Vinkulacija

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Naslednji mesec mi poteče življensko zavarovanje in polica je vinkulirana pri zavarovalnici Triglav, kjer je zavarovan moj kredit, ki pa ga imam še šest let. Denar bo verjetno pokasirala zavarovalnica ali je praksa drugačna? Hvala za odgovore......
uf-1.gif

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Denar boš dobil ti. Najprej pa moraš polico devinkulirati. Verjetno je vinkulirana v korist banke kjer si dobil kredit. Možno pa je, da boš moral skleniti novo zavarovanje

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Denar dobiš ti, ker se polica izteče ali drugace receno je prišlo do doživetja, do katerega je upravicen zavarovanec. Vinkulacija je obvezovala zavarovalnico da v primeru skode, po tej polici smrti zavarovalnino nakaže vinkulantu. Zaj ce bos rabil novo zav. ne vem po vseh reglcah da,je pa od banke odvisno ce ti bodo za te preostala leta zahtevali.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
zavarovanje boš moral podaljšati do zaključka kredita
frown-1.gif

ni res.denar bo dobil v vsakem primeru.odvisno pa bo od banke ali bo zahtevala vinkulacijo za preostali čas kredita.lahko vzame navadno življenjko zavarovanje in bo premija cca 90€ letno oziroma odvisno od preostanka kredita

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
frown-1.gif

ni res.denar bo dobil v vsakem primeru.odvisno pa bo od banke ali bo zahtevala vinkulacijo za preostali čas kredita.lahko vzame navadno življenjko zavarovanje in bo premija cca 90€ letno oziroma odvisno od preostanka kredita

Zavarovanje sem že podalšal z potekom stare police, vendar piše na stari polici, da je v primeru smrti ali doživetja upravičenec zavarovalnica Triglav. Zanima me ali bo nakazan denar zavarovalnici ali meni oz. kaj moram narediti, da bo meni?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
frown-1.gif

Zavarovanje sem že podalšal z potekom stare police, vendar piše na stari polici, da je v primeru smrti ali doživetja upravičenec zavarovalnica Triglav. Zanima me ali bo nakazan denar zavarovalnici ali meni oz. kaj moram narediti, da bo meni?

zahtevati devinkulacijo police.sicer ne vem zakaj bi zavarovalnica bila upravičena v primeru doživetja,ponavadi je banka oz kreditodajalec,ne vem pa za kako zavarovanje gre

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Z devinkulacijo police se mora strinjati banka. Ne moraš kar ti sam devinkulirati police, brez vednosti banke.
Banka bo verjetno zahtevala sklenitev novega zavarovanja, jasno spet vinkulirano v njeno korist.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kakšna pa je zavarovalna vsota v primeru doživetja? Imam občutek, da je 0,00EUR.
Ne vem zakaj bi življenjsko zavarovanje (kjer imaš tudi varčevanje) imel vinkulirano zaradi kredita!?
Za kredite je namreč običajno, da se zavarujejo za rizike brez varčevalnega dela (varčevalni del je potem zavarovalna vsota v primer doživetja).

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Si me prehitel.

Menim, da je trenutni znesek 0 EUR, saj je bila polica sklenjena za primer smrti. Torej, če bi Uroš (menda mu je tko ime?) umrl, bi znesek zavarovanja prejela zavarovalnica. Če preživi polico je pač konec, gre za pretek police in nihče ne prejme nič. Banka seveda ne zato, ker se kredit še naprej plačuje (oziroma se je plačeval do izteka police), sklenitelj pa iz naslova "preživetja" police.
Verjetno pa ni šlo za naložbeno zavarovanje, dvomim, da je banka zahtevala takšno vrsto zavarovanja ...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zakaj ne? Ti loh vinkuliras vse police in se zzv za smrt sesteje. Ker doticna polica potece, kredit pa pa ne, sama polica ni bla narejena zarad kredita. 2004 in prej pa noben ni sklepal rizika. Tko da je to klasika ali pa celo nzz. Se prav, da dobi denar VUN hehe

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Banka zahteva kritje, kaj ma veze a si ti po riziku ali nalozbi zavarovan za recimo 30000 eur? Vazno da si in da placujes premijo. Pa banka ti skoz forisra nalozbena zavarovanja. To bi pa ze lahko vedu!

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Polica je bila narejena kot klasično življenjsko zavarovanje za deset let, torej dnevna odškodnina, odškodnina v primeru smrti ali invalidnosti in doživetje. Na polici sem pri dnevni odškodnini prejemnik jaz, v primeru smrti in doživetja pa vinkulacija na zav. Triglav. Torej polica se mi bo iztekla naslednji mesec, kredit pa imam še za 5 let. Torej, je zavarovalnica upravičena do denarja, ali ga lahko zadrži za naslednjih pet let, ali bi ga moral dobit jaz..... ???

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Po odgovoru Uroša mi je zadeva bolj jasna, sem pa predvideval, da gre za "kasko" življenjsko zavarovanje, pri katerem po izteku zavarovanja menda ne dobiš nič.
In ja, v tem primeru bo upravičenec Uroš in ne banka ...
Dodatno pa močno dvomim, da ga bo banka zdaj zadnjih 6 let plačevanja kredita "pustila na miru" ... da ostane brez zavarovanja kredita ???

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Riziko zavarovanja se trzijo "kratek cas". Sam se mi cudn zdi da je bla sam ta polica zastavljena. Ker to mora bit pol kredit res majhen. Recimo da je varcevalni del po klasiki 50 eur je zzv 6000eur. Vec pa zih ni placeval. Kaj bo banka zdej hotla ne vem.

vem pa, da je nas prijatelj naslednji mesec brez nezgodnega zavarovanja. Ga pa rabi... Kaj temu sledi?
evil.gif

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Kredita je na mesec za cca 208 eur vzel sem ga na 15 let, v primeru smrti bi dobila zavarovalnica 8.000 eur. Se mi zdi mal smešno, sam leta 2004 še ni bilo krize in tajkunov.......
bonk.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zavarovalnica bo dala ne pa dobila
evil.gif

se pravi si placeval okrog 80 eur skupaj z nezgodo. Ven bos dubu cca9k, poplacej kredo, nared novo polico z nezgodo in hujsimi bolezni. Pa ne komplicerej prevec
cool-1.gif

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
ven bom dobil cca 2.800 eur, plačeval sem 35 eur, sej ne kompliciram sam zanima me če je zavarovalnica upravičena do izplačila denarja.......

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti bos dubu ta denar.

a loh prosm pogledas na polico kolk je zavarovalna vsota za naravno smrt. Ni sans da je 8000 na tako premijo.