Vojaško služenje pred leti in danes

Ali ste bili v obveznem služenju v vojski!

• Skupaj glasov
    127

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja, samo noben nima ja.jc jih uporabit....no, razen američani...(krogle z osiromašenim uranom)

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.556
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
Čeprav moje mnenje je:
JLA te je naučila, da si moral delati tudi za druge, krivine smo seveda hvatali, ampak smo se "pokrivali", kdor tega ni dojel je potem šel noter in ode skračenje. Samo po en pameten na četo je bil potreben, da se je lekcija vzela.
Kar se pa bojevanja tiče pa raje nebi, čeprav sem služil pri izvidžacih, pa smo imeli stalno dril, ampak mislili smo pa vseeno s svojo glavo.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Ja, pa za Hirošimo si tud menda že slišu, pa smrtonosni "code Orange" v Vietnamu, etc. Vse kaže da bo vojak prihodnosti več ali manj podoben temu
bonk.gif
Še link <a href="http://www.newlaunches.com/archives/samsung_develops_machine_gun_sentry_robot_costs_200k.php" target="_blank[/IMG]klik</a> .

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ker nism zadnji..

men osebno je žal za tisti čas, ki sem ga šenkal, po drugi strani pa spet ne..lahko bi dost zaslužil v tistem letu, bejba me je pustila( klasika, hvala bogu, kaj je zbrala LoL ), ampak je blo v redu splošno..videl sem neki sveta zastonj- Nekdanjo Sovjetsko zvezo, pa Kreto usput, pa bivše JUg. republike vse--

konc koncev, mi je dala JLA tud osnovo za nadaljno delo v TO, kar ni bilo ravno pametno..za njih
bonk.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ker nism zadnji..

men osebno je žal za tisti čas, ki sem ga šenkal, po drugi strani pa spet ne..lahko bi dost zaslužil v tistem letu, bejba me je pustila( klasika, hvala bogu, kaj je zbrala LoL ), ampak je blo v redu splošno..videl sem neki sveta zastonj- Nekdanjo Sovjetsko zvezo, pa Kreto usput, pa bivše JUg. republike vse--

konc koncev, mi je dala JLA tud osnovo za nadaljno delo v TO, kar ni bilo ravno pametno..za njih
bonk.gif

Ja, klasika. Npr. od Baleševiča komad "Svirjte mi jesen stiže"
Sam nisem bil v JLA, ker bi me takrat poslali na mejo med Kosovom in Albanijo. Pač se je dalo to urediti.
Vem pa, kako so brata "zajebavali" v Ilirski Bistrci. Dober namen posrednikov, ampak tam je bilo za "kaznjeni vod oficira".

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
jesen stiže? men ne
smile-1.gif

poglej, drugače so pa bili ti garnizoni, kjer naj bi bili "kaznjeni oficirji", čisti larifari..še pri nas so govorili, da so kaznjeni oficirji, ki so tam v službi..pa so bili v glavnem poročniki, kapetani, majorji..kaznjeni ja.. vsi na ravni izobrazbe najmanj magistra ali doktorata
frown-1.gif

sem pa bil 3 mesce v Bileæi--tam so pa rers bili kaznjenci..ne js
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ma ne, odgovarjal sem ti za punco, ki te ni čakala.
Hotel sem pa povedati, da so za brata uporabili vse veze, da je ostal v Sloveniji, pa v Ilirski Bistrici ni bilo kaj dobrega (oficirji, so bili kaznovani s tem, da so bili poslani tja in se izživljali).
Lp

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
No, so bili tudi kraji, ker so (ste se) imeli lepo. Pa hvala bogu, da te niso zajebavali primitivci z dvemi leti "pastirske" šole.
Lp

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ko ste se že vsi tako lepo nostalgično razpričali
cool-1.gif

Drugače bi bilo pa še dosti za prečvekat ... lepih spominov in tudi kakšen grenak bi se našel (povezan s katerim kasnejšim dogodkom) ... Bi bilo mogoče fajn se s staro družbo najti na kakšnem pivu, po desetih letih.
grin1.gif

P.S.: Mogoče kasneje nalepim kakšno fotko, če bom pri volji.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Sam nisem bil v JLA, ker bi me takrat poslali na mejo med Kosovom in Albanijo.
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da je bilo na naši karavli 100x bolje kot v kasarnah Peč, Prizren. Ko je na 1600m zapadel sneg nihče ni mogel do nas in smo tri mesece spali zimsko spanje
grims-1.gif
, ker se nobenemu ni dalo snega tajat.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
o kolega izviđžač
cool-1.gif
. Ja kar manjka danes za danšnjo mladino mal vojaške vzgoje, da se mal naučijo pa postavijo na realna lastna tla.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Evo ena fotka iz osebnega arhiva (pravkar poskenirana) - da bodo mladiči videli, zakaj in pri kom so se celo poveljniki učili zlaganja maskirk in zategovanja rjuh (malo za šalo, malo zares).
grin1.gif

(slikano po zaprisegi, mislim da konec avgusta 1998, ZČ, 12. GBSV, VFRS
smile-1.gif
)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi: Urijo te zato, da boš v borbi zavestno postavil svoje življenje na kocko in ga tudi žrtvoval;
Kar naj ga kdo drug, lče se mu da, jaz raje vse skupaj iz (recimo) Avsteije gledam
grims-1.gif

Vojks aje predvsem poneumljanje in pranje možganov (bila, dokler je bil nabor). Vem, ker imam 4 leta njihovega šolanja za sabo ... Ki mi je vse navdušenje nad vojsko (jebiga, nekoč sem bil mlad & neumen), da sem po tem po hitrem postpku ratal zdravstveno nesposben, da se mi ni bilo več treba s temm ukvarjat. Škoda mene, časa in denarja ...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
ja, samo noben nima ja.jc jih uporabit....no, razen američani...(krogle z osiromašenim uranom)
Ki ne sodijo niti med jedrska, it med kemilčna, niti med kaka druga "čudna" orožja ...

recimo da spadajo med klasična in jedrska. vsaj zaradi posledic na živa bitja v daljšem časovnem obdobju po uporabi le teh

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Ko ste se že vsi tako lepo nostalgično razpričali
cool-1.gif

Drugače bi bilo pa še dosti za prečvekat ... lepih spominov in tudi kakšen grenak bi se našel (povezan s katerim kasnejšim dogodkom) ... Bi bilo mogoče fajn se s staro družbo najti na kakšnem pivu, po desetih letih.
grin1.gif

P.S.: Mogoče kasneje nalepim kakšno fotko, če bom pri volji.
wink-1.gif

14. generacija 530. UC Vrhnika (danes mislim, da je 26. oktober), vseh 7 mesecev od konca januarja do konca avgusta 1996, najprej četa B, nato poveljniški vod. Vmes en teden na terenu na Počku in en teden na straži v Vipavi.
Četa B je poleg čete D v tem UC najbolj naj...., kljub temu sem se uspel kar fino zrediti med "skavtovanjem" - s 4-5 treningov na teden sem prišel na cca 20 minut ogrevanja na dan...
Klicali me pa niso na nobene vaje
smile-1.gif