Veselega in zdravega nacionalnega interesa....

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
....tudi v letu 2012.

Okus=identičen.

//slika v full res: http://imageshack.us/f/820/montagefull12.jpg/
1391633-montage_full12.jpg

Priponke

• 1391633-montage_full12.jpg
    1391633-montage_full12.jpg
    57,8 KB · Ogledi: 223
Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Prosto oblikujejo cene, Hofer ima velik stvari ugodnih in dobrih, meni je tuna od Hoferja najboljša, prav tako kakav, čokolade, recimo 2kg čebule v Hoferju stane 60 centov, V Šparu vsaj 1.5 evra za 2kg, ....
Zdej je blo v Hoferju na Vrhniki polno ljudi, skoraj poln parkirišče ljudje zaupajo Hoferju, Špar pa žalost kljub temu, da je bife, trgoavto, banka, ....

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko večjo sliko, da je besedilo berljivo?
(forum pomanjša, če tak naložiš)

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Špar na Vrhniki je beda... žal...
Ljudje zaupajo Hoferju, ker ni denarja, da bi hodili v Leclerc in podobne velike centre...
Malo je treba primerjat enake trgovine pri nas in v tujini in te hitro mine, da bi še kdaj kupoval pri nas
10.gif

@odpiralcu teme... kakšna je pa cena v tovarniški trgovini Mlekarn v LJ? Določene stvari imajo vseeno cenejše kot pa v Leclercu.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pojma nimam. Zaenkrat imam dovolj jogurta na zalogi. Lahko pa preverim, ko ga zmanjka
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz v Hoferju kupujem iz treh razlogov. Ker mi je najbližja trgovina, ima ugodne cene, hrana pa je okusna, verjetno tudi kvalitetna.
Saj včasih ko smo v Avstrijo hodli, smo tudi v Hoferju nakupovali, je mel par zanimiv izdelkov, ki jih danes več nimajo, vsaj pri nas ne.

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Hofer ima največ "uvoženih" izdelkov. Kupovanje v teh trgovinah povzroča naš propad (kdor pač to razume).
Drugače pa v Hoferju se kupuje mačja hrana in kapučino v prahu
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to je zato ker mi ne izpolnjujemo njihovih strogih zahtev in tudi cenovno ne znamo izdelka narediti tako, kot ga naredi sosednji jodlar Hanz. Večkrat sem dal za primer žemljice koliko so v avstriji v Hoferju in koliko pri nas, opazil pa sem že tudi razliko v tistem Martelo avtomatu, ki je v avstrijskem hoferju cenejši kot pri nas.....In teh razlik je kar nekaj ampak slovenčka se da okoli prsta vrtet

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Mi imamo strožje predpise kot nemci in avstrijci, vsaj kar se tiče varnosti pri prehrani
.
Gre IZKLJUČNO za to, da so npr. avstrijci pravi patrioti in ne kupujejo od drugih, če le to ni nujno potrebno (v službi smo zaradi minimalnih pridelkov v Avstriji prvič v zgodovini firme delali z njimi, ne prej in ne potem več nikoli).

Je bilo eno soočenje iz strani ministrstva, nas in avstrijcev, ker se nekaj kao "kregamo" okoli imena....in so prišli tile predstavniki tja v narodnih nošah, ko neki jagri.
Htel sem povedat, da Slovenec kupi vsak drek, samo da bo ceneje. Sicer ni to nič čudnega glede na plače in vse, ampak to je dejanski vzrok, da pridelovalec ne more prodat, pač noben ne kupi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
čisto tako ti bom rekel, sam kupim kar nekaj stvari tako domače torej iz prve roke in to mi ne predstavlja nobene težave tudi če prodajalec ni "podjetnik" veliko stvari pa tudi z lastnim znanjem in znanjem okolice naredim sam.
Ne bom pozabil ko sem se enkrat menil z študentom dietetike ali nekaj podobnega (šola je v bolnici Izola) ko mi je razložil, da jogurta, ki je prišel v bolnico da bo postrežen in se nedotaknjen vrne nazaj v kuhinjo lahko vržejo samo v koš za smeti tudi če se ga nihče ni dotaknil, pa teh stvari je še kar nekaj.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

.
Gre IZKLJUČNO za to, da so npr. avstrijci pravi patrioti in ne kupujejo od drugih, če le to ni nujno potrebno (v službi smo zaradi minimalnih pridelkov v Avstriji prvič v zgodovini firme delali z njimi, ne prej in ne potem več nikoli).

Raje dam jodlarju 99 centov za 1 liter jogurta, kot pa skorajda še 1x več v mercatorju za isti izdelek... Delajo pa vse Ljubljanske mlekarne, tako da konec koncev gre vse v naš žep.

Zakaj pa mora imet mercator pri enem jogurtu 1,5€ marže? K*** jih gleda s takimi cenami...

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Razumljivo, včasih so bile trg. marže določene iz strani države in to bi bilo potrebno spet uvest.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Razumljivo, včasih so bile trg. marže določene iz strani države in to bi bilo potrebno spet uvest.

si normalen kaj tu pišeš? Pa nismo več v komunizmu zakaj bi nekoga ščitili z višino marž? Naj trg naredi svoje tudi pri bencinu bi morali spustiti nadzor nad maržami naj se marži prilagodiju trgu in prav tako delovna sila v trgovinah to je potrebno še močno racionalizirat.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Ali ima Hofer vedno tako ceno ali gre za akcijo? Ali se vse ostale vrednosti vsebnosti ujemajo?

Leclerc ob plačilu z njihovo kartico vrne 10% vrednosti za naslednji nakup:

enlitermu.jpg

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Zakaj bi ščitili?

Zato da bi kupec lahko kupil, pridelovalec bi pa lahko prodal. Zdaj pa kupec ne more kupit, pridelovalec pa ne more prodat (ker trgovina uvozi ali pa kupi pod ceno).
Tak kot je rekel guardy...prodaš izdelek za 20 eur, pa po rabatih dobiš 12, pa kje je to način...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
naj se veriga med sabo zmeni zakaj bi morali nekoga pod "zaščito" prositi da nekaj da na polico trgovca?
bonk.gif

Vsak ve do kod lahko gre in če se ne najdeta skušaj pač ne sodelujeta. Zato ker nekoga ščitimo pod raznimi bednimi izgovori pri nas še ni počil neprememičninski balon če bi stanovanja v tem primeru prepustil trgu cena ne bi bila več 2000+ ojrof po kvadratu ker pa to ščitimo pa se to ne zgodi isto bi bilo če bi z zakonom definirali višino marž kar naenkrat bi se nam vse podražilo ampak v imenu nacionalnega interesa.
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Uh si trd
evil.gif

Po zdajšnjem sistemu ima edino korist trgovec, ki lahko gradi centre, pridelovalec se pač nekak preživlja, kupec pa preveč zapravi.
Ni prav, da ima trgovec največjo korist.
Ampak ti me spominjaš na mladega cocacola kapitalista in ne boma prišla skupaj
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nima koristi trgovec če se mu dobavitelj dovolj dobro zoperstavi oz kakšno združenje.
skup pa ne bova prišla to pa drži
zmaga.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ali ima Hofer vedno tako ceno ali gre za akcijo? Ali se vse ostale vrednosti vsebnosti ujemajo?

Leclerc ob plačilu z njihovo kartico vrne 10% vrednosti za naslednji nakup:

enlitermu.jpg

Cena je vedno ista, saj odkar so uvedli to pakungo. Verjetno pa bodo tudi kaj podražili, tako kot so 14 dni nazaj mleko...