Vojak,prečkanje meje?

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Uprašanje k sem do sedaj dobil že 500 različnih odgovorov!
rolleyes-1.gif

Torej: ali lahko Vojak SV v svoji uniformi,z insigniami (brez taktične opreme in orožja) prečka mejo SLO/HR??

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
rolleyes-1.gif

Torej: ali lahko Vojak SV v svoji uniformi,z insigniami (brez taktične opreme in orožja) prečka mejo SLO/HR??

Zakaj bi pa mejo prečkal v uniformi!?
Voham novi sproducirani incident
grims-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
ne vem kako si lahko dobil 3 različne odgovore kje so šele 500
smile-1.gif

V uniformi tuje ne moreš v drugo državo. razne če to država dovoli.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik legionar pravi:
ne vem kako si lahko dobil 3 različne odgovore kje so šele 500
smile-1.gif

V uniformi tuje ne moreš v drugo državo. razne če to država dovoli.

Tudi v normalni obleki ali nakeit ne moreš, če ti tista država ne dovoli! Kaj ste to spet imeli neko pijanko ali kaj?
sprasujem se.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
rolleyes-1.gif

Odvisno od primera. Če gre za uradni vojaški obisk, potem ja. Če gre nekaj na svojo roko, potem ne.
Saj to je nekak logično: če se pri nas dogaja kak vojaški, letalski itd miting, in je delegacija druge države povabljena, ni problema. Če pa hoče kdo kr tko mal v ZNG uniformi k nam, bo pa na meji verjetno problem.
Ne vem pa, zakaj bi nekdo kr tko kamorkoli v tuje države hodil v vojaški opremi - razen, če ne gre za neuradni napad.
confused-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Točno to!

Vprašanje je bolj zakaj že bi šel u uniformi na Hrvaško? Damm pa ravno h njim ki so vsi alergični če bi kak Slovenc kaj provociral.

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Primer je bil teoretičen in sicer šel bi čez ko si frej za 8h recimo in bi šli v poreč mal v vodo in nimaš civilne obleke sabo..

kaj ti pa lahko pol teži da se obrn al te pridrži lahko al kaj?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.374
7.103
113
pri taščici
Kupi si bermude in majico za 5 evrov, pa pejt. Sicer te najbrz res ne bodo pustili. Mislim da je enako z intervencijskimi vozili. Rabis dovoljenje za v tujo drzavo?!

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Model pravi, da bi se šel mal namočit izven delovnega časa, torej brez NATO travel orderja.
tongue-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V uniformi ne smeš prečkati državne meje, to ti je že v sami službi prepovedano. Ker ko je oseba v uniformi predstavlja neko institucijo (vojska, reševalna, policija......) in v uniformi ne smeš prečkati.

Tudi če gredo reševalci z reševalnim vozilom po pacienta v tujino rabiš potrdilo zavoda in potni nalog, da lahko prečkaš mejo. Pa še to se ne smeš voziti izven "določene poti". Recimo v BIH to ful preverjajo kam greš in kateri mejni prehod prečkaš.....

Z vojsko je pa verjetno isto, če prečkaš mejni prehod v uniformi rabiš potrdilo kam in zakaj greš.

LP

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
če prečkaš mejni prehod v uniformi rabiš potrdilo kam in zakaj greš.

LP

Torej bom reku našmu višjemu da mi da potrdilo da grem wejkat v poreč pa da bom dve lubici v cabriotu sabo pelu?
mi bo kr 10 izvodov sprintu ane
hysterical-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Torej bom reku našmu višjemu da mi da potrdilo da grem wejkat v poreč pa da bom dve lubici v cabriotu sabo pelu?
hysterical-1.gif

Če je tolk neumen ti bo napisal
smirk-1.gif

Nevem kaj je toliko smešno
confused-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

hysterical-1.gif

Če je tolk neumen ti bo napisal
smirk-1.gif

Nevem kaj je toliko smešno
confused-1.gif

To, koliko so pismeni v vojski. Vsak je še napisal NE, ampak njihov višji (po moje 1,60 malo jači z brki) bo ja vedu
hysterical-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Tako se naredi kot je Hanzi predlagu!!

Kako pa to, da nimate civilk? Kwa je spet una ideja o vojski živa, da se na izode in vikende hodi v uniformi?