Vojna v Ukrajini 2

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Ljudje so legalno izvolili Janukoviča, ki je podpisal sporazum z Rusi. Ali je bil prozahodno, prorusko, ali proukrajinsko usmerjen ne bom ugibal, bil je izvolje, podpisal je, sam praviš, da je stališče predsednika dovolj, da se upošteva.

Ljudstvo ni homogena stvar, vedno imaš nekatere za in nekatere proti.
V Kijevu so bili mnogi ljudje najbrž proti njemu, (koliko ne vemo, ker ni bilo referenduma, na volitvah je pa zmagal), zato so ga s pomočjo ZDA s prevratom nelegalno vrgli z oblasti. Protesti proti prevratu so tudi potekali, vendar jih je nova oblast na silo zatrla, v Odesi so protestnike žive zažgali.
In ker ljudstvo ni hotelo več živeti v takšni Ukrajini, so naredili referendum in se odcepili. Ampak od ZDA postavljena vlada se s tem ni strinjala in je začela obstreljevat Donbas.....

Praviš : ljudje si želijo spremembe, ne navajaš pa: koliko je teh ljudi, kakšne spremembe si želijo in teritorialno porazdelitev. In tudi ne moreš navajat, ker referendumov ni bilo. Za razliko pa ljudje so v Dombasu in na Krimu z referendumom povedali svoje želje, in so se v skladu z referendumsko voljo odcepili.
Ej mirsi, vidim da si ti totalen strokovnjak o zgodovini Ukrajine, Dombasu, Krimu, ameriškemu denarju, ZDA puču, itd. Glede na to, da si se res detaljno poglobil v to tematiko, te prosim, da bi še kaj napisal recimo o denarju in ljudeh iz Rusije, ki so prišli v Ukrajino in ''pomagali'' pri odcepitvi. Ker vidim, da si res pravi strokovnjak, sem prepričan, da nam boš lahko podal relevantne in podrobne informacije tudi o tem.
Hvala.
#tišina

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.974
2.319
113
Ej mirsi, vidim da si ti totalen strokovnjak o zgodovini Ukrajine, Dombasu, Krimu, ameriškemu denarju, ZDA puču, itd. Glede na to, da si se res detaljno poglobil v to tematiko, te prosim, da bi še kaj napisal recimo o denarju in ljudeh iz Rusije, ki so prišli v Ukrajino in ''pomagali'' pri odcepitvi. Ker vidim, da si res pravi strokovnjak, sem prepričan, da nam boš lahko podal relevantne in podrobne informacije tudi o tem.
Hvala.
#tišina
Ma ista budala je kot Poldi112 na Slo-techu, ni 2x za rečit da ne gre za isto osebo. Ker piše čisti iste stvari, ZDA kriva, Ukrajina krši sporazume, Rusija brani samo svoje interese....itd, na vsak način hoče, da so vsi drugi krivi, samo rusofili ne.

Zgodovine se ne da spreminjati, lahko se pa spremeni nelegalne referendume in nelegalne priključitve pokrajn k drugi državi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Daj se ustavi no.
Jaz si želim vedet RESNICO. Zato sem ga pa tudi lepo vljudno prosil, da mi še kaj o tem napiše. Ker je STROKOVNJAK.
Ne moreš to kar verjeti MSM, ki nas fopajo samo z lažmi. Pravi Alteraš dobiva vire direktno iz prve roke od STROKOVNJAKOV. Ne pa tistega novinarja tam direkt na terenu, ki ga MSM plačuje.

• Haha
Reactions: H19ED

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Zelenski je v UA izvoljeni predsednik, ampak Krim in Dombas nista del ukrajine že od 2014, ker sta se takrat odcepili od UA. zato tam tudi niso imeli nobenih volitev, kjer bi bil predsedniški kandidat Zelenski. Tam, kjer ni bil izvoljen in ni kandidiral pa ne more bit predsednik.
Da odcepitve v Kijevu, Ljubljani in Burundiju niso priznali, jih pa bolj malo briga, koneckoncev so tudi Slovenijo prve resne države priznale šele leta 1992, nekatere druge jo pa še do danes niso.

Prebivalci Krima, Dombasa... nočejo bit pod Ukrajino, njihova volja je bila jasno izražena na referendumu.

ampak ti ne dojames, da krim in donbas nimata zakonske podlage za odcepitev. to je vse neki samoklicano...

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
ampak ti ne dojames, da krim in donbas nimata zakonske podlage za odcepitev. to je vse neki samoklicano...
Kak te samooklicano? Vidiš, ko nimaš vseh informacij o tem. Počakaj, da nam mirsi razloži o denarju in ljudeh iz Rusije, ki so ''pomagali'' pri teh referendumih. Potem boš razumel :cool: , da to ni bilo samooklicano.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.190
113
ja, se strinjam.

sam mirsi noce dojet, da trenutno je zelenski v ua izvoljeni predsednik in da ga ljudstvo zaenkrat se prenasa in podpira.

torej, na noben nacin nocejo pod rusijo. pika. konc. ne vem zakaj se stalo krivi zelenskega? dokler bo imel podporo ljudi, se bo seveda boril za svojo drzavo. in za vse je on kriv. ce ne bi izrazal volje ljudi, bi ga ze odnesl.

Zelenski je dober "igralec" in on lahko igra igro po svoje, ker ima za sabo ves zahodni svet. Seveda njegovi govori spominjajo precej na tiste s preteklih vojn, ko so potem vsi polni elana tekli pred strojnice. Govori kar ljudje radi slišijo pa čeprav bi bilo mogoče v marsikaterem primeru lahko drugače. Že to da je število mrtvih ukrajinskih vojakov državna skrivnost pove vse o tem.
To njegovo ne pogajamo se preden zadnji ruski vojaki ne odide z ukraine bo državo stalo ogromno življenj da ne govorim o škodi ki se kaže zadnje tedne.
Pa bi z bolj pametnimi odločitvami mogoče bilo drugače. Poglej primer naše vojne ko je JNA odšla mnogo kasneje. Njemu ne bo hudega, je multimiljonar, če/ko bo hotel iz ukraine bo lahko šel skoraj kakorkoli sploh v ZDA ali UK.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ampak, kdo sploh resno jemle njegove govore? mislim, kdo ga sploh poslusa?

vojakom je vazno, da jim dobavlja orozje, da se branijo, dobaviteljem pa je vazno da se ne preda in to je vse.

kaj je vazno kok ima denarja? zakaj potem se ne gre, ce je itak tam le zaradi denarja? lahko bo usel v zda ja, ampak kot najvecji izdajalec naroda. ne vem, men ne deluje tak. bomo pa videli kaj bo...

me pa zanimajo te pametne odlocitve, katere bi lahko sprejel, da bi bilo vsem lepse?

kaj pa, da bi putin sprejel kaksne bolj pametne odlocitve? to noben ne pomisli?

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.974
2.319
113
To njegovo ne pogajamo se preden zadnji ruski vojaki ne odide z ukraine bo državo stalo ogromno življenj da ne govorim o škodi ki se kaže zadnje tedne.
Pa bi z bolj pametnimi odločitvami mogoče bilo drugače. Poglej primer naše vojne ko je JNA odšla mnogo kasneje. Njemu ne bo hudega, je multimiljonar, če/ko bo hotel iz ukraine bo lahko šel skoraj kakorkoli sploh v ZDA ali UK.

Kakšne opcije pa ima za pogajanje? Lahko gre samo na kolena pred ru$$ijo in preda UA ozemlje Rusiji ali pa se bori proti njimi.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.190
113
Krima in pa Donetska ne bodo nikoli dobili nazaj, verjetno bi po zadnji uspešni ofenzivi ko je Rusom zaškripalo lahko izsili umik ampak z njegovo retoriko ne bo nikoli pogajanj, bomo videli kaj bo čez mesec dni ko bo v Ukrajini -15 stopinj. Glede na trenutno situacijo za navadne ljudi resna preizkušnji šele prihaja.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.634
-4.118
113
Zakonska podlaga o odcepitvi Krima in Donbasa je "pravica naroda do samoodločbe", ki je zapisana v ustanovni listini združenih narodov.
V primeru Krima pa tudi razveljavitev priključitve Krima Ukrajini l. 1952, ki je bila izvedena nezakonito.
Odcepitev bi bila možna tudi po ukrajinskih zakonih, vendar pod pogojem, da bi za to glasovali v celotni ukrajini, vendar oblast v Kijevu takega referenduma ni hotela razpisat.
Srbija tudi nima v ustavo zapisano pravico o odcepitvi določenega dela države, Kitajska tudi zagotovo ne. Zdej pa povej, ali podpiraš odcepitev Tajvana od Kitajske, kljub temu, da v Kitajski ustavi tajvan te pravice nima? S tem da Tajvanci niso narod, tam so samo Kitajci drugačnega političnega prepričanja, ki so pred desetletji pribežali iz celine na otok in preplavili prvotno prebivalstvo otoka, da je danes v veliki manjšini. Če podpiraš, potem je tvoje izgovarjanje na ustavo UA brez pomena.

Po katerih zakonih so pa l.2014 v ukrajini izvedli državni prevrat, zaradi katerega je pravzaprav prišlo do odcepitve? Ko se že ravno zapenjaš v zakone UA.

Ampak listina ZN je višja instanca. V zadnjih 70-tih letih je na podlagi pravice do samoodločbe nastalo veliko držav, predvsem v Afriki in nekaj tudi v Aziji

Seveda je samooklicano, in s tem ni nič narobe. Imajo pravico, ki jo uveljavljajo. Tudi slovenija se je odcepila samooklicano, brez pristanka vlade SFRJ. Prve resne države so nas začele priznavat šele v letu 1992, in nekaj držav nas še do danes ni priznalo. A se zato kaj sekiramo?

Hudiča, pa saj se od žene tudi lahko ločiš "samooklicano", brez njenega pristanka. In po ločitvi imaš pravico do samoodločbe, lahko si samostojen, ali pa greš že drug dan k drugi, v drugo zakonsko ali izvenzakonsko skupnost

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.634
-4.118
113
Hvala.
#tišina
Ker me vljudno sprašuješ, ti seveda postrežem z odgovorom.
Lepo po vrsti, najprej o denarju. Nulandova 2014 je sama povedala, da je ZDA "investirala" v Ukrajino 5 miljard za "promocijo demokracije"
O puču in kadriranju si poslušaj ta posnetek
.

Ni mi znano, da bi kdo iz Rusije hodil pomagat pri odcepitvi. Misliš tako kot je Nulandova s petimi miljardami pomagala pri puču misliš?

Krim, Donbas, odcepili so se 2014 sami, z referendumom, nihče ni iz Rusije hodil glasovat namesto njih. Očitno so imeli dovolj vlade v Kijevu in bi bili raje v Rusiji, ki je mimogrede rečeno precej bogatejša država. BDP je imela pred vojno 3x višji od UA, ki je bila najrevnejša in najbolj skorumpirana država v evropi. na Krimu so se po načelu pravice do samoodločbe priključili k Rusiji v Donbasu so do letos bili samostojni, Rusiji so se priključili šele letos. Ko je njihova samostojnost zaradi napadov UA vojske bila ogrožena, so povabili Ruse, da jih branijo in ščitijo pred samooklicanimi nacisti. (azov) in UA vojsko, ki je od l.2014 obstreljevala Dombas in ubila 15.000 ljudi, med njimi več sto otrok. Danes rusi pomagajo svojim sonarodnjakom, Na drugi strani je tudi Zelenski povabil tuje vojake da jih branijo. danes nekaj deset tisoč tujcev (poljaki, britanci, američani...pomaga ukrajincem pri streljanju, ves zahod pa jih zalaga z orožjem, obveščevalnimi podatki, priložnostno pa zahod še po teroristično kak plinovod razstreli, da nam pozimi ne bo prevroče.

Bolj na široko o ukrajini do letos pa si lahko pogledaš v tem posnetku. slovenski podnapisi.
Hvala za vprašanja. Poglej zgornji video, do takrat, ko boš celega pogledal pa ne sprašuj več, da se ne bomo ponavljali. Ker na vprašanja, ki so obrazložena v videu ne mislim več odgovarjat.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Ker me vljudno sprašuješ, ti seveda postrežem z odgovorom.
Lepo po vrsti, najprej o denarju. Nulandova 2014 je sama povedala, da je ZDA "investirala" v Ukrajino 5 miljard za "promocijo demokracije"
O puču in kadriranju si poslušaj ta posnetek
.

Ni mi znano, da bi kdo iz Rusije hodil pomagat pri odcepitvi. Misliš tako kot je Nulandova s petimi miljardami pomagala pri puču misliš?

Krim, Donbas, odcepili so se 2014 sami, z referendumom, nihče ni iz Rusije hodil glasovat namesto njih. Očitno so imeli dovolj vlade v Kijevu in bi bili raje v Rusiji, ki je mimogrede rečeno precej bogatejša država. BDP je imela pred vojno 3x višji od UA, ki je bila najrevnejša in najbolj skorumpirana država v evropi. na Krimu so se po načelu pravice do samoodločbe priključili k Rusiji v Donbasu so do letos bili samostojni, Rusiji so se priključili šele letos. Ko je njihova samostojnost zaradi napadov UA vojske bila ogrožena, so povabili Ruse, da jih branijo in ščitijo pred samooklicanimi nacisti. (azov) in UA vojsko, ki je od l.2014 obstreljevala Dombas in ubila 15.000 ljudi, med njimi več sto otrok. Danes rusi pomagajo svojim sonarodnjakom, Na drugi strani je tudi Zelenski povabil tuje vojake da jih branijo. danes nekaj deset tisoč tujcev (poljaki, britanci, američani...pomaga ukrajincem pri streljanju, ves zahod pa jih zalaga z orožjem, obveščevalnimi podatki, priložnostno pa zahod še po teroristično kak plinovod razstreli, da nam pozimi ne bo prevroče.

Bolj na široko o ukrajini do letos pa si lahko pogledaš v tem posnetku. slovenski podnapisi.
Hvala za vprašanja. Poglej zgornji video, do takrat, ko boš celega pogledal pa ne sprašuj več, da se ne bomo ponavljali. Ker na vprašanja, ki so obrazložena v videu ne mislim več odgovarjat.
Hvala za vse te video posnetke. Ampak jih ne rabim. To mi je vse že vse znano, saj si me že večkrat informiral z RESNICO o tem.
Jaz potrebujem še informacije o ruskem DENARJU in LJUDEH, ki so pomagali pri tem. Zanimivo pa, da tak STROKOVNJAK, kot si ti ne veš nič o Rusih, ki so prišli v Ukrajino. Recimo še jaz ubogi nevednež zaveden s strani MSM medijev v iskanju RESNICE vem za zelene male možje z orožjem na Krimu PRED seveda legitimnim referendumom: https://en.wikipedia.org/wiki/Little_green_men_(Russo-Ukrainian_War)
Sem prepričan, da je le pozna ura pri takem STROKOVNJAKU povzročila trenutno pomanjkanje spomina in tak spodrsljaj:zardelalter:, tako da si kar vzemi danes čas, kavico (dve, tri):nazdravje: in mi potem prosim razloži še podrobnosti o RUSKEM DENARJU IN LJUDEH v Ukrajini.
Hvala.:srce: