Vabilo na poroko

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
rolleyes-1.gif

Imaš pač srečo s starši.

@noker - takoje, celo hišo sta sezidala izključno s denarjem od poroke, narejena je samo iz štirih knauf plošč in prekrita s salonitkami iz kontejnerja
bonk.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Potem pa raje napiši, da sta denar, namenjen za poroko, vložila v gradnjo hiše. Ne pa, da sta si z denarjem zgradila hišo.

Mi je pa všeč, da živita v kontejnerju in da sta se odločila za salonitke ... upam, da ne azbestne
evil.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Je zanimivo gledati poroke pri ljudeh, ki jim jih financirajo starci. Cel kup ljudi, ki se ali ne poznajo med seboj ali pa se ne morejo videti. Vabljenje do n-tega kolena, ker pač »moramo povabiti tudi tega, da ne bo zamere«, razne kvazi šrange, ko vidiš, da je ženinu in nevesti več kot mučno, 10-o razreden band, ki posiljuje občestvo z brez veznimi igricami in muziko, ki nobenemu ne paše (pač po svojem zacementiranem programu).
Z mojo sva se poročila zato, ker sva tako želela. Zastavila sva si poroko, ki sva jo lahko sama plačala in povabila samo tiste, ki sva jih želela – zato je bilo samo cca 40 ljudi. Skregal sem se z lastno sestro, ki je na vsako silo hotela »nekaj« pripraviti, povedala pa ne bi, kaj naj bi to bilo. Pač nisva hotela nekih nama bednih for v stilu kraje neveste in podobno. Band sva izbrala za tisti čas malo dražji, ampak profesionalen v stilu, da nama je vodja že na prvem sestanku povedal, da igrajo tisto na kar se ljudje odzivajo in da sicer imajo pripravljene igrice, vendar ne silijo ljudi in da če vidijo da ne »pali« ne težijo do onemoglosti. Žur je bil super in še danes imava lepe spomine na tisti dan. Še nekaj sorodnikov, ki so kar precej hodili po porokah je reklo, da tako dobre poroke še niso doživeli – v smislu sproščenosti in dobrega vzdušja.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
imaš tudi take premožne na eni strani in normalne na drugi. Plačajo pa pol-pol.
Po nevestini so šli po kredit na 3 leta, da so plačali svojo polovico.

Mark0mark0

Zelenc'
13. jul 2012
5
0
1
Meni se zdi to čisto prav, da vsaka stran prispeva svojo polovico, je pa seveda to stvar dogovora in ni vedno tako.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ponavadi se da ze tako vabilo, kjer je tocno vidno KAM in KDAJ si vabljen.. Ce je vabilo dvoumno in da te odslovijo pred cerkvijo ga nabijem nekam pred vsemi...
Midva sva najino poroko placala sama. Dobila sva piskote, sadje in pa porocno torto. Ostalo sva sama financirala. Je pa res, da je bila poroka najina zelja in ni bila razkosna. Res najozji sorodniki in se nekaj prijateljev. Namesto zurke smo imeli piknik in na koncu je vse izpadlo super.
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.312
3.933
113
Citat:
Uporabnik Mark0mark0 pravi:
Meni se zdi to čisto prav, da vsaka stran prispeva svojo polovico, je pa seveda to stvar dogovora in ni vedno tako.

Tako ja! Dva upokojenca, ki imata puf še od lanske kurjave naj prispevata toliko kot nalovdan foter, ki se povrhu vsega rad ven meče. Al naj se pa ne "ženita".

Zato pa so te velike slovenske (gorenjske) poroke idealna priložnost da se skregajo še tisti trije, ki so se prej celo pozdravljali na cesti. Še dobro da imamo vsake toliko časa tudi kakšen pogreb da se strasti pomirijo (še to samo v primeru da je pokojni sam kril stroške pogreba).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
meni se pa zdi cisto prav da stroske poroke nosita mladoporocenca. Ce si ne moreta narest nekaj velikega bosta pac imela skromno zadevo. Naj se na zacetku skupne poti zavedata kok kaj stane in da nic ni zastonj. Ce pa se kateri od starsev odloci da bo pomagal pa naj pomaga ne pa da denar in potem samoumevno pricakuje da ga more dat pa se druga stran.

Da pa je stvar se bolj absurdna, se tako obicajno vede folk, ki za poroko svojega otroka najame kredo, nato pa 5 let zivi ob kruhu in vodi. Sam da cela vas vidi mega poroko.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
meni se pa zdi cisto prav da stroske poroke nosita mladoporocenca. Ce si ne moreta narest nekaj velikega bosta pac imela skromno zadevo. Naj se na zacetku skupne poti zavedata kok kaj stane in da nic ni zastonj. Ce pa se kateri od starsev odloci da bo pomagal pa naj pomaga ne pa da denar in potem samoumevno pricakuje da ga more dat pa se druga stran.

Da pa je stvar se bolj absurdna, se tako obicajno vede folk, ki za poroko svojega otroka najame kredo, nato pa 5 let zivi ob kruhu in vodi. Sam da cela vas vidi mega poroko.

Softi, eazy in podobna miselnost?
confused-1.gif
no, vsaj v zrak ne streljajo več...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz imam neke vrste problem s poroko, ker 1. ne bi rada stroškovno obremenjevala gostov in familije, in 2. ker za poroko ne bova dajala veliko denarja. Po tuhtanju sem prišel do ideje, da bi to lahko izpeljala tako, da se odrečeva darilom in predlagava tistim 40 povabljenim (samo res ožja familija in dobri kolegi), da naj nama pomagajo pripraviti žurko. Recimo, da moj foter da za šotor (500 EUR), njena familija recimo plača band (500 EUR), ki bo pač netipični band za poroke, kolegi zrihtajo skupaj pir in vino, ostalo se pa nekako pokrije, ker ostane samo še hrana potem in pa seveda prstani in vse kar paše zraven.

Mnenja?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Dobra ideja, zakaj pa ne. Ko sva se midva ženila, so naju vprašali kaj si želiva in sva tudi povedala, tako da kar tako naprej. Če so pravi prijatelji bodo za to.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja glede na to da govoris o sotoru, potem nevidim problema zakaj nebi sam financiral za tistih 40ljudi, ker mislim pa da taka varianta res nemore pridt velik.

40 ljudi, vsak povprecno 8 pirov(zato ker so odstopanja, nekdo vec drugi manj) je to 320eur za pivo(ki je domac, s tujimi se cenej pride al pa s sosednji temi k se en hvali kolk pocen dobi tocenga veltinsa), ce bi bilo vino pa to domace si na pol cene. 1 odojek za 30 ljdui 120eur, pa ker je poroka se 120eur za jagencka pa si za meso na 240eur, pa pivo 320 je 560eur, za 140eur se kruh, dodatki, malenkosti, salame narezki pa si na 700 -800eur, ce das pa jurja sam za vse to si pa res lahko ze lepo stvar naredis, mar ne?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ponavadi se da ze tako vabilo, kjer je tocno vidno KAM in KDAJ si vabljen.. Ce je vabilo dvoumno in da te odslovijo pred cerkvijo ga nabijem nekam pred vsemi...
Midva sva najino poroko placala sama. Dobila sva piskote, sadje in pa porocno torto. Ostalo sva sama financirala. Je pa res, da je bila poroka najina zelja in ni bila razkosna. Res najozji sorodniki in se nekaj prijateljev. Namesto zurke smo imeli piknik in na koncu je vse izpadlo super.
smile-1.gif

Midva v bistvu tudi.
Na koncu so sicer starši obeh plačali račun za gostilno (ki je bil za današnje cene smešno nizek), midva pa sva ta denar porabila za poročno potovanje in za nakup super duper digitalnega fotoaparata, ki je imel ogromne 4MP (Canon Powershot G3)
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
700 -800eur, ce das pa jurja sam za vse to si pa res lahko ze lepo stvar naredis, mar ne?

800 me je koštal piknik za cca 50 ljudi s placom vred. Ni neki strošek za poroko, pa če malo povzdigneš nivo pa muziko si na max 1.500