Varnostni pas - izkusnje s policisti

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Hanzi, sorry, ampak kdaj se je pa tebi life zagravzal?
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
moj reply je bil na tvoj populizem o 50 mio EUR. Sej to ves samo se zdej izmikas.

Jaz sem vedno trdil (in se trdim) da tudi ce intervencijska pot poteka cez privat zemljo te lahko kaznujejo ce jo zaparkiras. Ce pa ne tam ni intervencijska pot ampak samo privat zemlja pa ne. Ce pa se ne motim si imel ti bolj proble zato ker si parkiral na mestu za invalide niso pa ti dali karte za parkiranje.

Policist z vezami v politiki ti potem ocitno pripoveduje pravljice. ampak te debate so brezvezne. Vsi govorijo da poznajo nekoga ki je podal da mora tok pa tok kazni napisat. Ampak ti ljudje se kar ne pojavijo. Se najvecji nergaci in lenivci na policijskih postajah tega ne govorijo. Je vec drugih RESNICNIH neumnosti, da bi bilo treba take pravljice siriti.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ,

Je nekdo omenil tudi da je bil predpogoj za opozorilo tudi pihanje. No, sem tudi sam pihal, samo že po tem, ko mi je rekel za pas. Seveda 0,0.
Mi je pa bilo zanimivo, da se nobeden ni vtaknil v to, da nisem imel očal - no, imel sem sicer sončna z dioptrijo, ampak me ni niti vprašal, ali so z dioptrijo ali ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
moj reply je bil na tvoj populizem o 50 mio EUR. Sej to ves samo se zdej izmikas.

. Ce pa ne tam ni intervencijska pot ampak samo privat zemlja pa ne.
no potem pa povej ali bi tukaj dajal kazni ali ne?

Asfalt je javna intervencijska pot, siroka mislim da tri metre, "tlakovci" so privat zemljišče.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
KSZ,

Je nekdo omenil tudi da je bil predpogoj za opozorilo tudi pihanje. No, sem tudi sam pihal, samo že po tem, ko mi je rekel za pas. Seveda 0,0.
Mi je pa bilo zanimivo, da se nobeden ni vtaknil v to, da nisem imel očal - no, imel sem sicer sončna z dioptrijo, ampak me ni niti vprašal, ali so z dioptrijo ali ne.
Kako naj bi vedel policaj, da rabiš očala, mora biti to kje zabeleženo? Recimo v vozniškem dovoljenju? Čist resno sprašujem.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Kako je z novimi (kartica) vozniškimi ne vem, ampak v starih je na zadnji strani pisalo "vozi z očali".

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
na ta novih ne piše nič. in tudi ni obvezno, da je slika z očali (če jih nosiš). na ta staremu je bila obvezna.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Na starih je bilo napisano - vozi z očali in tudi slikan si moral bit z očali.
Na novih pa so zadaj neke oznake, kjer se vidi, da nosiš očala, čeprav ni nujno, da si slikan z očali na vozniški.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
na ta novih ne piše nič. in tudi ni obvezno, da je slika z očali (če jih nosiš). na ta staremu je bila obvezna.
Seveda pise - koda je cisto spodaj na zadnji strani. Pa ce te preveri preko evidenc mu tam pise da vozis z ocali in bodo polciistu to tudi povedali. Fora je, da ima tok folka lece, da se redko kdo ukvarja s tem.

@hanzi Naceloma ne, ker mi na prvi pogled ne deluje nic cudnega. Edino kar bi me vodilo pri odlocanju je to ali gasilski kamion pride mimo.

Problem je namrec, da kdorkoli tam kaznuje (verjetno pa so to vecinoma redarji) se niti ne zaveda, da tlakovci niso vec cesta. Ampak marsikdo bo trdil, da pot ni povsem prevozna ker so avti tok blizu ceste... Potem je pa tu se drugi aspekt: Tudi ce je zasebna zemlja - zadeva je javno dostopna in dana v javni promet (nikjer ni znaka: privatna lastnina prehod prepovedan npr). Sej tud BTC je cel zasebno zemljisce pa CPP enako velja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
KSZ,

Predpogoj za opozorilo je, da gre za manjsi prekrsek, da skodljiva posledica se ni nastala in da policist oceni, da bo opozorilo zadosten ukrep. Ce ti pred tem napihas potem je mal dvomljivo da bo opozorilo zadosten ukrep ce si ze itak v prekrsku (ce napihas cez mejo seveda). Ce pa pihnes 0,1 pa ni logike zakaj te ne bi opozoril. Sej nisi v prekrsku, v sloveniji je meja 0,24 in ne vem zakaj bi si nekdo jemal pravico in pricakoval da bos mel ti 0,00 ceprav zakon tega ne predpisuje.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
apollo, meni ne piše nič (če misliš pod točko 12. dodatne informacije/omejitve)
in tudi na enoti, kjer sem delala vozniško, me je teta za šalterjem rekla, da se mi ni bilo treba slikat z očali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
Ne vemn kako je s slikanjem ampak ce imas na zdravniskem spricevalu napisano da moras med voznjo uporabljati ocala, mora delavka na UE to zabeleziti v evidenco in ti to pise tudi na vozniski zadaj cisto spodaj.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Za pas, vedno placal. Ne velikokrat, hitrost tudi, za alko pa so me za spustili, doskrat. Me zanima, kdaj bo zadnji joker padu
smile-1.gif