vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odgovor od dars ki sem ga dobil danes glede vinjet je takle, da povzamem: V prodajo bodo šle v prihodnjih dne, točnega datuma pa mi žal ne morejo sporočiti vsekakor pa pred 1 decembrom! Ker sem jih vprašat tudi glede cene, tega odgovora pa mi niso poslali. Mi je pa logično razmišljanje kebra da dnevnih vinjet vsekakor ne bodo mogli narediti do 1 decembra, s tem pa verjetno tut ostaslih ne bodo mogli podražit! Bo potrebno takoj it v nakup!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Saj tudi ce se oglasis na DARSu, tam kar čivkajo o podrazitvah.

Resnično upam da se motijo, ker 100€ za letno je prehuda z upoštevanjem da že tako ali tako plačas cestnino ob registraciji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam če bodo spreminjali je potrebno najprej zakon spremenit se mi zdi? danes je 19 imajo res samo še par dni ne vem kaj se kuha sem predaleč stran!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vinjete sam za tujce, vse kar ma slo tablico pa naj ene 50-60€ letno vpizdijo ob plačilu nadomestila za uporabo cest.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne-ne-1.gif
ne smeš imet diskriminatorno vinjeto! Nobeden nemec se pa ne buni če gre za 10 dni na morje ko mora plačat avstrijsko vinjeto 7 70 + 9 tuneli pol pa ista cena nazaj, za tak denar se lahko pri nas vozi pol leta brez skrbi!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Boš ti videl diskriminatorno, ko bomo plačevali za satelitski sistem...

Že za ABC so bli carji, da so ves ta keš pobral pa da ni noben pek opazu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Vinjete sam za tujce, vse kar ma slo tablico pa naj ene 50-60€ letno vpizdijo ob plačilu nadomestila za uporabo cest.

E to! Je.bat ga..nadomestilo za uporabo cest toliko višje...voziš se pa lahko koder hočeš in kolikor hočeš.

Stvar rešena. Tujci naj pa kupijo vinjete. V kolikor pa še ne bo dovolj pa se lahko pri bencinu uvede še 'bencinski tolar'. Pa imaš tak nekaj fiksnih in nekaj variabilnih stroškov z vidika uporabe cest.

Pa še točno bi vedeli koliko denarja bo padlo v blagajno (vsaj fiskni del) ker se ve koliko je registriranih vozil.

Ker meni osebno je največja glopost da smo zgradili avtoceste, se zapufali za 20 let in več, zdaj se pa ne bi vozili po njih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj zdaj se vozimo po njih pa evropi to ne paše! Kar se tiče "bencinsega tolarja" je neumnost vsaj zame! Kaj pa tisti tujci,, ki nočejo pri nas tankat bi to pomenilo da so se po naši avtocesti peljali popolnoma zastonj! (če te prav razumem ciljaš na to da bi se preko bencina plačevala avtocesta za tujce mi pa bi poleg imeli še cestnino pri reg. večjo?)
p.s. nekje je bil omenjeno da je danes na darsu sestane ima kdo poročilo od sestanka?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
tujci so nepomembni! Po večini se vsi peljejeo 2 x po naših avtocestah..enkrat ko grejo an morje, drugič ko se vračajo. Torej jim dol visi za naše AC....kar je tudi prav! Vozimi se mi...torej ji tudi plačujmo..samo smo jih naredili zase.

Evropa pa prav da teži....ker jaz bi za jajca obesil tistega, ki se je spomnil zgolj polletne vinjete...ravno zaradi tujcev!

Seveda bibilo pa za naše vrle Darsarje (in državo) idelano, d abi vsak tujec ob vstopu v državo pljunil 100 EUR in konec.....torej vsakič ko prečka mejo.

Tako bi se veliko denarja nabralo
crazy1.gif
.....da jih balkanci ocurimo ko prasce (pa hkrati damo še reklamni izvod o lepi Sloveniji in njih prebivalcih, v turistične namene).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
saj zdaj se vozimo po njih pa evropi to ne paše! Kar se tiče "bencinsega tolarja" je neumnost vsaj zame! Kaj pa tisti tujci,, ki nočejo pri nas tankat bi to pomenilo da so se po naši avtocesti peljali popolnoma zastonj! (če te prav razumem ciljaš na to da bi se preko bencina plačevala avtocesta za tujce mi pa bi poleg imeli še cestnino pri reg. večjo?)
Bedna pripomba.
Pol bi se oni enako lahko bunili, da so tankali poln tank pri nas, porabili pa so le 10 litrov do meje. Torej so plačali tričtrt tanka preveč bencinskega tolarja...
S tem, da je pred vinjetami bila cena AC tam 1 EUR na 10 km. To porabiš tam 1 liter becina. Torej bi na liter bencina morali nabit še okoli 1 EUR "tolarja", kar pomeni, da bi čisto vsi tankali v tujini, ker je duplo ceneje...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Cene bi morale biti sledeče:

Letna vinjeta 60€
Polletna vinjeta 35€
Mesečna vinjeta 22€
Tedenska vinjeta: 15€

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Cene se mi na oko zdijo dokaj korektne sam je treba finančno vzdržnost pri takih cenah preverit, ker bi večina potem kupila 10 - dnevne, kar pomeni na oko pa po hitrem izračunu vsaj 40% padec prihodkov, kar dvomim da bi vdržalo, to pa avtomatično pomeni zvišanje cen ostalim (tut 10-dnevnim! Če evropa misli da bomo uvedli dnevne vinjete, ki bodo skoraj zastonj jim je pač potrebno povedat da to ne gre!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Letna vinjeta 60€
Polletna vinjeta 35€
Mesečna vinjeta 22€
Hm, lool, zastonj. Upam, da je tole vzdržno, ker drugače bomo kar nahebal.
frown-1.gif

Najmanjša bi morala biti za 5 dni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Letna vinjeta 60€
Polletna vinjeta 35€
Mesečna vinjeta 22€
Cena vinjet za osebna vozila bi morala bit 0 (nič) eurov. Tako kot v Nemčiji.

osebna vozila uničujejo ceste minimalno v primerjavi z tovornjaki, pa tud v 21.stoletju niso nevemkak luksuz, da bi jih morali še posebej plačevati. Naj se gradnja in popravila financirajo iz tistega žepa, kot vse ostale ceste.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glih ta je pa res nekdo, ki se ga vsi bojijo.
hysterical-1.gif

No v glavnem, če bo kaka podražitev, se bodo morali kmalu spomniti. V vsakem primeru, ko pride letna vinjeta za 55 evrov (kar mora precej kmalu, saj začne veljati že 1. decembra, ne bom preveč odlašal z nakupom, da se ne bi kdo preveč premislil glede cene.
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No v glavnem, če bo kaka podražitev, se bodo morali kmalu spomniti. V vsakem primeru, ko pride letna vinjeta za 55 evrov (kar mora precej kmalu, saj začne veljati že 1. decembra, ne bom preveč odlašal z nakupom, da se ne bi kdo preveč premislil glede cene.
grims-1.gif
zmaga.gif

Off: A nisi ravno ti na veliko zagovarjal, da so vinjete nepoštene? Torej lahko počakaš, da se cene dvignejo, boš lepše spal.
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.