V turšci so se mi zaredile pohice

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Problem je sledeč: malo ven iz ljubljane mam njivo koruze, ki je na odmaknjeni lokaciji. Pred časom sem opazil, da relativno pogosto na večer v bližini parkira avto, par tipov pa nato iz bližnjega potoka nosi vodo v koruzno njivo. Ker mi je jasno da ne zalivajo koruze sem šel preverit in je bil tam seveda srednjevelik nasad na sredi njive. OK, to vse razumem in mi niti ni žal da so počupali koruzo vsenaokrog, in pravzaprav je lepo gledat da se mladina zanima za poljedelstvo in išče stik z naravo. Problem je, kaj zdaj naredit. Seveda sem imel namen počakat da vse lepo zraste, pa poklicat kolega pa da gre to počupat in se bo potem zaprl za par mesecov v stanovanje in mi vsakič dal za pir ko me vidi. Ko pa prašam soseda, pravi da je lani poklical policijo in ko so nasad poželi, so mu poljedelci potaknili par železnih palic ob koruzo, da je zjebal kombajn med žetvijo. In v zadnjih treh letih še štirim v okolici, čeprav večina sploh ni vedela da je bilo kaj not posajeno, zato menda zdaj noben več ne kliče plavih, ampak se obrnejo stran in se delajo da nič ni... Kaj naj? Kombajna mi je pa škoda...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Puško v roke pa pejt svine čakat
wink-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Greš na policijo pa naj jih dobijo na delu. Mimogrede omeniš še svoje skrbi glede palic.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Opcij je veliko, vse pa je odvisno od tvoje afinitete do žlahtne rože.

A) Ne maraš rože (in posledic ki jih pušča na mladih in občutljivih dušah, menda):
A1) kličeš plavce. Fantje so zelo verjetno povratniki in bo sankcija kar občutna. Možne posledice zate in tvoj kombanj so ti znane, ampak temu se lahko ogneš tako, da pred siliranjem/žetvijo prehodiš celo njivo vrsto po vrsto, po možnosti z detektorjem kovine, ker se oko hudo hitro utrudi.
A2) Ker si jager začneš jagat merjasce po koruzi. Pohančki so pač kolateralna žrtev
grims-1.gif
(v tej varianti dvomim da bi imel težave z železjem v koruzi)

B) Rožco obrajtaš, torej:
B1) jo ponucaš sam; možna posledica je železje v kombajnu
B2) namigneš kolegu kot si omenil; možna posledica je ista

Osebno mi je še najbolj všeč jaga
evil.gif
)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
To z železno palico so predlani naredili tudi pri nas. Ampak je šlo za medsosedske spore. Da se mu roka posuši.

Zdaj, če te je strah za tvoj kombajn, najemi drugega.
evil.gif

Koliko pa sploh imaš tega? Preveliko za polomit na roke, da res ne delaš strojeloma?

Tukaj se zbirajo majstri in lahko povprašaša: http://www.konoplja.org/Forum/Forum.htm

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Če stvar ni za "komercialno" uporabo bi sam osebno zamižal na eno oko, bi pa dal mulariji (a jih poznaš?) vedet da veš pa če imajo kaj spoštovanja bodo vsaj kakšen pir prinesli v zameno.

Je pa res, da "če veš si kriv". Bo nekdo jih prijavil in bodo oni rekli da si dovolil in na koncu si sokriv! Ali pa se bodo "razširili" in čez dve leti bo tam v koruzi nastalo celo naselje z vaškimi stražami in zadetki ki ne bodo hoteli oddit!
grims-1.gif

Torej v primeru da se jih želiš rešit brez da bi si nakopal kakšno maščevanje bi se poslužil partizanskih metod bojevanja. Torej ne smeš jih prijavit in ne smeš jim (očitno) uničit pridelka. Nekdo je predlagal boom-efekt, mogoče bi moral izkoristit to vročino pa naravno "posušit" nasad! Ali pa če bi imel zgodnjo žetev koruze ker jo je napadel nek škodljivec?!
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Greš na policijo pa naj jih dobijo na delu. Mimogrede omeniš še svoje skrbi glede palic.
Policija grede palic ne bo storila veliko. Pravzaprav veliko niti ne more storiti. Ker je škode za par tisoč € se s tem ne bodo posebej niti ukvarjali, trdnih dokazov ne bo, bo pa zabeležen v statistiki. V tolažbo...
Lahko bi ti edino plačali zavarovanje za strojelom (če se to sploh da).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz sem optimist in vem, da na policiji ne delajo sami bebci. Lahko, da se bo policija zavzela za njegovo težavo. Odvisno na koga naleti, nima pa kaj zgubit, lahko gre samo po nasvet.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Narediš se francoza in kar sedaj posiliraš koruzo. Itak ti jo zaradi suše hudič jemlje. Krave bodo kakšen dan malo čudno zgledale, ti pa ne boš nič kriv, ker pač nisi vedel za agro-prirastek.
Mularija te pa tudi ne bo mogla obdolžiti hudobije, saj ne bodo vedeli, da si to naredil vede in zanalašč.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
mater komplicira, bok da mu nekdo vsaj malo zaliva koruzo, če pa so mu ogormno koruze polomli, pa kombajn preko pa rešeno.. kaj so pa misli zadetki, da bo koruza večna?

Problem je dakonoplja sploh ni problematična problem je, ker je zadeva kriminalizirana in potem neki osebki uničujejo posevke in skrivajo ter vse kar spada poleg. Lepo bi legalziral tisti zadetki ki zdaj pušijo bodo tudi dalje, tisti ki ne pušijo tudi pol ne bojo, ker zadevapač smrdi in isto kot čiki. Case closed, Vlada pa nič.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Ja, policija gre žet komaj, ko jih dobi na delu; ideja s kakšnim strupom se mi zdi še najboljša kot pravi Pbutec, al pa jim uniči korenine.

Kaj pa, če bi jim to zemlenje v tej vročini še dodatno zalil? Bi bil kak efekt?

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
hvala vse za ideje. Njiva je navadna, ne za jago, in še kar v senci, tako da dobro raste. Pa še za subvencije jo rabim, tako da prekmalu je ne bi šel žet. Vbustvu res rabim silažo, tako da to odpade. Nasad ma od oka ene 40 štibel, malo na random nasajeno. Pa ajde, če rabjo tisto kilo zase, samo tukaj gre pa že za celo proizvodnjo in nisem najbolj navdušen da to podpiram. To s policijo tudi mene skrbi, kar sem imel do zdaj izkušenj (z nasadi): so aicer veseli ker so poželi, potem je pa to to. Ne njim ne meni se ne da čakat vsak večer da mi ne bodo koruze miniral. Njiva je ene 250×150m. pred par leti sem tako že iskal železo, pa enega zgrešil in ni bilo fajn.

... tako da po moje je najboljš da jo z nafto zalijem, da crkne pa bo rešeno. Boomefekt me skrbi da bo predolgo !aktiven". Mi jo je pa malo škoda, samo jbg, zdaj je že na vsaki tatretji njivi in zgleda da bodo še širili proizvodnjo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.379
7.064
113
Zakaj pa pravite, da bi se pohice maščevale, če se jih prijavi policiji, če pa jim posmodiš travo, pa bi bilo vse ok? Saj tako neumni pa tudi niso, da bi verjeli, da je samo trava šla v [cenzura], vse okoli pa je ostalo zeleno. Še posebaj v senci
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nafto bodo hašišarji zavohali in vedeli da je bilo zanalašč.

Kakega klorata ne moreš dobit?
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Mah.. Jest tud mislim ce je to majhen nasad pust mulcem, ceprav ce majo avto so ze starejsi ocitno, svoje veselje. Enkrat nej ti dajo plato za uniceno koruzo, pa kaksen gram za stestirat, pa je to to. Zakaj bi se neki kregal in bojeval za eno fajn rastlinico?