Vojna v Ukrajini 2

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ne, tile "če - ji" so se začeli mnogo prej, kot 24.2.2022. Zato pa pravim, da je tako generaliziranje sfaljeno.
Še vedno ne vemo kako je UA vojasko ogrozala rusijo da je ta bila “primorana v samoobrambi” (kar bi bilo upraviceno) napasti prva?
Če pa nekdo prevec komplicira s ČEji pa lahko gre na stotine let nazaj pa ne bo prisel do prvega ČEja.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Emaster
I

Izbrisan uporabnik 474

so Ukrajinci sodelovali z nacisti prej ali potem, ko so njihovi gospodarji iz Moskve podpisali pakt?

Kakšno vezo ima to? So ali niso sodelovali? So ali niso krivi za del holokavsta? So ali niso pobili na tisoče judov s strani ukrajinske policije na ozemlji Ukrajine?
Rusija je zamenjala stran 22.6.1941. Ukrajina je sodelovala še dolgo po tem... Recimo 1943 ustanovila enoto SS, ki je štela kar 80.000 Ukrajincev...

Lepo ti skušaš speljati pozornost. Ampak svojo nagnjenost si pokazal že dolgo nazaj...

PS: mimogrede, Ukrajina je zelo pridno sodelovala pri sovjetski okupaciji Poljske

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
MaverickT : sem na začetku te teme, katere naslov je jasen, napisal, da naj si debaterji o pretekli in predpretekli zgodovini sami odprejo temo in tam debatirajo o njej. A jih lahko torej odstraniš/umiriš ali bo spet sledil zaklep teme?

• Všeč mi je
Reactions: MaverickT in darjan

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Kakšno vezo ima to? So ali niso sodelovali? So ali niso krivi za del holokavsta? So ali niso pobili na tisoče judov s strani ukrajinske policije na ozemlji Ukrajine?
Rusija je zamenjala stran 22.6.1941. Ukrajina je sodelovala še dolgo po tem... Recimo 1943 ustanovila enoto SS, ki je štela kar 80.000 Ukrajincev...

Lepo ti skušaš speljati pozornost. Ampak svojo nagnjenost si pokazal že dolgo nazaj...

PS: mimogrede, Ukrajina je zelo pridno sodelovala pri sovjetski okupaciji Poljske

Zame ni nobene posebne razlike med zločinskim nacističnim režimom in zločinskim komunističnim režimom... tako, da mi je resnično vseeno s kom in kdaj so sodelovali Ukrajinci. Bistveno se mi zdi, da se komunističnim klavcem nacizem ni zdel posebno sporen, dokler ga niso od njih po kapi dobili. Se vidi, da gliha vedno vkup štriha.

Sicer zame tudi ni posebne razlike med nacističnimi Ukrajinci in fašističnimi Rusi. Razen, da so drugi veliko bolj nevarni za cel svet.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
ruSS živeč v Ukrajini stori zločin....ruSSofilčki potem trdijo da je zločin storil Ukrajinec...

• Všeč mi je
Reactions: resnica
2. okt 2007
3.803
2.283
113
to je pokončna drža državnika, ne pa Ursula in ostali puklavci brez hrbtenice.... takšen državnik poskrbi, da lastne državljane ne bo zeblo, da bo gospodarstvo funkcioniralo, torej ne bo brezposelnosti... tile apartčiki v Bruslju pa itak samo kimajo s polnimi riti...

po drugi strani, pa bomo enake energente kupovali reko posrednikov (Rus-CH-USA-EU), glej moj post par strani nazaj...

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Zame ni nobene posebne razlike med zločinskim nacističnim režimom in zločinskim komunističnim režimom... tako, da mi je resnično vseeno s kom in kdaj so sodelovali Ukrajinci. Bistveno se mi zdi, da se komunističnim klavcem nacizem ni zdel posebno sporen, dokler ga niso od njih po kapi dobili. Se vidi, da gliha vedno vkup štriha.

Sicer zame tudi ni posebne razlike med nacističnimi Ukrajinci in fašističnimi Rusi. Razen, da so drugi veliko bolj nevarni za cel svet.
Nekaj, kar očitno večina (rusofilov) ne uspe razumet.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: 8888 in jonny77

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
to je pokončna drža državnika, ne pa Ursula in ostali puklavci brez hrbtenice.... takšen državnik poskrbi, da lastne državljane ne bo zeblo, da bo gospodarstvo funkcioniralo, torej ne bo brezposelnosti... tile apartčiki v Bruslju pa itak samo kimajo s polnimi riti...

po drugi strani, pa bomo enake energente kupovali reko posrednikov (Rus-CH-USA-EU), glej moj post par strani nazaj...

kaj bogi revez se pocnes v sloveniji? pojdi k svojemu drzavniku, da te ne bo zeblo in da bos imel siht.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in damirj