Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
@ Gargy ,hvala.. Če imašvoljo mi naredi to skico z senzorjem še na naæin kot si mi zgornje..
@Retro & co ,umiri se..Ne bom počel ,v kar nisem prepričan da bom pravilno in varno storil...zato pa sprašujem ljudi ki vedo da mi pojasnijo. Oprosti ,ampak ti nisi med njimi ,verjetno je tvoje znanje samo teoretično ,drugače pa malo težiš ker konkretnih rešitev ne znaš razložiti...
In da razširim.
Na začetku sem zapisal vprašanje kako se PRAVILNO poveže ! Kar pomeni da ni problem povezati ,ampak da bo pravilno.
Ko sem jaz hodil v šolo je bila elektrika v dveh smereh. Elektronika in energetika. In ti povem da me energetika nikoli vživljenju ni zanimala dlje od menjave žarnice.
Skozi nasvete @gargy sem nekako vsaj zase dognal da je priklop najbolj pravilen ,smiselen in ekonomičen z uporabo vmesne doze kamor pripelješ v danem primeru z ene strani stikalo ,z druge pa napajanje in porabnik ,luč.
Hvala ,lp
Hja spoštovani, moje znanje ni samo teoretično ampak je kar mnogokrat oddelano v praksi, lotil sem se teh vezav ničkolikorkrat in do sedaj je bilo vse ok.Sem pa črpal znanje od kolego električarja kateremu sem dostikrat priskočil na pomoč.
Večja dela kot so menjava komplet napeljave po hiši sem prepustil stroki, in to iz čistega mira ker sem hotel biti prepričan v pravilnost izvedbe.
Naredi sam če želiš vendarle imaš NIČ znanja in to me skrbi kakor ti dajejo poduk tudi drugi.Lepo je če narediš sam vendarle vsaj osnovo potrebuješ. Lp