Matey pazi se ga, napeljuje te da bi skočil iz balkona...jaz mu ne zaupam!Zakaj ne bi malce na balkon stopil? Je samo par korakov...
Lej kako preproste nasvete ti delim.
Prav zares, izjemno preprost in koristen nasvet. Ti bom vrnil uslugo - klikni na svoj nick na tabli desno zgoraj in potem še enkrat na "odjava" ter prihrani IQ svojim soforumašem, saj se višina tega konkretno zmanjša vsakemu, ki prebere kakšnega od tvojih zadnjih postov tule in v zavarovalniškem kotičkuZakaj ne bi malce na balkon stopil? Je samo par korakov...
Lej kako preproste nasvete ti delim.
Pazi se, zadnje čase veliko o jajcih piše. V temi o odrezanem udu.
Oče Sebastiena Abramova, ki je kasneje skupaj s sinom sedel na zatožno klop, je pred dvema letoma opisal, kaj se je zgodilo: "Hotela je, da postavim mizo in da se požaga, pa sem šel stran in se je zgodilo."
Sploh ne malo. primere si že dobil a se spet malo špilaš (ali pa tudi ne) pozabljivo zlato ribico.Koliko podobnih primerov imamo pri nas (ali pa v celi Eu), kjer bi si nekdo namerno odrezal roko, nogo ... jajca, v zameno za zavarovalniško odškodnino?
To niti približno ni glavno vprašanje, ta zadeva je popolnoma jasna praktično vsem razen tebi, ki kljub dobesedno stotim obrazložitvam še vedno ne dojemaš kako poteka izplačilo zavarovanice v primeru invalidnosti zaradi nezgode oz. v primeru suma na zavarovalniško goljufijo. Vse ostale bedarije, ki si jih spet spisal pa so vezane na to zadevo.Glavno vprašanje in bistvo vsega tega je, zakaj zavarovalnica ne izplača svoje obveznosti in sicer TAKOJ, brez izgovorov? Potem šele pride na vrsto dokazovanje scenografij in podobnih konstruktov.
Zavlačevanje oz. neizvedba izplačila je logična dokler ne pride do zaključenega zdravljenja (ali najkasneje v cca.4 letih po dogodku) in končne ocene stopnje invalidnosti ob predpostavki, da ne gre za goljufijo. Ker pa gre v tem primeru za močno utemeljen sum kaznivega dejanja zavarovalniške goljufije in se je enkrat že celo dokazalo, da gre za goljufijo a je bilo to zdaj preklicano ter se bo ponovno dokazovalo, da gre za goljufijo, mora biti normalno dojemljivemu in poslovno opravilnemu človeku povsem jasno, da do izplačila seveda še ni in tudi še nekaj časa ne bo prišlo oz. sploh ne bo prišlo v kolikor se ponovno ugotovi namerno dejanje (samo)poškodovanja.V njej namreč točno piše, da je dolžna izplačati odškodnino v toliko in toliko dneh od škodnega dogodka ali končanega zdravljenja itd. Zavlačevanje izplačila je nesprejemljivo.
Naslednje je pa, da je punca čista kot suza, dokler ji ne bo goljufija dokazana. Zaenkrat je samo na sumu... pa je že celo odsedela v čorki nekaj kar je zgolj 'sum' ?
Primerjaš neprimerljivo. Plačevanje davkov oz FURS je en svet, zavarovalnice so drugi svet, ostalo poslovanje v gospodarstvu spet tretji. Kot primer - si zbolel za rakom in se želiš zavarovati za primer smrti a te nobena od zavarovalnic ne bo sprejela v kritje kljub temu, da lahko ti na polno cepetaš in težiš, da hočeš kupit to zavarovanje. Oni ti pač lahko rečejo NE kar ti pa recimo v trgovini, kamor greš po kruh, ne smejo reči.Npr. Furs niti približno ne zanima, zakaj nimam davkov plačanih, takoj se mi vsedejo na moj račun. Zavarovalnice pa smejo drugače delati? Temu se v mojem svetu reče navadna kraja!