Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Imam občutek, da Fox 1.4 porabi preveč. S tem se sicer nikoli nisem ukvarjal, a sem nazadnje izračunal, da je bila poraba 9,8 l/100km. Na splošno skoraj nikoli ne naredim več kot 450km. Bi lahko bilo kaj narobe ali je to normalno in naj se sprijaznim s tem?
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Imam občutek, da Fox 1.4 porabi preveč. S tem se sicer nikoli nisem ukvarjal, a sem nazadnje izračunal, da je bila poraba 9,8 l/100km. Na splošno skoraj nikoli ne naredim več kot 450km. Bi lahko bilo kaj narobe ali je to normalno in naj se sprijaznim s tem?
Po vsem prebranem se vprašam samo tole....kako računaš porabo? Da ne deliš kilometre s porabljenim bencinom....
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
1.4 motor? pa konji?
Pejd preverit sondo.Čeprav, načeloma, če ti sonda gre, ti itak lučka sveti.
Si kupil nov avto ali rabljen? Če je nov, imaš vrjetno še kej garancije?
Če je rabljen, je pa možno, da je prejšnjemu lastniku šla sonda, pa se mu je strošek nove (cca. 38k bivših tolarjev) zdel prevelk in je odklopil lučko v armaturki.
Nebi bil prvi, ki je to naredil...
Čeprav, imam pa hecen problem tudi jaz (avto iz garaže). Sonda sveti SKOS, ko je bil na tehničnem, je bil izpuh normalno izmerjen. Smo že 3x menjali sondo, 1x računalnik, pa se vedno prižge nazaj.....
Drugače sem imel pa jaz preko 10l/100km porabe....
Je pa tudi res, pa je bilo takrat treba prepucati mašino, in se je 3 celindrc vrtel visoko v obrate
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
In kako ugotoviti, kaj je narobe, če sploh je kej?
Razen tega, da je porabe od 7-8l...Dinamične vožnje...
Aja, pa na testerju je bil že Nx, pa nikoli ni nobene napake testej javil
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Kolk je pa suha teža avta?
Moj je res da 1.2,je pa tudi res, da ima 1015 kg suhe teže... +50 litrov (preverjenokam gre to, mi še zdej ni jasno...), samo km se pa na koncu naredi mal premal... Ampak, dokler bo poraba tm tm, bo ql.
Aja, pa vem, da ne vpliva dost, ampak je tud res, da mam malenkost večje gume gor. Če to kej spremeni porabo.
Lp, Ovca