Verižno pismo, 2000 EUR in podobne oslarije

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kje ti bo stara baka al pa kak stardec vedu, kje sploh je baterija
evil.gif
....

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj ti bo baterija, če maš kolo?
wink-1.gif

Mah, prekine se lahko tako ali tako. Baka, ki ne ve, kaj je baterija, težko ve, kaj je zgrešeni klic
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Pa včasih je na mobitelu (operater, ne telefon) bila začasna "blokada" računa, ko si prekoračil 100k SIT.
Mi je ena razlagala da se je v tujini malo preveč pogovarjala, potem pa kar naenkrat več ni mogla klicat - potem pa je mogla it mati na mobitel rečt naj ji spet omogočijo račun, da so jo lahko spet poklicali.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Še vedno so blokade, ampak to tu nima nikakršne veze. Klic je nekaj čez 30 centov na minuto. Četudi bi bil nekdo tako presneto zarukan, da bi na linijo visel eno uro, bi strošek znašal okoli 20 EUR, 100x manj kot 2.000 EUR iz tistega verižnega maila.

Pa nekaj se dajmo še vprašati. Vsi kričijo zloraba, krivi so cigani, krivi so operaterji ipd. A so res?
Človek dobi missed call na telefon. Enega izmed mnogih. Je radoveden in kliče nazaj. Nekoga pač.

Nekdo ali nekaj mu dvigne slušalko, klic se začne normalno zaračunavati. Na drugi strani je namesto Luigija, ki bi zdrdral Sori mister, wrong njumber pač odzivnik.

So what. Ali ste vedeli koga kličete v svoji radovednosti? Niste. Tore evo vam. Dobili ste odzivnik in za ta klic korektno plačali. Nihče nikomur ne meri s pištolo na glavi da naj vrne zgrešen klic.

Nekdo, ki je zabit in še radoveden povrhu, lahko z mobilnikom ustvari ekonomski krah. Malce 090, malce SMS klubov, kakšna parkirnina, nekaj ringtonov, ozadij, iger ipd... Ampak ali je za neumnost kriv operater ali uporabnik?

Jaz sem sicer vedno osebno zagovarjal, da bi telefon dal v roke le osebkom z IQ nad 95 in brez duševnih bolezni. Ampak kaj ko na svetu ni operaterja, ki bi si drznil narediti takšno selekcijo. Verjetno bi izpadlo vsaj 10% potencialih uporabnikov telefonije.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Jaz na tuje številke ziher ne bi odgovarjal klica (za neznane cifre), kvečjemu bi mogoče poslal SMS.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
lool a res je trikrat nazaj klicala, jah sori prjatu ampak nevem, če je vredno, da jo imaš za kolegico, ker se lahko hitr kakšno kuzlarijo od kolegice naučiš pa pol kej tazga na forum preneseš;) mal heca;)

Jest sm gorenc in sm preveč škrt, da bi nazaj klical, še kolega če mi pusti neodgovorjen klic ne pokličm nazaj;;) (razn če kej rabim)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

kolegica 3x nazaj klicala
grin1.gif

zdaj se čudi računu za 110€
priden.gif
Buča. Poglej okvirni izračun od coolpower-ja

Pozabil je omeniti, da bejba surfa po Dajmedol-u, da je kupila vse komade od Kitiæa na Planetu, da ima že itak 60€ mesečne porabe in da je v bistvu klicala 13-krat.
evil.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Kot je že coolpower povedal, so blokade še vedno. Pa tudi izklopijo te ne kar tako. Dobiš najprej obvestilo in če se odzoveš, lahko normalo naprej uporabljaš zadeve.

Vsaj včasih je bilo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jap. Seveda se ljudi kar po domače ne sme izklapljati. Telefon imajo zato, da so dosegljivi, da lahko kličejo, plačujejo račune itd.
Se je pa treba vprašati, ali je operater kriv za neumnost uporabnika, ki bi morebiti eno uro poslušal italijanski telefonski odzivnik nato pa po prejemu računa obtoževal operaterje, zlorabe ipd namesto lastne neumnosti. Saj je sam klical. Nihče ga v to ni prisilil, niti telefon ni sam vzpostavil klica v Italijo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
OK, a ti veš kakšno korist imajo ti ljudje, če jih pokličeš nazaj - kakšna je njihova poslovna logika? V kakem jeziku je ta odzivnik? Po kateri mednarodni tarifi se obračuna klic?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz tukaj vidim dve možnosti za korist.

1. Takšni klici znotraj svoje države za promocijo storitev.
2. Takšni klici v mednarodnem prometu, kjer ima dobiček operater, ki skrbi za medomrežne povezave.

Pri nas gre verjetno za slednje
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

kolegica 3x nazaj klicala
grin1.gif

zdaj se čudi računu za 110€
priden.gif
Buča. Poglej okvirni izračun od coolpower-ja

Pozabil je omeniti, da bejba surfa po Dajmedol-u, da je kupila vse komade od Kitiæa na Planetu, da ima že itak 60€ mesečne porabe in da je v bistvu klicala 13-krat.
evil.gif

ja.. pozabila mi je omenit... tudi sam mislim da še kar nekaj stvari manjka
hysterical-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Jaz tukaj vidim dve možnosti za korist.

1. Takšni klici znotraj svoje države za promocijo storitev.
2. Takšni klici v mednarodnem prometu, kjer ima dobiček operater, ki skrbi za medomrežne povezave.

Pri nas gre verjetno za slednje
smile-1.gif
Če je 2., ali se ne bi dalo takšnega operaterja kako kaznovati oz. ga zamenjati?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
A ni to kršenje kakšnih splošnih pogojev, da motiš z zvonjenjem na tisoče ljudi (jih zbudiš...) - pa sploh nimaš namena začeti govornega klica? Podjetje, ki to izvaja, pa uvrstiti na listo podjetij, ki ne morejo dobiti novih telefonskih številk.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sicer bi lahko prijavil moteče klice, vendar je ukrepanje na mednarodni ravni praktično nemogoče. Hkrati pa so to verjetno predplačniške kartice, ki jih enostavno menjajo ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Če bi bilo tako simpl preprečiti, kot si nekateri predstavljajo, potem teh zadev ne bi bilo že sedem let na sceni. Pravno je praktično nemogoče ukrepati. Praktično pa tudi ne. treba bo pač uporabljati možgane, verjamem pa, da imajo s tem mnogi redne težave.