Vojna božičku

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Ksz

Vsi govorite, da je božiček kapitalističen... če bi blo samo to, bi blo v redu... Zakaj pa smrad nosi krščansko ime, in se dogaja na cerkveni praznik? Meni gre ravno zaradi tega na kozlanje in mi je grozno omenjanje božiča in božička v medijih in pojavljanje te rdeče figure povsod...
Namesto, da bi čimprej pozabili na ta dan, ko se je začela neka nova doba laži, nategovanj, pobojev in ropanj revežev z gimnastičarjevim rojstvom, se ta grozni dan povezuje z nekim družinskim praznikom in ne vem s čim še...
crazy1.gif

Ampak v redu, jebiga, različno smo bili vzgojeni... Jaz še nikoli v življenju nisem bil na "božični" večerji in če bi komu od familije padlo kaj takega na pamet, bi se ga pomoje najraje odpovedal
crazy1.gif

Pa tudi ti pajaci z dedkom mrazom vred nam ne nosijo daril, ampak se obdarujemo med seboj za novo leto...
Ampak recimo otroci rabijo nekaj... pa naj imajo - dedka mraza, če je res sila
grin1.gif

Pa tudi smrekce, ki jih ima večina... od vedno so bile novoletne jelke, zdaj pa kar naenkrat božična drevesca
stupid-1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Ksz

Vsi govorite, da je božiček kapitalističen... če bi blo samo to, bi blo v redu... Zakaj pa smrad nosi krščansko ime, in se dogaja na cerkveni praznik? Meni gre ravno zaradi tega na kozlanje in mi je grozno omenjanje božiča in božička v medijih in pojavljanje te rdeče figure povsod...
Namesto, da bi čimprej pozabili na ta dan, ko se je začela neka nova doba laži, nategovanj, pobojev in ropanj revežev z gimnastičarjevim rojstvom, se ta grozni dan povezuje z nekim družinskim praznikom in ne vem s čim še...
crazy1.gif

Ampak v redu, jebiga, različno smo bili vzgojeni... Jaz še nikoli v življenju nisem bil na "božični" večerji in če bi komu od familije padlo kaj takega na pamet, bi se ga pomoje najraje odpovedal
crazy1.gif

Pa tudi ti pajaci z dedkom mrazom vred nam ne nosijo daril, ampak se obdarujemo med seboj za novo leto...
Ampak recimo otroci rabijo nekaj... pa naj imajo - dedka mraza, če je res sila
grin1.gif

Pa tudi smrekce, ki jih ima večina... od vedno so bile novoletne jelke, zdaj pa kar naenkrat božična drevesca
stupid-1.gif

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! x2 !

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Meni kot ateistu je Dedek Mraz bližje, poleg tega pa prinaša lepe spomine na mladost.
smile-1.gif

Meni je kot ateistu najbližje Miklavž (funny, ane
grin1.gif
), ki je edini tr00. Pri nas je vedno nosil Miklavž in sta po mojem Dedek Mraz in Božiček čist druga liga (izmišljena kot konkurenca). Mi je pa od teh dveh definitivno ljubši Dedek Mraz, ker od Božičkov se mi kar mal kozla že, k ga čist povsod tlačjo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Podpiram vse, ki mi nosijo darila!

Pa naj se imenuje Dedek Mraz, Božiček ali pa Teta Pehta.
zmaga.gif

Samo, da je.
grin1.gif

BTW Doma pa postavljamo smrekco - in pod njo pokadimo ideološko pipo miru.
nahrung002.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Na kratko.
Najprej je bil škof Nikolaj, ki so ga posvetili v svetnika in je tako postal Sveti Nikolaj.
Ker so američani v večini protestanti ne jebejo svetnikov in so naredili svojo izpeljanko Saint Nicholas=Santa Claus.
Ker se je tudi rusom zdel fejst dec, so ga pa še oni enkrat klonirali v komunističnega Dedka mraza.
grin1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
To je samo delno res. Božiček je ena velika mešanica raznoraznih mož. In ne izvira samo iz svetega Nikolaja. Tukaj je samo dobil ime. Dedek Mraz pa tudi ni "anti Božiček", ki so se ga izmislili komunisti.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, meni se gabi Božiček, gabi se mi totalna komercializacija tega "praznika" in izmišljenega bitja, gabi se mi POP TV s svojim božičnim repertoarjem, še bolj so ostudni rumeni mediji z božičnim pridihom domačih obiskov pri "znanih" Slovencih, trgovine so obupne in osladno pocukrane, radiev (Radio 1, Antena) pa raje ne poslušam več. Če bom, bom prej ali slej šel v USA in na drugi svet spravil Mariah Carey in bebca, ki ji je dovolil posneti "All I want for Christmas is you".

O krščanski podlagi Božiča pa raje ne bom ker bi s komentarjem storil kaznivo dejanje zbujanja verske nestrpnosti.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Miklavž - katoliki
Božiček - protestanti
Dedek mraz - pravoslavci

Za moje pojme je edini pravi Miklavž. Po eni strani zato, ker je ravno on nosil darila, ko sem bil majhen in sem samo vanj verjel. Dedka mraza so pa nekaj forsirali v šoli in sem vedno vedel, da je fake. Po drugi strani je pa običaj miklavža del slovenske folklore, ki sega še v čas poganstva. Kristjani so ga potem samo malo malo zapakirali, nekateri elementi so pa ostali (parkli).

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
No, meni se gabi Božiček, gabi se mi totalna komercializacija tega "praznika" in izmišljenega bitja, gabi se mi POP TV s svojim božičnim repertoarjem, še bolj so ostudni rumeni mediji z božičnim pridihom domačih obiskov pri "znanih" Slovencih, trgovine so obupne in osladno pocukrane, radiev (Radio 1, Antena) pa raje ne poslušam več. Če bom, bom prej ali slej šel v USA in na drugi svet spravil Mariah Carey in bebca, ki ji je dovolil posneti "All I want for Christmas is you".

O krščanski podlagi Božiča pa raje ne bom ker bi s komentarjem storil kaznivo dejanje zbujanja verske nestrpnosti.

aplauz.gif

Če bom, bom prej ali slej šel v USA in na drugi svet spravil Mariah Carey in bebca, ki ji je dovolil posneti "All I want for Christmas is you <----- če rabiš pomoč za tole, sem ti na voljo
grin1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Kot strogi ateist ne jebem ne Božička, ne Miklavža, še najmanj pa neko wtf božično drevo?!?!!?!

Vedno je bila novoletna jelka in zame vedno bo in pika.

Skratka stinjam se s tabo, vendar opažam, da nas je takšnih čezdalje manj. Skoraj vsi imajo že oprane možgane in zapravljajo denar tja v tri dni.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
stupid-1.gif

Točno.
hysterical-1.gif

Vidva sta pa res -tako rečejo okol Lašč - sto let za kačami. Tako rada operirata z dejstvi pri tej temi pa sta očitno zzaspala ure zgodovine.
Božična jelka je bila in je simbol Božiča že 2000 let - če pa ste si jo komunazarji prisvojili in preimenovali pred 60 leti pa tud prav pač imejte Božično jelko pod imenom novoletna.
Glede Božička pa je začetnik teme po pravici jezen - Cocacola izumi Božička in ga prodaja naprej. Pri nas je bil pred nebodi ga trebom naslednje: Miklavž ki je prinesel kake malenkosti in uporabne stvari (suho sadje, nogavice, knjigo), nadalje Jezušček, ki je prinesel simbolična darila (kaka čokolada), Dedek Mraz ki je hotel nadomestiti oba prejšnja ampak se je mal zaj.... ker ga bomo tako kot Božička predlagal za
uf-1.gif

Silvio
a si se odrekel tud tvojim tovarišom in njihovem idejam, ker so na skrivaj pred smrtjo prejeli zakramente in se pokesali zločinov ki so jih delali med in po 2 vojni?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Meni je pa to taka kjutkana pesem, res
grin1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Božična jelka je bila in je simbol Božiča že 2000 let - če pa ste si jo komunazarji prisvojili in preimenovali pred 60 leti pa tud prav pač imejte Božično jelko pod imenom novoletna.
Glede Božička pa je začetnik teme po pravici jezen - Cocacola izumi Božička in ga prodaja naprej. Pri nas je bil pred nebodi ga trebom naslednje: Miklavž ki je prinesel kake malenkosti in uporabne stvari (suho sadje, nogavice, knjigo), nadalje Jezušček, ki je prinesel simbolična darila (kaka čokolada), Dedek Mraz ki je hotel nadomestiti oba prejšnja ampak se je mal zaj.... ker ga bomo tako kot Božička predlagal za
uf-1.gif

Simbol Božiča že 2000 let? Pa saj se hecaš, a ne? Kristus ni simbol božiča 2000 let.

Še enkrat. Dedek Mraz je nekako tako star (če ne še celo starejši) kakor Miklavž ali pa Božiček. Se pa strinjamo, da ni to naš običaj in je bil umetno prinešen v Slovenijo ravno tako kot Božiček.

Seveda pa tebi kaj razložiti je brezveze, ker verjameš samo stricu v kikli, ki stoji pod križem.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Silvio
a si se odrekel tud tvojim tovarišom in njihovem idejam, ker so na skrivaj pred smrtjo prejeli zakramente in se pokesali zločinov ki so jih delali med in po 2 vojni?

Par zgodovinskih dejstev tebi očitno ni šlo najbolje in si jih preskočil, recimo od nastanka sveta naprej, če verjameš največjem nategu - starem 2000 let, ampak to ni za v to temo, smo se že v drugih temah razpisali o svinjarijah, ki jih cerkev počne in jih je počela...

Moji tovariši?
crazy1.gif