VLC na projektorju ne dela...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
No, sm zalaufal en film v vlc in ga je na projektorju normlano kazalo.

Ko sem hotel gledati ene filmčke posnete s fotoaparatom, je pa vse kazalo, samo slike ni bilo. Se pravi okvir od vlc se je povečal, pač vse ostalo je bilo ok... sam slike ni bilo.

kaj je to? codeci?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Je to kaksen star prenosnik ? Ce je dekodiranje izvedeno kot HW overlay, namesto da se renderira v FB, potem namesto prave vsebine na nekaterih izhodih vidis samo prazno okno. Jaz sem imel en tak HPjev prenosnik, resitve ni (oziroma je samo zamenjava gonilnikov ali kar graficne za tako, ki deluje normalno).

Ce najdes predvajalnik, ki sam renderira sliko (slo bo bistveno pocasneje, kot s pomocjo graficne, a tako pac je), bi moralo delovati.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Naj enostavnejša rešitev je, da nastaviš projektor kot primarni display, pa bo delalo. Druga je pa , da nastaviš v VLC-ju drugačni rendering engine, ki ne uporablja overlay-a.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Radirko; ne. je ena stara kišta.

sm zdej zrihtal... dal sem v vlc preferences video output pa sm dal tm directx. prej je bil YUV.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je stara kišta in se matra s predvajanjem videa, potem probaj še windows media player classic(free) in coreAVC codec(se dobi free;) )
sem se ravno včeraj zvečer igral, ko sem na svojem mlinčku sprobaval mal težje filme.
Rezultat:
- vlc šteka: na polno in kr neke zmazke dela v sliki (morda bi kaka nastavitev pomagala)
- windows medi player: slika malo šteka zvok pa še bolj
- WMP classic + coareavc: slika tekoča, zvok pa vsake tolk časa zašteka