Vojna v Ukrajini 2

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vidiš, nisi spremljal situacije zadnjih 10-14 dni, pa ti je ušlo tole:

Daj si že dopovedat, da je tale vojna Putinova osebna muha in nobena izzvana zadeva iz strani Zahoda.

P.s. Ne se zatikat za vir. Bilo je tudi v drugih medijih, tale je prvi ven iz gugla skočil.
Tole se je izkazalo za fake news.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če že prekuhavamo zgodovino.. Nekako pa so nemci bili glavni naciji ane? In danes nas veliko dela za firme v njihovi lasti...

Toliko o smiselnosti iskanja priročnega obdobja v preteklosti.

Ne prekuhavamo zgodovine oz. vsaj je ne bi smeli. Zgodovino je začel vleči noter endvatri , jaz sem mu podal samo repliko, da naj bo temeljit in ne podaja agende tako enostransko...

Da je vleči v to temo (pol)preteklo zgodovino nesmiselno, sem poudaril že večkrat, zato jaz nisem pravi naslov za takšno prepucavanje...

I

Izbrisan uporabnik 474

Zakaj se potem rusija vmešava? Putin, dobri samaritan. Rešuje ukrajince pred ukrajinci? To je pa ena največjih bedarij, ki si jih napisal.

Bila je replika na "pobijanje Ukrajincev s strani Ukrajine", kar se je dogajalo (in se še dogaja) de facto že od leta 2014. Nima veze z invazijo Rusije na Ukrajino (čeprav bi naj bila eden izmed razlogov).

Bralno razumevanje ti nagaja, potem pa druge obtožuješ o pisanju neumnosti :D

I

Izbrisan uporabnik 474

Izgleda, da ni nobene krize v Nemčiji, avti se bodo očitno še vedno na veliko delali in prodajali. Če je ni v Nemčiji, potem je tudi drugje ni na vidiku. Ali pa bomo imeli BMWje G61 za bit na toplem? Saj vem, biznis je biznis in v biznisu ni prijateljstva, ampak da tkole podpiras nemcijo in ne rusije, je pa že skoraj izdajstvo :)

V Nemčiji je velika kriza, ampak pogodbe je vseeno potrebno izpolniti. Kakšna kriza je v Nemčiji, sem pisal že v drugi temi. Za zdaj ima tovarna še zakupljene cene plina (3c€/m3), kaj bo potem pa vprašanje...

Podpiram Nemčijo? Izdajstvo? Kaj to jemlješ?

I

Izbrisan uporabnik 474

Vidiš, nisi spremljal situacije zadnjih 10-14 dni, pa ti je ušlo tole:

Daj si že dopovedat, da je tale vojna Putinova osebna muha in nobena izzvana zadeva iz strani Zahoda.

P.s. Ne se zatikat za vir. Bilo je tudi v drugih medijih, tale je prvi ven iz gugla skočil.

Takšen "deal" je bil na mizi v tretjem krogu pogajanj (UA izven NATO, vendar lahko z njim sodeluje, RU nebo ovirala UA pri vstopu v EU, vzpostavitev tamponske cone in še par stvari). Ta "deal" so takrat potrdili tako stran UA (pogajalci), RU stran in celo Turčija, vse bi naj bilo dogovorjeno, nato pa si je UA stran "tik pred 12" na začudenje vseh premislila in odstopila od vseh pogajanj. Zakaj, uradno ni bilo nikoli pojasnjeno, neuradno pa zaradi pritiskov s strani VB in ZDA.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ukrajinska vojska je 8 let obstreljevala Lugansk in Donetsk. 14.000 mrtvih civilistov ni bilo zadosti?

Koliko mrtvih civilistov je bilo potrebno, da je NATO posredoval na Kosovu? Posredoval kot bombardiral Srbijo. Pa ne recem, da neupraviceno, ampak imejmo enaka merila za oboje.
Bombardiral ja, strateske cilje, da je srbijo prijel za vrat in ustavil poboje na kosovu.
Rus je vkorakal v ukrajino s ciljem aneksirat ozemlje in še kaj. Poleg pa seveda klal in posiljeval civiliste.
Je razlika ne?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Jaz nič, kar zate nisem prepričan. Jaz sem prebral, kar si napisal in to tudi repliciral. Zdaj pa če ti misliš drugače in razumeš drugače, kot pišeš, potem predlagam, da se udeležiš kakšnega večernega tečaja bralne značke, kjer naučijo osnove dojemanja in izražanja v kontekstu tako, da je povedano razumljivo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Bombardiral ja, strateske cilje, da je srbijo prijel za vrat in ustavil poboje na kosovu.
Rus je vkorakal v ukrajino s ciljem aneksirat ozemlje in še kaj. Poleg pa seveda klal in posiljeval civiliste.
Je razlika ne?

Porodnišnica je strateški cilj? Aja, v napoto je bil...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Ukrajinska vojska je 8 let obstreljevala Lugansk in Donetsk. 14.000 mrtvih civilistov ni bilo zadosti?

Koliko mrtvih civilistov je bilo potrebno, da je NATO posredoval na Kosovu? Posredoval kot bombardiral Srbijo. Pa ne recem, da neupraviceno, ampak imejmo enaka merila za oboje.
Ti si tudi en tistih, ki parametre konflikta širi kot elastiko, dokler ustreza tvojim argumentom. Predvsem to konstantno izogibanje nekim realnim pogledom na problematiko, je skupno vsem rusofilom.

/Sarcasm=on Konflikt se je začel z Adamom in Evo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz nič, kar zate nisem prepričan. Jaz sem prebral, kar si napisal in to tudi repliciral. Zdaj pa če ti misliš drugače in razumeš drugače, kot pišeš, potem predlagam, da se udeležiš kakšnega večernega tečaja bralne značke, kjer naučijo osnove dojemanja in izražanja v kontekstu tako, da je povedano razumljivo.

Torej iz tega, da se nisem uspel udeleževati v debati zaradi poslovnih obveznosti v Nemčiji, ti izluščil to, da podpiram Nemčijo in da je to najmanj izdajstvo Rusije???

Vredi je...

I

Izbrisan uporabnik 474

Ti si tudi en tistih, ki parametre konflikta širi kot elastiko, dokler ustreza tvojim argumentom. Predvsem to konstantno izogibanje nekim realnim pogledom na problematiko, je skupno vsem rusofilom.

/Sarcasm=on Konflikt se je začel z Adamom in Evo.

"Neki realni pogled" je najmanj groteskno, da pride iz tvoje strani :valjamse::valjamse:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.825
5.933
113
Vlada v Kijevu stoji za smrtonosnim granatiranjem v Hersonu in organizacijo petkovega umora dveh proruskih civilnih uradnikov v Berdjansku, je v intervjuju potrdil Mihail Podoljak, pomočnik ukrajinskega predsednika Vladimirja Zelenskega. Vendar je Podoliak vztrajal, da ne gre za teroristična dejanja, temveč za legitimne napade na izključno vojaške cilje.

»Vse, kar se je zgodilo v Berdjansku, v Melitopolu, v Hersonu, so popolnoma legitimni vojaški cilji. Zagotovo ne gre za teroristična ali, strogo gledano, kriminalna dejanja,« je dejal Podoliak.

Najmanj trije ljudje so bili ubiti, 13 pa je bilo ranjenih v petek zjutraj, ko je pet raket iz lanserjev HIMARS, ki so jih dobavili ZDA, zadelo upravno stavbo v Hersonu, ki je pod ruskim nadzorom. Večina jih je bilo civilnih mimoidočih, so sporočile lokalne oblasti.

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Zdej vem zakaj je toliko grobišč po Ukrajini. Kanonfuter, ki ga komik pošilja v " junaško borbo".