Vojna v Ukrajini 2

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.721
113
40
Kakšno vezo ima to? So ali niso sodelovali? So ali niso krivi za del holokavsta? So ali niso pobili na tisoče judov s strani ukrajinske policije na ozemlji Ukrajine?
Rusija je zamenjala stran 22.6.1941. Ukrajina je sodelovala še dolgo po tem... Recimo 1943 ustanovila enoto SS, ki je štela kar 80.000 Ukrajincev...

Lepo ti skušaš speljati pozornost. Ampak svojo nagnjenost si pokazal že dolgo nazaj...

PS: mimogrede, Ukrajina je zelo pridno sodelovala pri sovjetski okupaciji Poljske
Če že prekuhavamo zgodovino.. Nekako pa so nemci bili glavni naciji ane? In danes nas veliko dela za firme v njihovi lasti...

Toliko o smiselnosti iskanja priročnega obdobja v preteklosti.

• Wow
Reactions: Garfildd

resnica

Majstr
9. feb 2013
541
553
93
to je pokončna drža državnika, ne pa Ursula in ostali puklavci brez hrbtenice.... takšen državnik poskrbi, da lastne državljane ne bo zeblo, da bo gospodarstvo funkcioniralo, torej ne bo brezposelnosti... tile apartčiki v Bruslju pa itak samo kimajo s polnimi riti...

po drugi strani, pa bomo enake energente kupovali reko posrednikov (Rus-CH-USA-EU), glej moj post par strani nazaj...

Ravno nasprotno, Orbanovo početje je nastavljanje riti, za drobtinice.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
haha, pa sej nisi prvic napisal.

seveda je kritika dobrodosla, sam v takem tonu, kot ti pises, ni le kritika, ampak je opevanje.

sej mene ne moti, kaj ti mislis, sem ti samo predlagal resitev. Orban je pa ja edini svetilnik v EU.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
ša zdaleč. da je Orban svetilnik, saj ima tudi svoje "muhe".

Moti me to, da EU z Ursulo dobesedno v rit leze Zelenskemu, za blagostanje EU državlljanov pa ne stori kaj dosti.

Poglej, embargo glede energentov je bil sprejet na hitro, sedaj bo kriza in vsi bodo iskali vire. In žalostno je, da bodo enaki energenti prišli dražje preko drugih posrednikov. A to je tebi v redu, ker Rus enako prdoa, samo vmes še nekdo dodatno zasluži? Sankcije ja, samo morajo biti premišljene ter z alternativami, da si sam ne odrežeš veje, kjer sediš.
Ker trenutno pa je tako, Zelenski v nočnem nagovoru reče, ustavite uvoz iz Rus, naslednji dan že komisija to obravnava, brez kakšne ocene tveganja. A to je tudi v redu?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Jaz se moram opravičit, da se zadnjih 10 dni nisem nič oglašal - ne v stari temi, ne v novi. Zaradi pomanjkanja časa (v zagon smo namreč dajali linijo, da bo Alter smetana naslednje leto lahko kupovala novo BMW (G61)) in tako nisem uspel slediti številnim informacijam, ki so bil v času ofenzive. Zato mislim, da je moje "poznavanje" glede dogodkov izpred zadnjih 10-14 dni preprosto premajhno, da bi skušal kakorkoli sodelovati v debati (pomanjkanje informacij iz večih strani sicer večini sodelujočih prav nič ne brani, da ne bi srali po temi)...

KO sem spet pogledal na Alter, sem opazil, da je zadnja tema "Vojna v Ukrajini" bila zaprta in če pogledamo zadnjih nekaj strani tiste teme, vidimo, kdo je bil kriv za drastični upad nivoja komunikacije. Tukaj je še naš utlrasposobni moderator Kamelchi, ki prav tako nosi levji delež tako pri ustvarjanju gnojnice kot pri pucanju obstoječe (zaradi njemu ljubih uporabnikov). Temo je moral zapreti admin in tudi pokazal z prstom na moderatorja, "češ žal ni prostovoljcev, ki bi moderirali" in s tem potrdil, kar se govori že od začetka - Kamelchi je gnjavil za funkcijo, dobil pa jo je, ker pač ni bilo nobenega drugega.

Isti nevzgojeni (in neizobraženi) uporabniki se pojavljajo tudi v tej temi z svojim nivojem prostaške komunikacije (katere sem tudi prijavil moderatorju, da vidimo efekt).

Čestitke AFU za uspešno ofenzivo na severu. Da vidimo, koliko zaleta imajo oz. o kam bo segala ofenziva.

PS: nekdo je spraševal, kaj se je zgodilo z bio-laboratoriji? Če bi dotični uporab ik imel spomin daljši od 10 dni, bi verjetno vedel, da je večina bio-labov (priznanih iz strani tako ZDA kot UA) ravno v Harkovu, kjer se že od začetka AFU zelo zelo trudi, da mesto ne bi padlo v roke RU. Celo tako, da so raje žrtvovali Severdonetsk in Lisičansk (namesto, da bi poslali okrepitve, so jih pustili na milost in nemilost artileriji - že dobro znani dnevi, ko je AFU izgubljala tudi do 1000 vojakov na dan).

Izgleda, da ni nobene krize v Nemčiji, avti se bodo očitno še vedno na veliko delali in prodajali. Če je ni v Nemčiji, potem je tudi drugje ni na vidiku. Ali pa bomo imeli BMWje G61 za bit na toplem? Saj vem, biznis je biznis in v biznisu ni prijateljstva, ampak da tkole podpiras nemcijo in ne rusije, je pa že skoraj izdajstvo :)

2. jul 2020
5.090
6.637
113
ša zdaleč. da je Orban svetilnik, saj ima tudi svoje "muhe".

Moti me to, da EU z Ursulo dobesedno v rit leze Zelenskemu, za blagostanje EU državlljanov pa ne stori kaj dosti.

Poglej, embargo glede energentov je bil sprejet na hitro, sedaj bo kriza in vsi bodo iskali vire. In žalostno je, da bodo enaki energenti prišli dražje preko drugih posrednikov. A to je tebi v redu, ker Rus enako prdoa, samo vmes še nekdo dodatno zasluži? Sankcije ja, samo morajo biti premišljene ter z alternativami, da si sam ne odrežeš veje, kjer sediš.
Ker trenutno pa je tako, Zelenski v nočnem nagovoru reče, ustavite uvoz iz Rus, naslednji dan že komisija to obravnava, brez kakšne ocene tveganja. A to je tudi v redu?

Hecno, ampak največja vez evrope z rusijo je preprodaja energentov. Razna podjetja so že nehala poslovati z rusi. Ostane samo še veja na kateri se sedi.

Ali pač?

20% energentov EUja predstavlja plin, od tega se ga dobi 40% iz RU. To spet niso neke številke, da bi zapirali podjetja in zmrzovali po stanovanjih.

Tu nastane eno zanimivo opažanje. Pri ukrajinski ofenzivi na jugu je twiter in ostali internet ponorel z napovedmi o zmrzovanju in zapiranju gospodarstva. Po ofenzivi na vzhodu pa je za par dni vse potihnilo. Človek se potem vpraša. Ali gre to zgolj za obliko asimetričnega bojevanja na internetu? Rus ustvari par tisoč fake twiter profilov, ti začno pisati propagando, mediji to pograbijo, špekulanti to pograbijo, panika se začne ustvarjati, cene se zvišajo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in darjan

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
To je recimo da recept uspešnega tržnega gospodarstva, kjer se dobiček lahko povečuje na različne načine.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Niti ne, panika je lahko slabši parameter, ker ni predvidljiva. Zadnjih 10-15let se kaže nov trend. Reklame ne delujejo več v tolikšni meri kot prej, zato veliko vlogo prevzemajo influencerji, ki so poleg tega proti reklami skoraj zastonj. In te tweeteraše lahko komot označiš za influencerje. Pa še zastonj so.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Še vedno ne vemo kako je UA vojasko ogrozala rusijo da je ta bila “primorana v samoobrambi” (kar bi bilo upraviceno) napasti prva?
Če pa nekdo prevec komplicira s ČEji pa lahko gre na stotine let nazaj pa ne bo prisel do prvega ČEja.

Nic 'ne vemo'. TI ne ves, ker smo ti ze n-krat povedali in ti dali linke, kjer bi si lahko vse to prebral, da se konflikt ni zacel 24.2.2022. In vsakokrat jamras, da nimas kje za prebrat, ti damo linke, pa se vedno ne preberes, pol pa 'nic ne ves'.

Ne ves, ker NOCES vedeti.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Nic 'ne vemo'. TI ne ves, ker smo ti ze n-krat povedali in ti dali linke, kjer bi si lahko vse to prebral, da se konflikt ni zacel 24.2.2022. In vsakokrat jamras, da nimas kje za prebrat, ti damo linke, pa se vedno ne preberes, pol pa 'nic ne ves'. Ne ves, ker NOCES vedeti.
Se vedno nismo videli dokaza da je UA planirala napad na rusijo, ga imas mogoce ti?
NATO clanstvo ne pomeni tega, nato je obrambna organizacija

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Se vedno nismo videli dokaza da je UA planirala napad na rusijo, ga imas mogoce ti?
NATO clanstvo ne pomeni tega, nato je obrambna organizacija

Ukrajinska vojska je 8 let obstreljevala Lugansk in Donetsk. 14.000 mrtvih civilistov ni bilo zadosti?

Koliko mrtvih civilistov je bilo potrebno, da je NATO posredoval na Kosovu? Posredoval kot bombardiral Srbijo. Pa ne recem, da neupraviceno, ampak imejmo enaka merila za oboje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.008
10.756
113
kod Džej-Zija
Ne, tile "če - ji" so se začeli mnogo prej, kot 24.2.2022. Zato pa pravim, da je tako generaliziranje sfaljeno.

Vidiš, nisi spremljal situacije zadnjih 10-14 dni, pa ti je ušlo tole:

Daj si že dopovedat, da je tale vojna Putinova osebna muha in nobena izzvana zadeva iz strani Zahoda.

P.s. Ne se zatikat za vir. Bilo je tudi v drugih medijih, tale je prvi ven iz gugla skočil.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N