vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:Zanimivo! Torej se jo splača že decembra na avto, ki je letos ni imel dat. Letošnje smo torej kupili za 5 mesecev.
Jaz sem jo za 6. Si imel pa čudnega črpalkarja.
tongue-1.gif
Sam ne zdej rečt, da boš za december plačal dvakrat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj potem? Razlika je za eno vožnjo LJ-KP in pol poti nazaj. Če se kdo sekira zaradi tega ...
stupid-1.gif

Sicer pa ti nihče ne brani, da kupiš vinjeto "šele" januarja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
itak, folk je glup ko čošak, to da je en mese pred in za gre zgolj za lazje rokovanje z nalepkami, da si jo lahko prej nalimas in staro odstranis in obratno... ne pa za to da bo nekdo prisparal en mesec...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam a ne bo potem malo zakomplicirana situacija če bodo poleti uvedli dnevne vinjete? Al pa še huje da nekdo pride na plano z idejo da se bodo sredi poletja menjale cene?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
zakaj bi bilo zakomplicirano? jaz ne vidim nobenih težav.
Če si sedaj kupil letno, dnevne ne rabiš. Tujci bodo pa kupili dnevno oz. tednesko or whatever.
Če se bodo cene zamenjale se pač bodo tu nimaš kaj. Sej se tudi pri bencinu in povsod drugod menjajo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to že ampak recimo da sedaj kupim vinjeto letno (takoj ko bo možno jo tudi bom) dal bom 55€ polletna je 35€ če bodo naredili dnevne bodo morale bit sorazmerne ceni polletne po moje več kot 10€ ne kar pa bi pomenilo manjši prihodek darsu. Sicer pa se jaz ne sekiram se reveč vozim po avtocesti da bi se jaz lahko kaj bunil ne bi bilo pošteno!
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Baje bodo vinjete okoli 100-120€ , zato jih DARS ne da vn...vsaj tako info. sem dobil od znanca ki je na DARS-u zaposlen.
Zato jih baje tudi interspar ni dobil vinjet...ceprav je oglaševal da jih že ima...potem pa so zadnji moment z DARS-a javili da vinjet ne morejo poslati.

Baje se vlada še odloča o ceni in bodo vinjete zunaj 27. ali 29. v tem mesecu. Žalostno da pridej vn dobesedno tik pred veljavo.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Baje bodo vinjete okoli 100-120€ ,

Ne verjamem preveč v to, razen če bodo do 1. decembra uvedli še tedenske vinjete, ker drugače lahko od novega leta, ko bodo večini potekle polletne vinjete, pričakujemo prazne avtoceste.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
baje, baje ...
hysterical-1.gif

Katera vlada pa bo odločala o podražitvi vinjet?
grims-1.gif

Vinjete bodo mogoče res 100-120 evrov, ampak gotovo še ne sedaj.
Ker potemtakem morajo sorazmerno podražiti polletno vinjeto za cca 2x, ker pa je to potem še posebej drago, morajo hkrati uvesti tedenske vinjete. Ki pa seveda sploh niso določene, naročene, kaj šele izdelane. Larifari v glavnem.
wink-1.gif

Tako da tale tvoj znanec (verjetno glede na obveščenost vozi snežni plug pri Darsu) naj raje še enkrat premisli, kaj je povedal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Tale moj znanec je daleč od tega da vozi kakršenkoli plug,mogoče da ga ti.

Sicer pa dela oseba tam v pisarni in ti niti pod razno nemislim razlagati kaj točno. Katera vlada? Med katerimi pa lahko izbiram genij?
No kolk sem falil ceno? kar povej ce pravis da so napacne info.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:Sicer pa dela oseba tam v pisarni in ti niti pod razno nemislim razlagati kaj točno. Katera vlada? Med katerimi pa lahko izbiram genij?
Med ono, ki je v nastajanju in nima še nobenih pristojnosti ter tisto v odhajanju, ki (kdo bi si mislil) prav tako nima glede cen vinjet nobenih pristojnosti.
tongue-1.gif

Torej, da ponovim vprašanje tvojemu znancu iz pisarne:
Če bodo letne 100-120 evrov, koliko bodo polletne?
Če bodo polletne dražje (kar morajo potem biti), bo Evropa še bolj protestirala kot sedaj, torej je treba uvesti tedenske. Koliko bodo koštale, kdo jih je natisnil, pa kak rok trajanja imajo? Kakšen bo dizajn? Kdo jih bo tiskal? Kdaj bodo spremenili zakon o cestninah, da se doda tedenske vinjete? Kdaj bo izredna seja državnega zbora, ki bo ta spremenjeni zakon potrdil?

Takole, nekaj kratkih in preprostih vprašanj za tvoje izjemno visoke vrhove v Darsu.
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj danes je na Darsu kolegij, nam bo lost gotovo postregel s sočnimi podrobnostimi s tega sestanka.
tongue-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
prav rad verjamem, sicer pa sem sam tudi za tedenske ker imam dva avta, pa eden je za občasno ganjanje ...bemo..

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.