Varčevalni račun

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Kolega mi bo začel vračati posojilo s tekočim mesecem. Sva se dogovorila za mesečne obroke (cca 200€). Gre za okoli 25k€. Ker bo ta denar čez leta itak šel kot 'odpravnina' otrokoma, sem se odločil za varčevalni račun, kamor bi on mesečno nakazoval obroke. Trenutno situacijo okoli tega je v k****, to mi je jasno. Kakšen predlog, kje so vseeno najboljši pogoji okoli tega?

Nazadnje urejeno:

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Če imaš katerokoli spletno banko, potem mogoče odpreš e-obresti na Sberbank:
https://www.sberbank.si/osebne-finance/varcevanja-in-depoziti/eobresti

Nakazilo na račun je možno s kateregakoli računa, iz računa dol pa gre samo na en temelji račun (brez provizije).
Stroškov vodenja ni, pristopnina (če že imaš neko kvalificirano digitalno potrdilo) pa nekih 5 ali 10 evrov.

Ni potrebe po vezavi oz. da denar odleži nek čas na računu, lahko ga dvigneš (preneseš na temeljni račun) kadarkoli.

Dobiš tudi dostop do spletne banke, tudi za nekomintente banke.

V bistvu TRR z zelo omejenim poslovanjem, trenutna obrestna mera je 0,10 %.

Še vedno nič od nič, je pa v primerjavi z drugimi to 10x več, kot za ostale klasične varčevalne račune.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
"Še vedno nič od nič, je pa v primerjavi z drugimi to 10x več, kot za ostale klasične varčevalne račune"

SKB (copy iz njihovega dokumenta, ne vem, če je res):
Varčevalni račun 30 dni* nad 30 dni 0,10 %

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Ni več del ponudbe:
"Produkti Varčevalni račun 30 dni, PAPI varčevalni račun 30 dni in Varčevalni račun dvojni plus, niso več del redne ponudbe varčevalnih računov SKB, zato prikazane obrestne mere teh varčevalnih računov veljajo le za stranke, ki so omenjene produkte sklenile, ko so ti še bili del redne ponudbe SKB."