Hladno je, zelo težko vžiga avto E300D, na forumih so bili mnenja (pokazalo se je za pravilno), da so v okvari grelne svečke. Nabavil sem svečke, sedaj nobeden servis ne želi svečke zamenjat (eden je ugotovil, da delata samo dve od šestih grelnih svečk). Če sem bolj natančen, svečke bi zamenjali, toda v primeru, da poči katera od njih - potem nastalo škodo moram sam plačati. Kakšni naj bi ti stroški bili sam bog ve. Na Mercedes servisu okoli 1500€. Razumem torej tako, da napako (svečka se lahko zlomi tudi po napaki mehanika pač plača naročnik). Torej v Sloveniji ni avtomehanika, ki bi zamenjal (znal, mogel, hotel) zamenjat svečke brez grožnje, zahteve da vse stroške neuspešnega posega nosi naročnik zamenjave. Avto je star 18 let, vreden (če odmislim problem grelnih svečk) 2000€, ali še manj, v primeru popravila pa mi grozi že kar ponovni nakup istega vozila. Resno sem sedaj tudi sam prepričan, da se bo zlomila vsaj ena svečka in iz razloga, za katerega ne bom nikoli vedel ali za nalašč, namerno, ali po pomoti (prevelika sila), ali pa da res ni šlo drugače. Blizu štirideset let sem voznik in (ne bi se hvalil še upokojenec z mizerno pokojnino) lahko vozim še samo poleti, ko grelnih svečk ne potrebujem za vžig motorja. Vesel bom vsakega nasveta, ki bi pripomogel neki recimo ji primerni rešitvi resnega problema.