ta tema se bere, kot da bi bral kak forum društva upokojencev
sami stari prdci
sami stari prdci
midva sva enakih letTudi ti ne uideš letom. Razen če boš prej na britof šel. Je pa res, da so nekateri bolj pri zdravju(gensko) , nekateri pa bolj za njega skrbijo.
, kar je več kot 130, je že sumljivo....zadnja leta pa mejo še znižujejo na 120...verjetno tudi farmacevtski lobi malo pripomore k temu, saj tako hitro dobijo ogromno novih, stalnih odjemalcev.Corsol
Temu ti praviš visok pritisk?
Jaz se se od srednje šole spominjam cifre 140/90 pa sem imel takrat kar normalno težo pa tudi bolj gibljiv sem bil kot danes.
Danes si ga doma nameri. v povprečje nekje 150/100 pri zdravniku pa sem ga imel na službenem pregledu letos celo nekih 165/117 al nekaj takega. Tudi pred 5 leti podobna zgodba. Zato sem sedaj sklenil da bo treba nekaj okoli tega naredit.
Ali je sindrom bele halje ali pa zdravnikov omron meri drugače kot moj Lidl.
Baje velika razlika kaže na neko določeno težavo? Tako je razlagal znanec, ki je preživel dve možganski kapi...To je vse bolj tako, recimo poskusite merit na eni in potem drugi roki.
To je vse farmacevtski lobi. Krvni tlak in holesterol sta za farmacevte zlata jama, ker se običajno filaš s tabletami doživljenjsko. Kar poglej poste v tej temi, tudi da nimata enakih tablet. Sicer je pa prenizek tlak glede kvalitete življenja večja jeba kot visok, ker zanj ni zdravila, imaš pa lahko hude težave., kar je več kot 130, je že sumljivo....zadnja leta pa mejo še znižujejo na 120...verjetno tudi farmacevtski lobi malo pripomore k temu, saj tako hitro dobijo ogromno novih, stalnih odjemalcev.
Glede aparatov za merjenje je najbolje da vzameš svojega na pregled,, da se rezultat primerja s tistim v bolnici.
Jaz vedno znova spravim v zadrego dohtarje na sistematskem., kar je več kot 130, je že sumljivo....zadnja leta pa mejo še znižujejo na 120...verjetno tudi farmacevtski lobi malo pripomore k temu, saj tako hitro dobijo ogromno novih, stalnih odjemalcev.
Glede aparatov za merjenje je najbolje da vzameš svojega na pregled,, da se rezultat primerja s tistim v bolnici.
Meri se samo na levi roki. Zakaj? Ker je ta najbližje srcu in ker so aparati temu prilagojeni, da je rezultat pravi. Vse ostalo je laganje samemu sebi.To je vse bolj tako, recimo poskusite merit na eni in potem drugi roki.
To je do neke mere res. Potem imaš se hipertenzike, ki jim maratoni ne pomagajo. Potem pridejo leta, ko se enostavno več me moreš toliko gibat da bi dovolj pomagalo. Sam imam povorečje 142/92. Gibat sem se začel več kot prej, a se pozna bolj malo. Za začetek sem začel z naravnimi zdravili, a tudi te zmanjšajo za samo 5. Dokler bo šlo tako, bo ok, potem bo pa treba počasi h kradiologu.Ko ugotovite katere tablete vam ustrezajo predlagam, da se začene ukvarjati s športom tako, da odpravite čez določen čas tablete!
Vse se da samo če je volja.
Tablete so najbolj enostavna pot katero večina ljudi (dohtarjev) izbere, gibanje je pa bolj trnava pot ampak na dolgi rok se bolj izplača.
To vedo samo tisti ki merijo. Ti kot posameznik z aparatom iz Sanolaborja ali celo Lidla, pa si meri na levi, ker vsaj v 98% tudi piše tako v navodilih. Desna ne da pravega rezultata.Znancu ki hodi na preglede v UKC mu na obeh rokah. Zakaj neveš niti ti.
Sedaj po enem mesecu sem dobil toluro. Prenessa v enem mesecu ni uspela pritiska v povprecju najbrž niti za 10.
Ima kdo toluro?
Naročen sem na uz trebuha zaradi jeter katere ne delajo optimalno, sedaj pa berem o kupu stranskih učinkov na jetra.