Varilni apara

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ja ampak bo cena zadnjih 5 minut zelo poskočila verjetno se ga pod 800 nebo dalo dobiti, mogoče pa bo kdo imel srečo. Jaz gledam predvsem plazme, tig bom raje vzel kaj z imenom, da se bo dalo popraviti. Plazme pa baje delajo ok.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, ker vsi kupujete malce boljše zadeve, bi mogoče kdo potem prodal star aparat na elektrode
smile-1.gif

Hec je, da se jih sploh e prodaja rabljenih, vsi jih imajo zgleda za "rezervo". Če kdo ve za kakšnega, ki je sposoben recimo tudi kaki dve 3,25 elektrodi porabit brez da bi crknil, se priporočam. Po mojem poznavanju govorimo o kakem cca 180 amperskem.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Na sejmu v Celju je bil tudi Varstroj.Zadeva za varit ALU je bila za 2600EUR

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ker sem še stare šole, me zanima, kako priklopim EVB 50 elektordo?
Kaj priklopim na + in kaj na -?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za varilni aparat sem že jaz spraševal, pa smo tudi prišli iz 100€ na par jurjev.
bonk.gif

Ker imam v kratkem RD me je krvoses spraševal kaj naj mi kupi in sem predlagal da varilni aparat 160 A za 100€v Merkurju.
grin1.gif

praktik.press
grin1.gif

Ko je nekdo omenjal, da stari Varstroj ne vari dobro in da so zvari v kombinaciji z Jadranom za en qrac...

Var naredim dokaj lep, nosilci narejeni iz kotnikov 30x30 pa komod vzdržijo mojo težo, več pa ne bo na policah ali čem podobnem.

Edino težak je ko [censored] in sem ga preklel pri varjenju pesjaka.
crazy1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ker sem še stare šole, me zanima, kako priklopim EVB 50 elektordo?
Kaj priklopim na + in kaj na -?

Ve kdo, rabim, da sprobam novo pridobitev.

Če je slučajno nejasno vprašanje, zanima me, kam priklopim pištolo in kam maso (+ ali -). Včasih tega ni bilo možno spreminjati, zato mi sedaj ni povsem jasno?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, sem imel podobne ideje, pa sem si premislil. Kljub vsemu ga ne rabim tako nujno, pa gledat sem šel zadeve, pa mi je vse skupaj bolj za silo. Teh 160A doseže, vendar ob zelo slabi intermitenci kar pomeni da je pogojno uporaben če greš kako ograjo delat. Za dva nosilca zvarit je pa v redu. Upam da bom našel kakega rabljenega.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Za to vrsto elektrod bo nekdo iz prakse povedal, ni pa vseeno, z elektrodami nisem varil že skoraj 15 let ne, varilna tehnika na faxu pa je tudi že 8 let nazaj
redface-1.gif
Imam pa na disku, če kdo rabi celo knjigo welding encyclopedia. Kaj mene bolj zanima, če si že sprobal z tig zvariti kakšen kos inoxa. (saj gre za rehman tig inverter?)

Evo tu pa nekaj o mma postopku je tudi opisana polariteta. http://en.wikipedia.org/wiki/MMA_welding

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Je TIG inverter. In enkrat bom probal tudi varjenje inoxa, žal pa to sedaj ni možno, ker še nimam flaše za plin in reducirnega ventila.
Ko si bom delal inox ograjo, bom dokupil še to, ne bo pa to kmalu.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Testiral zadevo
aplauz.gif

S 4mm EVB 50 sem naredil en zvar. Kakšna razlika glede na star aparat.

Sem kupil 4mm elektrode v škatli za 2,5mm. Pa mi ni bilo jasno, kako da zadeva nagaja, ko sem probal z 90A.
Potem pa pomerim in vidim, da je 4mm
stupid-1.gif

Navijem na 160A in poezija.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Samo za ta denar se pa splača probat. Jaz še spremljam malo cene potem pa bom probal njihovo plazmo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mathew pravi:
Samo za ta denar se pa splača probat. Jaz še spremljam malo cene potem pa bom probal njihovo plazmo.

Ker malce premalo vem, me pa zanima.... A se plazma ne uporablja za rezanje? Se z njo tudi vari?

Hvala

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Saj za rezanje rabim, je pa isti proizvajalec( prepakovalec) kot pri zgoraj omenjenem tig aparatu in baje zadeva dobro dela. Jaz rabim itak to bolj za tanjšo pločevino tam do 6mm za kar 40A zadostuje.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Zadeva je sedaj temeljito sprobana in lahko samo pohvalim. Deluje res super. Ni primerjave z običajnim aparatom.