Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nobenih posledic ni (razen če ga kasiraš direkt v glavo). In so klasična ...
to pa sploh ni res. preberi si poročila (najdeš jih na netu) kakšne posledice so ob uporabi tega orožja.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nikakršnih. So le nakladanja. Ko je bilo treba pa dokazat (ker so bile v ZDA in VB tožbe na ta račun), se je pa izkazalo, da so vse skupaj buče ...Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
to pa sploh ni res. preberi si poročila (najdeš jih na netu) kakšne posledice so ob uporabi tega orožja.
Ho jaz sem tud tu odslužil svoje
Sem kje napisal, da je treba služit vojsko leto in pol?Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Jaz sem bil v JLA 15 mesecev. Tega sicer ne priporočam, ampak današnji mladini manjka vsaj 1 mesec takega življenja. Bi se malce naučili kakšnih koristnih življenjskih izkušenj in malo drugače razmišljali kot večina sedaj ............
To je zame ena največjih bedarij. Obvezno služenje leto in pol življenja. Pa daj no.
Služenje v JLA v BileæiCitat:
Uporabnik Georgie pravi: Ko ste se že vsi tako lepo nostalgično razpričali- mene pa zanima, kje, na katerih koncih in v katerih vojašnicah ste vse bili, na služenju in na kakšnih morebitnih kasnejših vajah, v JLA ali/in v TO?
In biti, če si bil pred odhodom v vojsko zaposlen, tudi enako plačan.Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Čas služenja vojske bi se moral šteti v delovno dobo.
Ker se ne, ga pojmujem kot čisti arest in prisilno delo.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nikakršnih. So le nakladanja. Ko je bilo treba pa dokazat (ker so bile v ZDA in VB tožbe na ta račun), se je pa izkazalo, da so vse skupaj buče ...Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Za plačo? Ne!
Plača je rezultat tvojega opravljenega in koristnega dela, kar je kvečjemu profesionalna vojska. To je pa v bistvu usposabljanje, torej uk. Uk o disciplini! Ker je precej zahteven, družbeno koristen in dolgotrajen, bi morala država priznati ta čas kot delovno dobo, ki gre v našo pokojninsko osnovo.
Bodi prijazen pa daj kak resen vir, tole so samo natolcevanja in bedarije (24kur je zate resnih ali kaj?) ... Meidcinska raziskava, rezultati kake tožbe ...Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ne mi s takimi. ZDA ne bodo nikoli škodovali interesom svoje vojaške industrije, še manj pa se same izpostavile odškodninskim tožbam vseh držav, kjer so ta orožja uporabljale.
Malo si preberi, potem pa mi še naprej trdi, da je osiromašen uran povsem nedolžna stvar:
http://delo2.tuditi.delo.si/2007/03/10/uran-sovraznik-slovenskih-vojakov/
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+OQ+O-2008-0029+0+DOC+XML+V0//SL
http://www.aimpress.ch/dyn/slov/archive/data/200102/10201-102-slov-sar.htm
http://24ur.com/novice/svet/osiromasen-uran-povzrocil-tumorje.html
Uporaba takšnih izstrelkov je zelo primerljiva z uporabo taktičnega jedrskega orožja pri dolgotrajnih vplivih na zdravje ljudi, v prvi vrsti pa vojaškega osebja.
Blablabla ...Citat:
Mislim, da je šlo za nadomestilo za udeležbo na vojaških vajah. Se tudi jaz ne spomnim ravno ...
Služili smo nekoč vojaščino z veseljem in ponosom. Noter si šel fantič, ven si prišel pa dedc! Odrasel. In to zato, ker so ti pokazali, da se ne vrti svet okoli tebe, ampak da je življenje rahlo drugačno. Včasih ni bilo luštno, preveč slabo pa tudi ne. Kakor si človek. Nekdo, ki je neprilagodljiv, je bil lahko prav bogi.
Država, ki sem ji prisegel zvestobo z življenjem, je šla v franže, kar pomeni, da se lahko tudi tej naši državici kaj takega zgodi in ne bi bilo nič novega.
Moje mnenje je, da današnji scrkljani mladini ne bi prav nič škodilo malo "branja Bostana".
Za plačo? Ne!
Plača je rezultat tvojega opravljenega in koristnega dela, kar je kvečjemu profesionalna vojska. To je pa v bistvu usposabljanje, torej uk. Uk o disciplini! Ker je precej zahteven, družbeno koristen in dolgotrajen, bi morala država priznati ta čas kot delovno dobo, ki gre v našo pokojninsko osnovo.