Vojna v Ukrajini 2

2. jul 2020
5.081
6.628
113
Ne, ne vemo, ker ne piše nič zraven, za povrh vsega pa še manjka tist "estimated, to be confirmed". Glede na izjemna pretiravanja propagande je pa vprašanje koliko navedene številke sploh držijo. Glede na o, da je Putin izvedel mobilizacijo je brez dvoma pomrlo ogromno Rusov, očitno (pre)več kot so načrtovali ampak ali pa so cifre trupel kot navedene je pa vprašannje.

Nekaj časa nazaj je krožil nek dopis o ruskem proračunu za odškodnine padlih vojakov. Preračunano na število ljudi je bilo to par tisoč manj kot navajajo ukrajinci.
Podobno velja za uničene tanke. Glede na fotografirane so bile uradne ukrajinske številke večje, ampak spet verjetno ni bil slikaj vsak uničen tank.

Na drugi strani pa Rusi poročajo, da so uničili 5000 ukrajinskih tankov in sami imajo 5000 mrtvih vojakov. Vsaka eksplozija v skladiščih streliva pa je posledica nesreče.

Ukrajinci svojih izgub ne beležijo, glede na to, da so do sedaj v večini branili, morajo biti le te manjše kot pri rusih.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Samo Rusi pa so potrpežljivi.
Veliki vodja jim laže v obraz, cene letijo v nebo, sami oz bližnji so poslani v salamoreznico, da umrejo za nič in nič pretresljivega se ne zgodi. Me zanima, kaj jim mora Putin naredit, da ga bodo odstranili.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Omon/Russguardia morata stopit na stran ljudstva prvo....

Al pa vojska..... Puč pač.... Kje se bo iVan boril proti miljon policajem?

Samo Rusi pa so potrpežljivi.
Veliki vodja jim laže v obraz, cene letijo v nebo, sami oz bližnji so poslani v salamoreznico, da umrejo za nič in nič pretresljivega se ne zgodi. Me zanima, kaj jim mora Putin naredit, da ga bodo odstranili.

dost ne...majo tko oprane možgane in tisti ki kaj sumijo omajo tak strah, da si ne upajo kaj dosti čarati.

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Ukrofili pozabljajo da je namen posebne vojaške operacije denacifikacija in demilitarizacija. Rusom lahko načeloma ustreza tako stanje tudi še kakšno leto ali več, ko ne bo več futra za topove.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: mosseero
Omon/Russguardia morata stopit na stran ljudstva prvo....

Al pa vojska..... Puč pač.... Kje se bo iVan boril proti miljon policajem?

kamela mislim da tega ne bova ne jaz ne ti učakala...jih je preveč tam okrog Kremlja, oz zlizanih s politiko in si en drugemu branijo riti.....pri šoldih se vse konča in če bi prišlo do puča, bi zagotovo branili, policija je pa itak v službi Kremlja, tako da puč odpade

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Ukrofili pozabljajo da je namen posebne vojaške operacije denafikacija in demilitarizacija. Rusom lahko načeloma ustreza tako stanje tudi še kakšno leto ali več, ko ne bo več futra za topove.
Sedaj se moraš zjasnit......a je namen priključitev več ozemlja....al samo demilitarizacija?

• Haha
Reactions: optiplex