, to pa znajo...

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.985
2.327
113
A so Rusi potem že najdli tiste skrivne biološke laboratorije ob meji z Rusijo, katere so imeli tam skupaj USA in UA?

Ampak znajo pa rusi uporabljati prepovedan orožja, to pa znajo...

So ga našli, na Krimu od leta 2014 pod vodstvu RU. :D Kje je tisti znani general, ko so ga rusi zajeli? Nobene slike, nobenga dokaza?

Rusi so p...., znajo govoriti čez prepovedano orožje, potem ga pa sami uporabljajo.

UA bo to teplo, ker so preveč ¨good guys¨ in probajo spoštovati vse pretekle sporazume in protokolo glede orožja. Naj si za vzgled vzamejo rusofile, njimi se jebe za vse sporazume, protokole, prepovedi...zmečejo kar imajo.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
So ga našli, na Krimu od leta 2014 pod vodstvu RU. :D Kje je tisti znani general, ko so ga rusi zajeli? Nobene slike, nobenga dokaza?

Rusi so p...., znajo govoriti čez prepovedano orožje, potem ga pa sami uporabljajo.

UA bo to teplo, ker so preveč ¨good guys¨ in spoštujejo vse pretekle sporazume in protokolo glede orožja. Naj si za vzgled vzamejo rusofile, njimi se jebe za vse sporazume, protokole, prepovedi...zmečejo kar imajo.
Ma to ti malo sanjaš, nakladaš. Nobena stran v nobeni vojni ne spoštuje vseh konvekcij, dogovorov, itd.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.985
2.327
113
Saj pravi, preveč so ¨good guys¨ UA, naj bodo takšni kot rusi in zmečejo vse kar dobijo, tudi tisto kar so prepovedali. Saj veš kak pravijo, bolj ko si pošten, bolj dobiš po p....

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Bodo pas sli okrog, res uporabni teli jarki. Edino uporabni za skrivanje pred artilerijo k8 vsakodn3vno strela
Kdi bi razumu tele ruse.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.985
2.327
113
Bo čas pokazal, kako se obnese tale obramba iz WW2 v današnjem času. Malo bo zaustavila UA, za kej več pa nebi upal trditi.

Hudič so današnje satelitske slike, UA dobi vse informacije, točno bodo vedli kaj jih čaka.

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.312
9.931
113
Jaz upam, da bodo na najšibkejši točki prebili, potem pa od zadaj po njih. Tako kot so to že izvedli. Itak če pride do preboja, bodo rusi spet bežali na biciklih in kotalkah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.268
16.557
113
If Ukraine is given more air support - those trenches will make fine graves. Even the precision artillery will fill those in. Trench warfare is not what it used to be - the drones, precision shells and napalm has changed their viability.
S tem citatom se kar strinjam. Ni mi jasno kako to da Rusom ne potegne, da bo treba "mal" taktiko prilagodit. Po drugi strani so pa itak v nekem svojem svet in so se - kot smo videli pred časom - sposobni vkopat tudi v radioaktivno zemljo tako da kdo bi vedel kaj se plete po glavah tistih, ki odločajo kako in kaj.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.268
16.557
113
Bo čas pokazal, kako se obnese tale obramba iz WW2 v današnjem času.
Tako čisto iz firbca - a se komu tu na tabli kaj sanja kakšne taktike obrambe vsebujejo najmodernejši načini oz. kako bi (ali pa je v kakšni do neke mere primerjivi situaciji) odreagirala kakšna druga vojska? Ker tole z jarki se je definitivno uporabljalo tudi veliko kasneje in ne samo (oz. nazadnje) v WW2 tako da je v bistvu vprašanje ali sploh obstaja alternativa?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.012
6.047
113
Ravno Ukr puščajo svoje na bojišču, za MIA svojci ne dobijo odškodnine, za KIA jo.
In slika tistega premičnega krematorija je bila iz enega drugega časa pred 2022.

Garfildd
Medtem UK
People are ‘eating pet food’ because they can’t afford real food anymore

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.269
1.778
113
40
Verjetno nisem daleč od resnice, ce ugibam, da poveljujejo stari mačkoni ki so se taktik učili med prvo polovico hladne vojne iz učbenikov, napisanih med 2. svetovno vojno.

Kakršna oprema, taka taktika. Potem pa še mogoče kak mlad kaj pripomni da ni ok, pa ga hitro shladijo, da starim patronom se pa ja ne pametuje.. Pa se malo vodke pa smo.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.985
2.327
113
Tako čisto iz firbca - a se komu tu na tabli kaj sanja kakšne taktike obrambe vsebujejo najmodernejši načini oz. kako bi (ali pa je v kakšni do neke mere primerjivi situaciji) odreagirala kakšna druga vojska? Ker tole z jarki se je definitivno uporabljalo tudi veliko kasneje in ne samo (oz. nazadnje) v WW2 tako da je v bistvu vprašanje ali sploh obstaja alternativa?

Tudi sam nebi vedel, kakšen bi bil najmodernejši način za današnjo obrambo proti takšnem naprednem orožju. Možno betonski pokriti jarki, samo to je nenormalno zamudno za izvedbo in tudi drago.

Za WW2 čase je bila tista obramba odlična, niso imeli satelitskih posnetkov in dronov, da bi ti bombo pripeljal nad jarke, orožje je bilo krepko slabše proti današnjem.

Danes ti je v veliko prednost, če dobivaš ¨live¨ satelitske posnetke 24/7, podatke od največjih obveščevalnih služb na svetu....

Verjetno nisem daleč od resnice, ce ugibam, da poveljujejo stari mačkoni ki so se taktik učili med prvo polovico hladne vojne iz učbenikov, napisanih med 2. svetovno vojno.

Kakršna oprema, taka taktika. Potem pa še mogoče kak mlad kaj pripomni da ni ok, pa ga hitro shladijo, da starim patronom se pa ja ne pametuje.. Pa se malo vodke pa smo.

Tole si pa kar zadel, na terenu pri RU se kažejo takšni znaki :aplauz:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.199
1.091
113
Garfildd
Medtem UK
People are ‘eating pet food’ because they can’t afford real food anymore
Kaj ti to linkaš ene bedarije......Zakaj bi sploh kupovali "pasjo/mačjo" hrano saj sploh ni poceni.

No,.....razen ,...če ne nimajo v mislih kakšne bale sena.......

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.312
9.931
113
S tem citatom se kar strinjam. Ni mi jasno kako to da Rusom ne potegne, da bo treba "mal" taktiko prilagodit. Po drugi strani so pa itak v nekem svojem svet in so se - kot smo videli pred časom - sposobni vkopat tudi v radioaktivno zemljo tako da kdo bi vedel kaj se plete po glavah tistih, ki odločajo kako in kaj.
Jaz sem pa vesel, da to delajo. In upam, da jih Ukrajinci lepo po “ostrostrelsko” spucajo v jarkih. Pa upam, da Rusi ne bodo tako pod vplivom vodke, da ko bodo videli, da se puca njihove sovojake, da bodo samo čakali, da pade tudi na njih, ampak pobrali bicikle in kotale in odpeketali s fronte.