Vabilo na poroko

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne, to je povezano s tem, da če se zabava, se zabavajo vsi. Štajerci me vedno presenetite v tej smeri.

Vabiti ljudi samo na določen del poroke je nekaj najbolj neumnega kar sem slišal do sedaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
pa med aktivnimi verniki tudi... Povabit celo zupnijo v cerkev in potem na dvorisce, nato pa izbrana druzba naprej...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na Gorenjskem me kaj takega ne čudi
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sploh še nisem slišal kdaj, da bi kdo koga vabil samo v cerkev/magistrat, na ohcet pa potem ne.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
Tudi jaz to prvič slišim. Na ohcet grem zaradi večernega dela. Cerkev, občino in slikanje mirno prešpricam v oštariji.
Na zadnjih dveh je bilo za nas antikriste, pripravljeno v enkrat v kafiču in enkrat v kleti. Se pa ga nadevamo v teh 2 do 3 urah, da je joj.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Tega je res kar nekaj. Oseba, ki me je prva povabila na svojo poroko (in to uradno), potem pa pred cerkvijo dala vedeti, da lahko pustim darilo in grem - se pravi, da gredo na ohcet samo izbrani, ni niti izvedela, kdaj sem se sam poročil, kaj šele, da bi vabil.
Na svojo poroko sem povabil tiste, ki sem jih želel imeti pri celotni proceduri zraven, civilna, cerkvena, ohcet... Drugi niso dobili vabila, zato tudi ne v Vili Bistrici ne pred cerkvijo ni bilo več tisočglave množice.
Z mojo sva bila enkrat povabljena na poroko tudi na tak način - poroka na nekem gradu, potem cerkvena in pogostitev v farovžu. Sva prišla (vedela sva, da je večerni spored za izbrance), zaploskala, dala darilo, malo prigriznila v farovžu, se zahvalila in odšla. Dva dni kasneje pa - joj škoda, da nista še malo ostala, jih je toliko odpovedali, da sva hotla še vama rečt, da gresta z nami naprej... WTF?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ce te nekdo povabi ima verjetno zeljo, da si tudi na obredih, ne pa v bliznji gostilni...
obred je za njiju in ne mene. V cerkev ne hodim, na matičnem pa imamo prostor samo za nevesto in priče. Na skupinski sliki sem vedno. Toliko si vzamem časa.
evil.gif

Poleg 100 ljudi sigurno ne pogreša mene. Če bi želel, da sem vedno ob njem, bi mu bil priča.

jello

Guru
22. sep 2008
10.312
3.933
113
Dokler stari to financirajo jaz v tem ne vidim takega problema. Se pravi, če stari plača ga nekako razumem da ima žur tak kot njemu paše. Jaz bi ga sicer prvič ko bi dobil kakšno podobno idejo steral u 3pm. Da za svoj denar delaš veselico po okusu starih je pa strel v koleno. Čeprav je bila več kot vsaka druga poroka (v zadnjih letih sem na ca. dveh letno) v stilu "k je bla pa babica tko vesela in ki si je pred smrtjo samo še tega želela". Odvisno od tega kaj ti vse skupaj pomeni. Civilna je bila meni kot bi šel vozniško podaljšat, cerkvena pa tudi ene vrste hec,....mislim, precej osebna stvar in bi mi bila publika nekoliko v napoto. Ulijemo se ga pa na ohceti lahko potem brez kravat, cvetja in ostalega cukrano jokavega sranja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Mati mi je razlagala zgodbo sodelavke, ki je s fantom skupaj 10 let in imata 2 otroka. Ne poročita se zato, ker imajo starši nerealna pričakovanja o velikosti poroke. Sta raje neporočena in sta si sezidala hišo za ta denar.

jello

Guru
22. sep 2008
10.312
3.933
113
blablabla....a v hiši tudi nimata oken ker so starim všeč lesena, onadva bi pa plastiko.....

Nazadnje uredil moderator: