ksz, kot so že prej omenili, vsaka od teh bank ima svoje prednosti in slabosti.
jaz sem najprej uporabljal N26, predvsem zato ker sem dobil brezplačno Mastercard plačilno kartico. Del plače si nakazujem tudi na to banko, tako da z njo tudi plačujem položnice, počasi nanjo tudi selim trajnike, saj ni provizij pri plačevanju položnic in trajnikov. pri tej banki mi je všeč to, nimajo samo mobilne banke, ampak tudi spletno banko, saj je določene stvari lažje urejati preko računalnika, kot preko telefona.
potem sem staknil Revolut. zadeva mi je bila všeč predvsem zaradi tega, ker sem kartico lahko vnesel v Google pay in potem s telefonom brezstično plačeval na POS terminalih. dobra stran Revoluta je tudi enostavna izmenjava denarja med uporabniki Revoluta, aplikacija v tvojem telefonskem imeniku namreč doda povezavo do vseh ostalih uporabnikov revoluta. Praktično je predvsem takrat, ko gremo sodelavci na malico in je treba na koncu poračunat. Revolut ima še eno prednost in sicer omogoča hitro polnjenje računa preko druge Mastercard/Visa kartice (top-up). Žal mi po menjavi telefona ni več uspelo kartice prijaviti v Google pay za brezstično plačevanje, zato sem revolut potem manj uporabljal.
zdaj nazadnje imam še Vivid, ki spet omogoča, da vnesem kartico v Google pay in plačujem s telefonom brezstično. Vivid je zanimiva tudi zato, ker ponuja cashback na različne nakupe, od trgovin (Lidl, DM, Amazon, ...) pa do gostiln oz. dostave hrane, res pa da so določene ugodnosti omejene samo na prvi mesec uporabe oz. na nagrado ob povabilu novega uporabnika. jaz sem recimo v januarju na ta račun nabral 18 evrov cashbacka + 40 evrov nagrade.
evo, sem pogledal in recimo vivid omogoča tudi to, da si s tvojo partnerko odpreta vsak svoj račun in potem odpreta skupni račun - pocket:
Open your account and arrange your finance for any purpose: save money for your goals, pay in different currencies and earn on investments with Vivid
vivid.money
Tako da jaz bi ti mogoče od vseh teh bank najbolj priporočal Vivid, ti se prijavi preko mojega referral linka spodaj in dobiš bonus, nato pa partnerka preko tvojega linka in ponovno boš dobil bonus. lahko pa tudi poskusiš še ostali dve banki, saj nobena od teh bank nima stroškov poslovanja.
Open a free account in under 10 minutes and redeem your gift!
vivid.money