Kambodza neprimerno boljsa izbira od Vietnama.
Manj nategunov, ljudje tisockrat bolj prijazni, meni je bila hrana boljsa v Kambodži, morje imajo lepše, cene so malce višje od Vietnama, a ne spet toliko.
V Vietnam grem pa samo še v Saigon po nakupih superg in ostale krame.
Govorim z vidika, da sem v roku 4 mesecev videl Filipine, Vietnam, Kambodžo, Laos in Tajsko, tako da sem si ustvaril neko približno sliko.
Slišim samo dobre besede za Myanmar, ampak sem prelen, da bi letel do tja s Tajske trenutno
.
Se to: v Vietnamu avtobusarji z zahodnjaki (lahko) delajo zelo grdo. Sem na lastne oci videl, prevsem zenske so na udaru. Imas sfukan bus (v Vietnamu te VSI hocejo nategnat, ampak res res vsi), sofer nalasc vse zahodnjake strpa na zadnje sedeze, kljub temu, da je pol busa praznega. Ko se hoces prestavit, ti zacne grozit, v najslabsem primeru ti vrze prtljago iz busa s tabo vred
. Je treba bit zelo previden, s katerim prevoznikom gres.
Na celotni poti v Vietnamu sem imel sreco s hotelom v Saigonu (prvic), kjer je bila lastnica res srce in pol, pa en mototaxist v Mui Ne je bil posten in ena teta v mestu, ko sem sem vrnil iz Halong baya. Drugace pa pregovarjanje, POZORNO stetje drobiza (kljub temu me je na pumpi enga deklica ogoljufala), neprijaznost, noben nic ne ve, anglescina je polom (dobro, to je tudi v Kambodzi in Laosu), pa kar odkrito vidis, da ne marajo tujcev oz. da so nujno zlo. Ampak, kdo bi jim zameril.
Pa to ne pisem kot ena jokica, ki jamra, ce jo stevardesa ne pogleda lepo na avionu.
sem navajen vsega.
Čeprav so za moje pojme imeli v Kambodži bistveno bolj kruto zgodovino, se vseeno razlikuje, ker v Kambodži jih je pobijal lasten narod, v Vietnamu pa so jih pobijali kot ščurke, česar kot narod sigurno ne pozabiš v par desetletjih.
LP,
PIC