Vojaško služenje pred leti in danes

Ali ste bili v obveznem služenju v vojski!

• Skupaj glasov
    127

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
ksz..

Madona, kle ste sami veterani
smile-1.gif

Jaz sem bil zadnja generacija obveznikov SV, leto 2001, 11. bataljon za zveze na Vrhniki. Blo je luštno, čeprav smo 3/4 časa pregnili v učilnicah.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Za plačo
confused-1.gif
? Ne!
Plača je rezultat tvojega opravljenega in koristnega dela, kar je kvečjemu profesionalna vojska. To je pa v bistvu usposabljanje, torej uk. Uk o disciplini! Ker je precej zahteven, družbeno koristen in dolgotrajen, bi morala država priznati ta čas kot delovno dobo, ki gre v našo pokojninsko osnovo.

Bwahahaha. Sure. Prid zame zastonj delat, te bom gnal ko prasca in naucu prave discipline slovenskega delavca, when i say jump you say how high! Seveda ne bos placan ker bo to uk o disciplini, bo precej zahteven druzbeno koristen in dolgotrajen. Ti bom pa placal delovno dobo za pokojnino s katero si bos lahko nekaj obrisal nekoc.

fak ej

Film idiocracy se mi zdi zmerom bolj genialen.

lp,
Sasa

Ne bodi otročji !
Hitro povej, če se kdaj spomniš na tiste kriple, ki so dali zdravje in nekateri od njih tudi življenje daljnjega leta 1991 zato, da lahko ti sedaj v miru in nemoteno služiš denar in uživaš tudi njihov del sreče. Pa naši strici in dedje v 2. svetovni tudi!
Res smo (in so) ti lepo postlali, še lepše pa vzgojili, da si drzneš tako samozavestno gledati na življenje
10.gif
!

Sedaj pa, ko je že tema odprta, povejte odkrito, Alter, kako si predstavljate dolžnosti naših profesionalnih vojakov, ki jih plačujemo. Bodo šli v boj do konca, za Slovenijo, ali bodo raje bolj po italjansko ...
Včasih je bila namreč neka prisega, ki ni bila hec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Jaz se ne (v domoljubnem smislu, sicer pa mi jih je žal). In mi tale država nič kaj ne pomeni. Mi je vseeno, tudi, če bi že od 41 nemško govorili ...
Profijo so pa profiji: podpislai so, da se dajo za plačo ubit in to je to. Biznis je bznis, če jim to ne paše, naj si najdejo drugo službo.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Provociraš
17758-icon_confused.gif
?

Ja, ne bo čisto držalo! Jaz, ti in večina Slovencev smo prisegli zvestobo Jugoslaviji. Koliko jih je figo držalo v žepu, bi lahko bila stvar statistike, če to dandanes sploh koga zanima. Bilo je "Zares" in to moraš priznati.
Zgodovinsko gledano, je pa JLA izdala Jugoslavijo, saj je napadla lastno državo ! Takrat sem pa že hvalabogu bil v TO, kot tudi večina Slovencev.

Mislim, da sem nekje zgoraj dovolj poudaril, kako smo nekoč prisegli in kako smo odraščali s tem. Jaz osebno sem prisego tudi držal, ker sem imel tako službo, v času moje vojaščine. Tako nimam nobenega moralnega mačka niti do YU, še manj pa do SLO.

Dobro zvozil ? Morda, uvidel sem pa tudi, da je vendarle treba za domovino tudi kaj storiti, ker ni vse samoumevno.
Res nam pa naša vrhunska politika to moralo vsak dan s svojimi otročarijami zelo uspešno izpodkopava.

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.554
437
83
evo me, gardisti;)
Prva generacija Gardnega bataljona,(ali 17. častne čete če hočete) uf, še tamauga Krkoviča sem mel v četi;)
Je blo kr pestro, največ zaradi tega ker smo bili čisto prvi, prej so dobili že "poslušne" vojake, najboljše iz vseh vojašnic, jih vlekli na Pokljuko na usposabljanje itd.

Nas pa so dobili noter čisto na novo, tako da so nas privili 100/uro (se je videlo da je potem bilo lažje generacijam za nami).
Tako da ko sem pogledal sliko omarice, dobro vem kako je ko prileti v sobo "helikopter".
Pa kako se odmaši čučavac zalit do roba z rjavo vodo (odlomu en model metlco v luknji.press).
Zvedu tudi da se da naredit premet na pehotnih ovirah čez steno
uf-1.gif
, Bevka, Doberšek, carja sta bila - če kdo od vaju to slučajno bere.

Hja, kaj naj rečem, tako kot v JLA (oče služil v Titiovi gardi) kot tudi v TO je bila razlika KJE in KDAJ si služil:
ponavadi so najbolj pametni tisti ki so služili v JLA in pravijo da smo bili mi "taborniki" - hja, ne vem, nisem še srečal tabronika ki bi delal po jurja sklec na dan in stal pri miru po 1.5ure, da ne omenjam prek 23 protokolov in akreditivov ki sem jih dal skozi (hja, če si se javil si bil za vikend 100% doma hehehe), kolikorat sem bil pred MORSom pa sem pozabil štet (pozdrav vsem tajnicam v miničih ki so hodile mimo mene)
Večina "pametnih" se je v JLA poredila da ne omenjam kakšno služanje so imeli.

naučil sem se da je treba držat skupaj, in da najvišji po činu ni najboljši leader - z enim zajebancem sem potem celo 5 let občasno poslovno sodeloval.....

Pozdrav tudi poveljnikom: Vrabcu, Češnovarju, Sokaču, Cudermanu...

da bi bil zaposlen v vojski?hja, odvisno kje in kdaj - pred tedni spoznal modela ki je bil v Afganistanu v Hummerju ki je nagazil mino - NOT GOOD - ko to slišiš zgodbe iz prve roke od tam te vse mine

Sem mnenja da se mora vsak odločit sam glede služenja, je pa res, da četudi greš prostovoljno ni to "to" saj se zeloooo razlikuje včasih/danes.
Že v času mojega služenja so bile enormne razlike; kolega je bil šofer v Ilirski so ga skoz feštali...pa se srečava 9 dni pred koncem v Mostah, jaz na 0.1 postrižen, laufamo cooperja, on pa dolgih las, brez opasača ipd.Še zadnji dan sem pel himno in kazal čevlje...
Samo eno stvar iz služenja voj. roka bi imel rad danes; KONDICIJO
cheer.gif
, kile so pa tko al tko skoz iste hehehe