Problem je sledeč: malo ven iz ljubljane mam njivo koruze, ki je na odmaknjeni lokaciji. Pred časom sem opazil, da relativno pogosto na večer v bližini parkira avto, par tipov pa nato iz bližnjega potoka nosi vodo v koruzno njivo. Ker mi je jasno da ne zalivajo koruze sem šel preverit in je bil tam seveda srednjevelik nasad na sredi njive. OK, to vse razumem in mi niti ni žal da so počupali koruzo vsenaokrog, in pravzaprav je lepo gledat da se mladina zanima za poljedelstvo in išče stik z naravo. Problem je, kaj zdaj naredit. Seveda sem imel namen počakat da vse lepo zraste, pa poklicat kolega pa da gre to počupat in se bo potem zaprl za par mesecov v stanovanje in mi vsakič dal za pir ko me vidi. Ko pa prašam soseda, pravi da je lani poklical policijo in ko so nasad poželi, so mu poljedelci potaknili par železnih palic ob koruzo, da je zjebal kombajn med žetvijo. In v zadnjih treh letih še štirim v okolici, čeprav večina sploh ni vedela da je bilo kaj not posajeno, zato menda zdaj noben več ne kliče plavih, ampak se obrnejo stran in se delajo da nič ni... Kaj naj? Kombajna mi je pa škoda...