Venezuela

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kjer je putin je katastrofa. V Siriji je isto. Podpiranje klavca Asada.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Samo, da je v Saudovi Arabiji vse ok.
Pa v Afganistanu, od koder se zdaj ZDA umikajo kot poraženci.
Pa v Libiji, ki je še vedno failed state po demokraticaziji le-te s strani ZDA.
Pa Irak je tudi še kr neki na pol.
Da ne omenjam Jemna.

• Všeč mi je
Reactions: Peter Klepec

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kje pa vi vidite v Venezueli da je taka revsna? Aja na internetu...
Če bi jim bilo tako slabo verjetno nebi tako množicno zagovarjali Madura. Sej vrjamm da kakemu ne gre. Mogoče je pa samo lenuh kot pravijo eni revnim na tem forumu
Saj so lenina, pa stalina tudi na veliko zagovarjal, pa se njihove zrtve lastnega naroda stejeje v veliko mio

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Dajmo namesto avstrije ostati v hisi.
Si polnoleten otrok v hisi starsev iz katere te starsi (foter) ne spusti.
Pride sosed in fotru da eno okol uses (ker ti si pac premajhen da bi fotra okol kepe(doklet bo maduro imel vojsko na svoji strani, se mu jebe koliko bo.mrtvih in beguncev. ) in raja na volitvah ne more premagat madure, ker tudi stalina,lenina, tita niso uspel premagat pa ceprav so imeli najvecjega sovraznika v lastnem narodu.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Samo, da je v Saudovi Arabiji vse ok.
Pa v Afganistanu, od koder se zdaj ZDA umikajo kot poraženci.
Pa v Libiji, ki je še vedno failed state po demokraticaziji le-te s strani ZDA.
Pa Irak je tudi še kr neki na pol.
Da ne omenjam Jemna.

Saudi BDP na prebivalca ali Ruski BDP na prebivalca.
Al po čem ti to, po tvoji filozofiji?

Pa gre za podobne države, ki žvi od energentov, brez kakršnekoli debate.
Govoriš, kot da Rusi in predvsem Kitajci ne delajo isto v Afriki in ........

Lih objektivnost ni tvoja vrlina, tisti kateri so ti ljubši jih pač ne omenjaš.
ps
pa še eno objektivno vprašanje, kako so šli Rusi iz Afganistana?

Zgleda kot zmagovalci, ko tebe poslušam...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Potem pa vsekakor čakamo, da nam poveš to svoje mnenje, ki ga skrivaš kot kača noge, medtem ko od drugih uporabnikov pričakuješ eseje. Torej zakaj je to zate pravi socializem, čeprav v veliko stvareh ne ustreza definiciji socializma(link na wiki imaš malo nazaj). Ker zame ravno zaradi teh velikih odstopanj ne ustreza.

Brez problema in takoj, ko svoje mnenje predstavita ti in Petra oz. je zaželjeno mnenje vsakogar, ki meni, da v Venezueli ni pravega socializma. Ti pa Petra sta samo dva najglasnejših. Lepo po vrsti torej pa bomo vsi vse izvedeli :zmaga:

Izvoli, oder je tvoj.

In ne, nikjer nisem zapisal, da pričakujem eseje. Stavek ali dva lahko povsem zadostujeta. Enako ne skrivam svojega mnenja ampak je trenutno zgolj fokus na mnenju zagovornikov ideje o nepravem socializmu in to z namenom, da se lahko naslednjič (?) seveda vzpostavi boljši oz. bolj pravi socializem. Če verjameš v realnost možnosti daljšega obstoja državnih tvorb pod socializmom seveda.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Stavek ali dva si vsekakor že dobil, pa nekako nisi bil zadovoljen, zato sem predvideval, da želiš imeti esej. Na kratko povedano, ni pravi, ker na več področjih odstopa od definicije socializma.

Sicer pa pravi socializem(še bolje komunizem) trenutno ni mogoč. Vsaj ne dokler ne bomo imeli popolne avtomatizacije na vseh področjih.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Dobil sem stavek na katerega sem v odgovor spisal post, če ga prav razumem (post 122 in 123 v tej temi) in nato je vse potihnilo. Zakaj torej v Venezueli ni pravega socializma? Kaj je tisto, kar manjka oz. je odveč, da bi to potem postal pravi socializem? Ne želim eseja temveč zgolj normalno komunikacijo s katero lahko primerjamo mnenja ampak to Petru Klepcu / Jagibabi / babijagi / Xazelu bolj slabo uspeva.

• Všeč mi je

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Dobil si tudi odgovor jagebabe.
Malo nazaj je link na wiki. Ko bo tak, kot piše tam, bo pravi. Kakšne so tam razmere zgleda zelo dobro veš, torej preberi in boš videl v čem se sklada/razlikuje.
Čist simpl ane.

• Objave ne odobravam

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Dobil sem zametek odgovora, link z definicijo pa me ne gane, ker vas sprašujem po VAŠEM LASTNEM MNENJU, jebalo vas neskončno sprenevedanje :bonk:

Torej tudi zdaj iz te moke ne bo kruha. Oh kako nepričakovano. :zavijazocmi:

• Všeč mi je

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Ni pravi, ker na več področjih odstopa od definicije socializma. To je moje lastno mnenje. Če ti ne paše, tudi prav.
O&O

• Objave ne odobravam

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Sicer pa pravi socializem(še bolje komunizem) trenutno ni mogoč. Vsaj ne dokler ne bomo imeli popolne avtomatizacije na vseh področjih.

In koliko protestnikov bo moralo še umret do vzpostavitve pravega socializma (lahko tudi celo komunizma...WoW) po tvoje?

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Ni pravi, ker na več področjih odstopa od definicije socializma. To je moje lastno mnenje. Če ti ne paše, tudi prav.
O&O

Povedal si torej isti sh1t kot jagababa, ki je izjavila, da v Venezueli ni pravega socializma, ker stanje tam ne ustreza definicji, a to skupaj sestavljata te otročje odgovore ali je to zgolj naključje, da vaju tako identično zj3be eno enostavno vprašanje?

Poitn vse te debate je namrel ravno to KAJ TOČNO odstopa od te definicije in več kot očitno ne ti, ne jagababa nista sposobna tega izpostavit, dokaj bedno.

Za piko na i pa naj ti povem še tole, če že ravno ne misliš oz. ne znaš več pisat na to tematiko, to sem želel spisat po bolj konkretni obrazložitvi tvojega mnenja za katerega sem res nekako mislil, da ga bom prebral ( pri jagibabi mi je bilo jasno da samo kokodaka in da ne bo nič od nič) - tudi sam se s to trditvijo, da tam ni pravega socializma, do neke mere celo strinjam a za razliko od vaju znam napisat zakaj menim tako oz. izpostavit nepravilnosti. Dejansko smo tu do neke mere na isti strani kar se tiče izjave da tam ni PRAVI socializem. LOL.

• Všeč mi je

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Saudi BDP na prebivalca ali Ruski BDP na prebivalca.
Al po čem ti to, po tvoji filozofiji?

Pa gre za podobne države, ki žvi od energentov, brez kakršnekoli debate.
Govoriš, kot da Rusi in predvsem Kitajci ne delajo isto v Afriki in ........

Lih objektivnost ni tvoja vrlina, tisti kateri so ti ljubši jih pač ne omenjaš.
ps
pa še eno objektivno vprašanje, kako so šli Rusi iz Afganistana?

Zgleda kot zmagovalci, ko tebe poslušam...
Danasnja Rusija != SZ.

Katero afrisko drzavo so rusi ali kitajci vojasko napadli, unicili in razsuli.

muho

Majstr
6. feb 2019
858
335
63
Slab socijalizem je boljši od slabega kapitalizma, kar smo se imeli ,,srečo" osebno prepričati kar sami.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
a to skupaj sestavljata te otročje odgovore ali je to zgolj naključje, da vaju tako identično zj3be eno enostavno vprašanje?
Ja, pa skupaj se tudi igrava v peskovniku.

Takele in podobne nebuloze so razlog, da nimam niti najmanjšega veselja s tabo voditi kakršnokoli poglobljeno razpravo. Jebat ga.

• Objave ne odobravam

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Socializem se konča ko zmanjka tujega denarja.
Največji sovražnik socializma so varnostne kamere.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Ja, pa skupaj se tudi igrava v peskovniku.

Takele in podobne nebuloze so razlog, da nimam niti najmanjšega veselja s tabo voditi kakršnokoli poglobljeno razpravo. Jebat ga.

Take in podobne nebuloze so zgolj in samo rezultat tvojega in jagababinega bluzenja in sprenevedanja, nikoli prej v vseh teh 12ih letih odkar sodelujem na forumu nisem imel niti približno take komunikacije, potrpljenja pa seveda enkrat zmanjka. Jebat ga.