Vojna božičku

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Pa tudi smrekce, ki jih ima večina... od vedno so bile novoletne jelke, zdaj pa kar naenkrat božična drevesca
stupid-1.gif

Točno.
hysterical-1.gif

božično drevesce je bilo do leta 1941, od takrat dalje pa do 1990 je bilo ukinjeno in ga je nadomestila novoletna jelka, po letu 90 je pa tud božično drevesce dovoljeno, tko da zdaj lahko zbiraš kaj maš, al novoletno jelko al božično drevece ... ....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:

Simbol Božiča že 2000 let? Pa saj se hecaš, a ne? Kristus ni simbol božiča 2000 let.

Stari, zdaj si ga pa ti fundamentalno pihnil. Verjetno veš, da Božič pomeni majhen Bog, Božič je torej praznovanje učlovečenja Boga. Res so bili prej kakšni poganski prazniki, ampak se jim NI reklo Božič. Torej DA, Božič je simbol rojstva Kristusa.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Par zgodovinskih dejstev tebi očitno ni šlo najbolje in si jih preskočil, recimo od nastanka sveta naprej, če verjameš največjem nategu - starem 2000 let, ampak to ni za v to temo, smo se že v drugih temah razpisali o svinjarijah, ki jih cerkev počne in jih je počela...

Moji tovariši?
crazy1.gif

Ko boš prebral še kaj druzga kot samo komunista (hvala Bogu da je izumru-drugače bi blo še več norcev na svet kot vas je zdej) boš prišel na jasno, da Kristjani izhajamo iz Judaizma ki je najstarejša monoteistična vera -tolikoooo o tvojemu poznavanju zgodovine. Je pa zanimivo da komunizem izhaja iz Sholastike ta se je napajla pri Akvinskemu, ki je vodilni teolog Cerkve ki jo ti sovažiš - ergo sovražiš tudi svoje ideologe, ki so se pustili zmanipulirati????!!!!!
Kristjani verujemo v Boga in ne v Cerkev kljub temu da smo člani Cerkve. Sovražiš Cerkev kljub dokazom da so tvoji tovariši naredili večjo morijo kot moji bratje.
Zdaj pa še razlaga trditve da si pameten - če bi bil pameten nebi bil tako nestrpen (tvoje besede:se bi odrekel rodbini če bi praznovala katoliške praznike) Nestrpni so ponavadi ljudje ki nimajo pospravljeno podstrešje in jih gloda črv, kaj pa če je, kaj na tem. Četudi se boš izrekel da si ateist (beri kak trakt, ki o tem razpravlja in ne verjemi vsega samo sebi) se boš dokazano postavil na stran tistih ki verujejo da ni Boga to pa pomeni, da nisi več ateist ampak Teist in si v nasprotju s svojo prejšnjo trditvijo. Kaj bi torej rad bil vernik tovaršije, ki je pobila na miljone ljudi in to sedaj zanika ali vernik Cerkve ki je tudi delala napake ampak se je vsaj opravičila in ji je žal.
Ker te motijo pedofili -tudi mene motijo, ampak jih imam še vedno raje kot morilce.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da pristavim še lonček glede Dedka mraza - obstaja v starih slovanskih pripovedkah že stoletja (tisočletja?), ampak je bil ponavadi opisan kot nek duh, torej ni imel neke oblike. Ko so pri cocacoli izumili Božička, pa so vrli komunisti naredili ''protiutež'' Dedka mraza s sivo kučmo, brado itd.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Še zadnjič - ne povezuj me s komunizmom.

In pa prosim - ne več replayat name, imam dovolj verouka zaenkrat...
crazy1.gif

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:Sovražiš Cerkev kljub dokazom da so tvoji tovariši naredili večjo morijo kot moji bratje.
confused-1.gif
vir?
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:... vernik Cerkve ki je tudi delala napake ampak se je vsaj opravičila in ji je žal.
confused-1.gif
Pa ti sebe sploh bereš človek? Napake? Križarske vojne, preganjanje čarovnic? Zatiranje znanosti? ... aja, vam je žal, in to "makes it alright" kajne? Fino, ti grem ubit ženo ali pa hčerko, na podlagi da je čarovnica. Saj ti bom kasneje rekel, da mi je žal, ker sem se zmotil. Bo v redu?

Citat:
Uporabnik rajko0028Ker te motijo pedofili -tudi mene motijo, ampak jih imam še vedno raje kot morilce.
Tudi tukaj bi se dalo razglabjlat. Far ki je "nategnil" 7 letnega fantka in mu pustil posledice za celo življenje, je boljši od nekoga ki je le to mučenje skrajšal? Hm. Zase vem da ne vem odgovora. Ti si pa očitno prepričan.

Jehata, jejhata... pri jabolčnem štrudlju, da ene izjave so pa res...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Pri nas doma smo se vedno in samo obdarovali za Miklavža. Zanimivo pa je blo to, da me starši nikol niso učil, da je Dedek mraz ali kakšen drug stric slab, kar pa za šolsko ustanovo ne morem trditi.

Spomnim se, da smo eno leto s sošolci sliko Tita malo okrasili. Naredili smo mu brado in brke iz vate, na butico pa je dobil kapo. Vam povem da smo se jedva spasili da niso morali starši v šolo ... Mislim kakšen kraval je zagnala razredničarka. Še danes se mi zaradi tega gabi.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Samo Božič ne obstaja 2000 let. Razna praznovanja okoli krščanstva so se razvijala nekaj stoletji po Kristusovi smrti. Tako da Kristus ni simbol Božiča 2000 let, še manj pa jelka.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Božič obstaja natanko od rojstva Kristusa, ker točno to pomeni, namreč praznovanje rojstva Kristusa. Res je, da ga je verjetno najprej praznovala samo njegova družina, potem pa se je praznovanje razširilo po krščanskih skupnostih.

O jelki pa nisem nikjer govoril in nimam pojma, kdaj in kako se je vpeljala v praznovanje.
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mrazota je vzel komunizem in po neki ekonomski politiki, da bozicek potrosi dosti vec za darila, kar je vecji interes
recimo otrokom (nic vec pomaranc in suhega sadja, danes se pod smreko pojavljajo PSPji in ce si res priden
tut PS3, vem pa za primer ko je 4 letnik dobil yamahin ATV za otroke do 9 let.

Koga imeti raje, moza ki prinasa sadje ki ga ima vsak otrok na dosegu roke 24/7 al rdecega modela ki ima
zaradi zahtev velikosti daril rdeco vreco z kovinskim napisom samsonite,...

Face it, bozicek hara.
cheer.gif

jaz sem ZA
zmaga.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Samo Božič ne obstaja 2000 let. Razna praznovanja okoli krščanstva so se razvijala nekaj stoletji po Kristusovi smrti. Tako da Kristus ni simbol Božiča 2000 let, še manj pa jelka.

Kristus ni simbol nicesa ce vprasas mene.
smirk-1.gif

Popravek:

Je simbol, podikona pedofilije.

trosimbombonckefantek.press

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Prav na neverjetno že meji, kakšne kretenizme eni trosite. Zakaj za vraga pa praznuješ Božič in ostale praznike, če ti je to vse skupaj mimo? Dejstvo je, na Božič se praznuje Kristusovo rojstvo. Če ti njegovo rojstvo ne paše (
bonk.gif
), ne praznuj. Bodi vsaj toliko pošten do sebe in do drugih.

Da o enačenju celotne cerkve s pedofilijo sploh ne začnem.
bonk.gif
Sploh pa Kristusa.

Še bolj smešni ste pa tisti, ki ste neki hudi antikristi, za veliko noč se pa nažirate jajc, šunke, hrena in potice.
bonk.gif
Večjega debilizma še nisem slišal svoj živi dan. Še enkrat: bodite vsaj toliko pošteni do sebe, da tega ne boste obeležili na tradicionalen katoliški način. Ker izpadate prav patetično vetrnjaški.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
jaz se jajc, hrena in šunke nažiram skozi celo leto..... zdaj pa če slučajno to pade na kaki praznik nisem jaz nič kriv :D