Ne boš verjel, ampak večina jih ne zna in ne razume slovensko. Imam par dobrih prijateljev dol in ne znajo. Neverjetno je, kako tega tule večina ne razume. Hrvati se v šoli nikoli niso učili SLO (kot smo se mi srbohrvaščine) in enostavno ne znajo. Tisti, ki so hoteli, so se naučili, večinoma pa ne znajo - še če se trudijo, razumejo narobe ipd ...Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Lejta svetovljana vsak in edin Hrvat ki se tukaj v SLO ustavi ali na počitnicah na smučanju ali pride kakšno blago iskat govori po hrvaško, nihče se ne potrudi slovensko niti besedice. Dajta mi razlog da bi se jaz trudil po njihovo, če pa vse LEPO razumejo po slovensko? Kaj se vidva koga bojita? A sta slučajno bebca da hodita na dopust nekam kjer se bojita da vaju bodo zaradi materinega jezika razbili? Kaj je z vami ljudmi narobe?
In mimogrede: ne samo enkrat sem v SLO trgovinah/kafičih iopazil pogovor s hrvati v angleščini ... Mlad slo kader (ki ne zna hrvaško) + hrvati, ki ne znajo slovensko, pa so se po angleško sporazumeli. Tudi na hrvaškem sem že to videl ...