VELIKA družina - 17 otrok

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Tukajšni kmetje imajo po 5-6-7 otrok. Zakaj jih nebi tud sam imel toliko.

haha me zanima, kje boš dobil tako trapo, da ti bo samo za otroke na svetu
sprasujem se.gif
mogoče kakšna @tjaša? kontaktiri jo LOL

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ajajaj, ko tole prebiram, se lahko samo nasmehnem.
Prvič: resda Trust a.k.a. Žajfa pretirava (17 se mi zdi pretirano) , ampak zakaj naj bi bil moten? Ima pač takšne želje. V mestu je to res mission impossible, mogoče je na kmetiji drugače?
Drugič: (PRAVILO, NI IZJEMA) otroci iz mnogoštevilčnih družin zagotovo niso tako zahtevni, kot posamezniki (govorim v materialnem smislu). So pač toliko bolj povezani kot družina, zato pa ne potrebuješ PSP, Wii oz. iPoda etc. Enkrat sem že pisal o tem: denar ne prinaša sreče, vsaj ne dolgotrajne, dejte si že enkrat zapomnit to ...
Tretjič: kolega Gatto, zdej si ga pa posrall. Tolk trnkov si vrgu za Tjašiko, tukaj jo pa preprosto oddajaš v najem drugemu. Ajoj, le kaj si bo mislila
evil.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Res je, da denar ne prinaša sreče, samo ljubezen tudi ne bo plačala položnic. In tudi meni so všeč velike družine, samo imam raje tri otroke, pa recimo tistim nudim še razne izvenšolske dejavnosti, pa počitnice, lastno sobo, in s tem mir za učenje....kot 5 otrok, pa da bo odgovor na večino otroških želja "ljubček ne morem, ne znese"
frown-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Grisbi

sej ne, da se ne bi strinjal s teboj, ker se. In to v popolnosti. Ampak, jest sem to napisal tako, na splošno. Denar pač ne prinaša sreče, je pa nujno zlo. Brez njega ne gre. Mišljeno je bilo bolj v smislu, da ne potrebuješ enormnih količin denarja, da zadostiš potrebam manj zahtevnih skupin. Zakaj bi vsak otrok potreboval svoj PSP? Bolj v tem smislu ...
Vsekakor pa se strinjam s teboj, da je bolje imeti toliko otrok, kolikor jih lahko DOSTOJNO preživiš. Saj preživiš jih lahko tudi drugače (npr. način življenja romov, barakarski stil), ampak vseeno bi pa vsak starš otroku moral nudit vsaj najbolj osnovne reči (hrana, toplota, varnost, ljubezen), pa žal temu ni tako ...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Pa kaj, boš pa zato moral zdej mal pohitet ... lahko se zgodi, da boš še pravočasno na cilju
evil.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kdo pa preživlja otroke ciganov oz. romov?

saj res država
smirk-1.gif

potem se pa čudijo da je slovencev vedno manj, če sta pa kariera in denar bolj važna kot družina in otroci.

a ni tako če imaš 5otrok+, da ti država plačuje pokojnino?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
kzs ksz al whatever

Model ti bos veseu, ce ga bos enkrat namocu, kaj sele 17krat.....

Saj nisem rekel, da bi jih imel 17. To je za moje pojme skrajno pretiravanje in skrajno neodgovorno imeti toliko otrok. Spremenljivo je imeti hm kukr za kerga. Nekdo bo zadovoljen že z enim otrokom (predvidevam, da bo ta zelo razvajen) ali pa 2, 3, 4 in več. O odgovornosti pa mi ne pametujete. Kam za boga boste nekateri dal otroke, če živite v dvosobnem stanovanju jaz pa v veliki kmečki hiši, ki pa jo lahko že jutri predelam na večje prostornine. Trenutno imamo 6 sob + ostali prostori. KMetija je pa tud VELIKA

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.015
10.539
113
Nisem bral.
S kom jih boš te imel, če nikamor ne greš? A se bo kar ata zmenil s sosedovo Anko? Kaj pa ona pravi? Bi jih tudi imela 8?
Mamo vprašaj, kak je blo, ko te je rodila. To ni glih tak, ko da greš ti s traktorom po balo sena za krave...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kdo pa preživlja otroke ciganov oz. romov?

saj res država
smirk-1.gif

potem se pa čudijo da je slovencev vedno manj, če sta pa kariera in denar bolj važna kot družina in otroci.

a ni tako če imaš 5otrok+, da ti država plačuje pokojnino?
No pa smo dobili odgovor....
je pa res da da so taki otroci lahko stigmatizirani, ampak kaj lahko se zgodi da tisti edinci ki niso nikdar slišali besede NE da bodo imeli slabše življenje kot pa tisti ki so imeli ponošene puloverje v šoli (Rome pustimo na miru, vsaj tiste strojanovegaklana, ker ti ne bodo nikdar naredili nekaj za "izobrazbo" pa čeprav bi jim ne vem koliko denarja obljubil če se nečesa naučijo delat...)

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zakaj bi romi delali, če pa dobijo od države dovolj denarja?
ponavadi je slovence preveč sram da bi prosjačili za kakšno pomoč.

če otrok (npr. rom) za kakšno stvar ne ve da obstaja, bo čisto zadovoljen s tistim kar ima.

če pa sosedov otrok dobi PS3, ga moraš tudi ti kupiti svojem otroku, če dobi za npr 18 roj. dan Golfa VI, potem mu moraš ti kupiti najmanj BMW1
smirk-1.gif

potem imaš spet nezadovoljnega otroka ker mu ne moreš kupiti vsega, pa tudi sam si nezadovoljen ker cele dneve preživiš na delu, denarja pa ni nikoli dovolj.

isto je pri meneđerjih, zasluži 18.000€ pa pravi da je to malo, ker v tujini sigurno zaslužijo več
stupid-1.gif

najbolj vesele pa so banke, ker so ljudje zadolženi do konca

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
maš kakšnega realnega prijatelja? no, če ga maš, bi se na tvojem mestu vprašal, če ga imaš zaradi denarja, PS3 ali zaradi samega sebe.

sam sem bil edinec, no do 10 leta, potem je nenapovedano prišla sestra
evil.gif
, pa me niso nikoli razvajali. tako da sem se navadil tega, da se človeka lahko kupi s čustvi, z ljubeznijo in pozornostjo ne playstationom.

tega ti ne želim, samo se mi zdi da ga boš še orng "nafookal" v lajfu, ker prej ali slej boš videl, da prijatelje lahko kupiš, lastne sreče pa žal ne ...

velike familije so res dvorezen meč - čustveno so veliko bolj povezane med sabo, ker ravno zaradi pomanjkanja materialnih dobrin toliko bolj skupaj stopijo, po drugi strani pa - ne vem, če je s tako veliko družino lepo živeti na robu.

začuda je to res, v Žireh poznam kar nekaj velikih družin, s po vsaj 3 - 5 otroci, pa moram reči, da jim ne manjka vsega. so kar okej družinice, so pa tudi take, ki komaj zlezejo skozi mesec, samo ponavadi so otroci teh družin bližje nepridipravom kot dobričinam ...