Vegani zopet v akciji

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... in mi bomo še naprej veselo jedli meso
pazi malo pri klobasah ...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Fans were shocked when news broke that Chef Carl Ruiz had died last month at the age of 44. Now, his cause of death has been confirmed.

Bruce Goldfarb, with the office of the Maryland Department of Health's chief medical examiner, confirmed to Delish that Carl died of atherosclerotic cardiovascular disease.

2oe4tneogpt31.jpg

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Kaj? A da če pretiravaš v kontra smer kot vegani in ješ ogromne količine zgolj in samo mesa, da to ni OK za telo? Kdo bi si mislil :D

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Fans were shocked when news broke that Chef Carl Ruiz had died last month at the age of 44. Now, his cause of death has been confirmed.

Bruce Goldfarb, with the office of the Maryland Department of Health's chief medical examiner, confirmed to Delish that Carl died of atherosclerotic cardiovascular disease.

2oe4tneogpt31.jpg
Vegani ne umirajo od srcnih napadov? Tipicna stupid veganska propaganda. Pa se tole:

Both vegetarians and nonvegetarian health-conscious persons in this study have reduced mortality compared with the general population. Within the study, low prevalence of smoking and moderate or high level of physical activity but not strictly vegetarian diet was associated with reduced overall mortality. The nonsignificant reduction in mortality from ischemic heart diseases in vegetarians compared with health-conscious persons could be explained in part by avoidance of meat intake.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa

2oe4tneogpt31.jpg

Ko pride, pride - veganu ali mesojedcu

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Montignac (1944–2010) - izumil je dieto, umrl pri 64
James F. Fixx, who spurred the jogging craze with his best-selling books about running and preached the gospel that active people live longer, died of a heart attack Friday while on a solitary jog in Vermont. He was 52 years old

Michele Ferrero 26 April 1925 – 14 February 2015 . iznačel je Nutelo pa vseeno doživel 89 let

Kaj je torej zdravo?

• Všeč mi je
Reactions: skala

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Montignac (1944–2010) - izumil je dieto, umrl pri 64
James F. Fixx, who spurred the jogging craze with his best-selling books about running and preached the gospel that active people live longer, died of a heart attack Friday while on a solitary jog in Vermont. He was 52 years old

Michele Ferrero 26 April 1925 – 14 February 2015 . iznačel je Nutelo pa vseeno doživel 89 let

Kaj je torej zdravo?

Ni vse za vsakogar. Zdravo je relativno, vsaj kar se prehrane tiče.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Totalno bolana scena.

Kar se mene tiče, lahko maksimalno zdravo živim, pa me bo na koncu vseeno nek avto povozu. Ali pa cegel padel na bučo iz neba.

Zato, dragi moji, jem vse kar mi pravkar diši. Pa popijem prav tako. Kar mi pravkar diši. Da bi moral nekoč zaregljati nekje v nekem kotu neke luknje, ves shujšan in izžet od neskončnih diet "zdravega življenja", :p , - veste kaj, življenje je eno samo. Treba ga je seveda živeti odgovorno, saj nisem medved in bi me "bolel kjuratz" za okolico, toda da bi si z dietami podaljševal življenje - :valjamse: , ta pravljica je pa za babe in mojo taščico. :aplauz:

• Všeč mi je
Reactions: turbobitch
I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, tole je pa tudi treba napisati. Da prav razmišljam, mi je namreč tule potrdil darjan , ko mi je v debati vrgel pripombo, da se z uživanjem živalskih beljakovin v bistvu telo še najmanj matra s presnovo. Rastlinska hrana je vedno težja, presnova energetsko daljša in potratnejša itd. Torej opomnil me je takrat, da je vegetarijanstvo predvsem trenutna modna muha. In nič več.

Če si sit, se lahko preseravaš z modnimi muhami. Ko si lačen, greš pa pojest karkoli boš našel na tleh, tudi črvi in trava so takrat dobri. In zgodbe naših staršev to potrjujejo, ko so gledali vojake konec druge svetovne, kako so "travo jedli".

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
To je res, vse ima svoje meje, hvala za opozorili glede klobas, ki jih ne kupujem. Seveda tudi same klobase, predvsem suhe lahko imajo preveč soli in ostalih dodatkov, zato jih je treba uživat v mejah normale. Tudi jaz sem mnenja, da smo ljudje narejeni predvsem za živalske maščobe zaradi našega prebavnega takta, ki je drugačen v primerjavi z kravami, ki imajo "9 želodcev" kjer lahko dobro prebavijo in predelajo rastline, seveda pa tudi občasno uživam kakšno solato in sadje. Balancirana prehrana je odlična z višjim vnosom živalskih maščob po moji izkušnji, saj z preveč rastlinami povečamo stres na telo, ki ga tako ne prebavi najbolje. Mogoče je ta tip na sliki res pretiraval z preveč mesa ali pa je pač imel nesrečo v življenju in bi tako doživel srčni napad. Ja res je treba uživati življenje kolikor se da, seveda odgovorno in preveč vsega "zdravega" lahko tudi škoduje. Sadje ima določene minerale, meso pa proteine. za moč.

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
Ta je že boljša, podpiram to dieto, malo kruha veliko maščob. Ni nujno, da je to veganska dieta, ker je težko biti LCHF vegan, tukaj so v igri živalske maščobe :cool: No pa začnimo dan z surovim mlekom in domačimi jajci na maslu. :srce:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.313
113
Tu je še cela študija: https://jaoa.org/article.aspx?articleid=2753613

Logično je seveda, da kakršnokoli pretiravanje v katerokoli smer lahko povzroči škodljive učinke.

Če bi se spravili raziskovat veganske veje prehrane bi zagotovo odkrili tudi kakšne škodljive strani te prehrane ampak trenutno ni "in" pisati kaj slabega o tem. Mene bi npr. najbolj zanimalo, če pomanjkanje določenih beljakovin v prehrani veganov povzroča nasilno obnašanje, glede na to, da vegani po svetu napadajo kmetije in sredi mest ustavljajo promet s transparenti...

• Všeč mi je
Reactions: piagolo in Kamele0N

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Tu je še cela študija: https://jaoa.org/article.aspx?articleid=2753613

Logično je seveda, da kakršnokoli pretiravanje v katerokoli smer lahko povzroči škodljive učinke.

Če bi se spravili raziskovat veganske veje prehrane bi zagotovo odkrili tudi kakšne škodljive strani te prehrane ampak trenutno ni "in" pisati kaj slabega o tem. Mene bi npr. najbolj zanimalo, če pomanjkanje določenih beljakovin v prehrani veganov povzroča nasilno obnašanje, glede na to, da vegani po svetu napadajo kmetije in sredi mest ustavljajo promet s transparenti...

Da veganu primankuje beljakovin, je posledica uživanja preveč 'junk' hrane.

Contrary to popular belief, "Vegans have not been shown to be deficient in protein intake or in any specific amino acids." The study points out that some vegans rely heavily on processed foods and may not eat a sufficient variety of fruits, vegetables and whole grains. A whole food, plant-based diet is commendable, and a well-planned vegan diet can be adequate to achieve proper nutrition, but requires some education.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Glede na to da so živali (ptice) spuščali iz hlevov, se ne bi čudil če so tudi tega sposobni. Sedaj ko koruze ni več, so začeli klanfe na travnikih pokonc postavljati.
Je treba povedati koliko je skode, ko dobiš klanfo skozi gumo?
Ne mi o polenti. Ker vemo zakaj kmetje pridelujejo koruzo. Oziroma vegani vejo. Ker polenta se dobi v trgovini na polici, na njivi je ni še noben dobil.
Znano je, da je precej polj na apaškem in radgonskem koncu v lasti lastnikov iz Avstrije. Po ugotovitvah domačih lastnikov pa palice za zdaj menda niso bile še nikoli postavljene na koruzna polja v lasti severnih sosedov. Zgodilo se naj bilo namreč že, da je do poškodbe kombajna prišlo na njivi v lasti domačina, na sosednjem koruznem polju v lasti Avstrijca, je bila žetev opravljena brez težav, na sosednji njivi, ki jo ima v lasti domačin, pa naj bi bil kombajn spet naletel na železno past. Gre morda za boj na apaškem in radgonskem polju, da bi domačini obupali in prepustili njive Avstrijcev

• Wow
Reactions: Hanzi

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
Tale zgoraj, ki je bil 0% vegeterijanec kolikor sem bral po drugih facebook "carnivore" skupinah so ljudje ugotovili, da bi naj bil kadilec, pojedel še zraven veliko "junk" hrane, sladkih pijač, sode itd, kar je seveda dovolj dober razlog za srčni napad. Je pa še veliko drugih ljudi, ki uživajo samo in zgolj 99% mesa in nimajo težav, je pa treba imeti pestro raznoliko mesno prehrano saj lahko tudi z preveč jeter ipd. hrane preveč povečaš vnos železa bakra ipd, ki je seveda tudi lahko škodljiv saj telo ne more izločit odvečnega železa, kar lahko povzroči škodo telesu.

Predlagam, da pogledate Youtube videje od Sv3rige ( https://www.youtube.com/channel/UCqvPQst_TF6cI94mcZwNp-A ) - ima veliko anti-vegan videjev, intervjujev od "ex-veganov" in kakšno škodo jim je "zdrava" veganska prehrana povzročila z leti ter kako se počutijo ko so preklopili na mesno prehrano.

Predlagam tudi še bolj zanimivega Frank Tufano - https://www.youtube.com/channel/UCIEiE-hnAUXUZNNeMJsZBYA , Kjer si lahko vsak sam ustvari svoje mnenje in sliko o tem.

Ja, obstaja možnost, da bom se moral počasi odrečti surovemu mleko, saj trenutno spijem povprečno 3 litre na teden, sicer težav ne opažam. Sosed, ki je star 80 spije pol litra zjutraj in pol litra zvečer ter je še vedno aktiven. Seveda tudi jaz pijem mleko njihovih krav, torej iz domače hrave, surovo neprekuhano ima prave vitamine in bakterije, trgovinsko prekuhano mleko pa je praktično prazno kot že prej omenjeno. Pijem pa tudi surova jajca, pogosto dnevno, zgolj rumenjake, kjer je ravno največ vitaminov.

Sicer pa s to novico od žurnal24 sem malo skeptičen a je vredno vzeti v pomislek. Vsak bo branil svoje verjetje, jaz samo delim svoje mnenje in se strinjam za barvito zdravo prehrano brez "junk" hrane z več mesa in sadja ter zelenjave v manjših, zmernih količinah. Zanimajo me tudi vaša mnenja o teh dveh youtuberjih.