VELIKA družina - 17 otrok

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kdo pa preživlja otroke ciganov oz. romov?

saj res država
smirk-1.gif

potem se pa čudijo da je slovencev vedno manj, če sta pa kariera in denar bolj važna kot družina in otroci.

a ni tako če imaš 5otrok+, da ti država plačuje pokojnino?

4 otroke.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:

a ni tako če imaš 5otrok+, da ti država plačuje pokojnino?

4 otroke.

Kolikor vem, ni čisto tako ... Država plačuje materi ali očetu, ki ni zaposlen, in ima vsaj 4 otroke PRISPEVKE v višini od minimalne plače do desetega leta starosti otroka (najmlajšega).

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Poznam žensko, ki je dobila 4. otroka in ji bodo plačevani prispevki...do konca.
Pa je bila šefica računovodstva v večji firmi 120+ zaposlenih.
Mož je pa pilot.

Tak da Grisbi, kar pogumno
grin1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Zato si recimo folk ustvarja velike družine, ko se preselijo nekam v tujo državo, turki, albanci, itn. v Nemčiji al pa kjerkoli drugje kot primer, da so neodvisni. Se ukvarjajo tolko sami s seboj, držijo skupaj, tudi pri nas šiptari vržejo dnare vkup, pa si ustvarijo nek biznis in to je to. Ne rečem, da je to pozitivno niti negativno, ampak za slovenčke pač to ni značilno, ker se vsak svojega imetja drži.
V bistvu sta enak primer Angelina Jolie in Brad Pitt, le da na drugačnem nivoju, ampak verjetno imata s tem pretiravanjem z otroci enak občutek varnosti kot velike južne družine.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Js bi imel 3 je lih ena taka fajn cifra
smile-1.gif

Js imam še 2 brata pa smo za moje pojme čist OK shajali, kdo bi reko da smo bli siromaki, sam men se ne zdi. Sicer nas je država žal malo jebala u glavo, nikoli ni imel nobeden štipendije(republiške), ker smo podedovali nekaj hektarjev kmetije v razsulu, ki je zaenkrat požrla mnogo več kot pa dala. Tud ko je mama bila brezposelna se je katasterski dohodek (ki ga praktično ni bilo ali pa je šel nazaj v kmetijo) množil vedno s takim faktorjem, da smo presegali. Pač marsikdo bi reko prodaj pa bo, samo ne bom razlagal zakaj nismo prodali. Drugače je pa kar šlo, pač brez nevemkakih fensi igrač, pa brez morja vsako leto, ga niti nisem neki pogrešal pa ne da si nebi mogli privoščit, samo je šel denar raje za kaj druga. Kar smo rabli smo vedno imeli, moped ko sem naredo izpit, da ni blo treba pešakat v šolo, računalnik sicer smo vrgli z brati denar zraven, avto sem dobo ko sem naredo izpit. Zastavo 101 staro 20 let, sem bil bolj zadovoljn, ko pa zdaj kak mulc ko dobi nov avto. Smo se pa vsi naučili delat, pa cenit to kar si sam kupiš, sam prislužiš. Ne pa nekateri, ko mislijo, da enostavo morajo vse dobit, jim pripada kao, če sosed ima tud on mora met. Žepnine kot take nisem imel od staršev nikoli, sem pa vedno, če sem le rabil denar tudi dobil in to znal tudi cenit. To rabil ne pomeni, da sem si moral nujno kupit kakšno novo kramo, se napit,.... Za to sem si vedno sam prislužil. Pa še marsikaj bi lahko napisal, ampak tako nima smisla se mi zdi,...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Mamo vprašaj, kak je blo, ko te je rodila. To ni glih tak, ko da greš ti s traktorom po balo sena za krave...

Soseda pravi da gre raje še enkrat rodit kot pa si it izpulit zob.
grin1.gif

Ima pa dva otroka.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ja nafukaš? ja ne štekaš? ti fukaš ane ženo, otrok bo pač toliko, koliko ti jih bo bog naklonil ..pač brez zaščite pač naravno, kakor pridigajo v cerkvah- brez kondoma, tabletk pa to..napumpaj vsako, ko to pride mimo oz. pod tebe
hysterical-1.gif

Na žalost poznam eno tako. Otrok koliko jih bog da; ima jih 5. Vsi v katoliško gimnazijo, v cerkvi so skor doma. Pa je višja medicinska sestra v UKC.

Po drugi strani pa pobere vse subvencije od taščine kmetije, ko pa ta dobi za plačat dohodnino pa reče-saj imate penzijo. Da tega, da ji je ukradla dobršno vsoto denarja ko je bila v bolnici niti ne omenjam.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
mam dost prjatlo ne govor če me ne poznaš!!

hm....misliš, da so ti prijatelji res pravi prijatelji?

Predstavljaj si naslednjo situacijo. Recimo:

tvojemu očetu s.p. propade, mama ostane brez službe, prodati bi moral svoj iPod wii in vse skupaj. še stanovanje bi prodali in se preselili v manjšega.

koliko teh zdajšnjih prijateljev bi te še takrat smatralo za prijatelja?

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
vsi za katere menim, da so pravi prijatli z večino se poznam že od svojga 2-4leta.aja pa živimo v hiši in nemaram firme apple
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Prispevki vsekakor niso plačani do konca...kot je blo rečeno-do 10. leta starosti najmlajšega otroka država plača prispevke od minimalne plače (ne prinaša pa to plače
smirk-1.gif
).

Jst se pa še nisem odločla o številu. Nekako sem bla vedno za 2, ker mam tut sama še enga brata in sva se mela super v otroštvu - sva bla skupi v sobi do mojga 18. leta, pa me to ni nič motilo. Še več-na vikendu so nardil vsakemu svojo sobo, pa sva vseeno neprestano en pri drugem visela
wink-1.gif