Telo se mi je navadilo na manj škodljivo hrano

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne znam prav dobro nemsko, ampak tole je pa (na zalost) razumljivo, dovolj sem imel ze pri polovici (kaj pocne trgovka s crnimi rokavickami ? a je to seksi ali kaj
evil.gif
). V cem je finta tega ? Mleko je tako ali tako neznansko poceni, kako je lahko cenejse, da me posiljujejo z enimi vegi-variantami v siru ? Ko babe kupujejo te vegi-zadeve, to stane 3-4x toliko, kot normalna hrana, ampak tukaj pa prodajajo zraven kot cenejsi substitut ? Nic jasno ...

Aja pa svabske pice izgledajo, kot da bi se nekdo podelal s kupom koruzne moke in substituta za sir
smile-1.gif
 

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
"sir" je v bistvu sestavljen iz rastlinskega olja in je cca 50%+ cenejši kot pravi. Neuporabne koščke mesa pa enostavno zlepijo skupaj in prodajajo kot celoto.

Bodi srečen da ne razumeš vsega, ker mislim da bi hitro nehal jesti marsikaj
wink-1.gif
V ostalij filmčkih je precej zanimivih stvari not...
 

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Da se malo popravim. Ponarejeni sir se dela iz rastlinskega olja, proteinov in vode brez sledu mlečnih maščob. Prednosti so predvsem v tem da se zelo hitro naredi. Vzdrži tudi precej višjo temperaturo 400 namesto 200 stopinj. In seveda je precej cenejši od pravega. Obstaja pa več variant tega "sira". Najdeš ga pod: Analogni sir, sirna imitacija, itd...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Super zdaj pa recimo da je tak riban sir na Pizzzi ali štučki dober, koliko pa je zdrav proti klasičnemu siru? Po logiki bi človek rekel da ima manj maščob kot 100% živalski sir?
 

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
ksz, mal off
Meni je vedno fascinantno, ko kdo misli, da se zdravo prehranjuje, ko natepava samo purana in skuto.
hysterical-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mislim, da so jedci tovrstne prehrane predvsem sportniki, ki ne zelijo jesti beljakovin v prahu. Kaj na to porecejo njihova ledvica, je pa druga stvar ...
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mislim, da so jedci tovrstne prehrane predvsem sportniki, ki ne zelijo jesti beljakovin v prahu. Kaj na to porecejo njihova ledvica, je pa druga stvar ...

Po moje so ledvice pri špotnikih čisto vesele, ker so v primerjavi s kavč jedci bitekov manj obremenjene. Pri športnikih gredo beljakovine v izgradnjo mišic, pri jedcih bitekov pa se morajo jebat z odvečno sečnino ...
(vsaj tako bi moralo bit...)
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ko so pred tolk in tolk leti naredli margarino in je postala nadomestek za puter se tud nihče ni pritoževal
 

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
3 dni nazaj sem šel v trgovino po 500g jogurt navadi-tekoči in za njega dal 1 evrov, pa saj so nori, rabil sem ga za mleko, da se skisa iz tega potem pridelam skuto, seveda sam, ker domač so vedno mislil, da se pozimi ne da skisat mleko.
Drugače pa mleko ulivamo pujsom/teletom, 12 krav v hlevu, kaj bi naredili z mlekom.
 

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
ksz, mal off
Meni je vedno fascinantno, ko kdo misli, da se zdravo prehranjuje, ko natepava samo purana in skuto.
hysterical-1.gif

bonk.gif

Ti pa ravno veš, dejstvo je, če hočeš živet zdravo moraš uživat ravno to hrano NEPREDELANO in kaj je skuta-nepredelana, kaj je pišč.file-nepredelan. Kaj se za tem skriva jeitak vseeno, ker je nevomno boljša izbira od nekih piškotov. Pišč.file, recimo piščance se redi s briketi, se da z naravno hrano a tak piščanec bo sama kost in koža, pri briketih ga dobesedno napihne v kratkem času, kot da bi balon napihnil s kompresorjem.
Jaz to dejansko gledam, se opazoval. 7 tednov pa ima 2.5kg mesa-očiščen s kostmi in kožo.
1 kunec star le 1 leto ima 6kg.

Potem pa žri majonezo, salame, paštete, čipce, čokolade, piškote pa ne boš niti 65 let dočakal-a. Škodljivi dodatki, e-ji, barvila, itd.

Pa da ne boste mislil, d aje solata iz trgovine, kaj boljša od teh salam, niti ne, ker je izven sezone špricana 100x z nekimi kao neškodljivimi škropili.

Moje mnenje je.
Človek odrasel mora dnevno zaužiti cca 1gB/kg/puste telesne teže, športniki zaužijejo nad 2g, nekateri celo 3 in več.
Če tehtate 80kg/180cm je vaša pusta telesna teža recimo 65kg
65 x 1g = 65 g.
cca 300 g pišč.mesa na/dan
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Super zdaj pa recimo da je tak riban sir na Pizzzi ali štučki dober, koliko pa je zdrav proti klasičnemu siru? Po logiki bi človek rekel da ima manj maščob kot 100% živalski sir?

Pojma nimate, samo bluzite nekaj
smile-1.gif
 

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Kako zanimivo je brati kakšne predstavlje si človek ustvari :D

Od kar pomnem že živim obkrožen s samimi peki (fotr, oba brata, stric, bratranc, ...) in je prav smešno tukaj brat kake predstave so kako se kruh peče v pekarni :D

Verjamem, da se v velkih pekarnah dogajajo raznorazne čudne zadeve, toda v manjših pekarnah se kruh peče čisto običajno samo v večjih količinah.
Da določen kruh se barva z praženim ržem. Na sirovih ni umeten sir toda je čisto navaden (sami ga dobivamo direktno iz sirarne).

Najbolje pa je poslušat ljudi glede piškotov. Vzame škatljo in začne "JOOOOJ sami E-ji so, to je še sama kemija ker je tok E-jev". No in ko razložiš, da 2 E-ja sta pecilni prašek (ki ga seveda tudi vsak doma uporablja ko peče piškote), 3je E-ji so marmelada......dobiš pa "JOOOOJ sej to ne moreš več neki kupt brez E-jev"
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Glede barvanja kruha: zakaj je pa pretezko v polbeli ali crni kruh dati polbelo ali crno moko ? Ali (boze ne daj ???) se kaj drugega kot psenico, da bi od tega barvo in okus dobil ?
 

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Kolikor sem jaz razumel ko sem vprašal zakaj se barva je bilo: "Vsi v trgovini hočjo čimbolj temen kruh ker se jim je u glavo ubilo da je črn kruh bel zdrav, in če hočeš imet tok črn kruh kot ga zahteva folk, ga rabiš barvat".

Ne pa vem pa več kva je z moko ki je bila včasih nek tip 1250 (čeprav se mi zdi da je to "barvilo", prav to).

V kolikor pa koga kaj bolj točno zanima pa naj napiše in se pozanimam (lahko tudi fotkam deklaracijo "kemikalij" ki jih peki uporabljajo)
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
1250 je samo ržena moka. Pšenična mislim da je bila največ tam okorog 800 -900. Ne bom pa trdil za prmej.
In imaš prav, peki samo delajo to kar ljudje kupujejo.

Radirko, saj imaš cel kup kruhov, ki so mešanice vsega živega - od raznoraznih semen do ržene, koruzne, ajdove ... moke - ampak to tudi plačaš. Najcenejša je pač gola pšenična moka. Najbrž je tako poceni zato, ker se da otrobe relativno drago prodat ali za mešanje nazaj v to isto moko ali pa za prodajo živinorejcem ...
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Kolikor sem jaz razumel ko sem vprašal zakaj se barva je bilo: "Vsi v trgovini hočjo čimbolj temen kruh ker se jim je u glavo ubilo da je črn kruh bel zdrav, in če hočeš imet tok črn kruh kot ga zahteva folk, ga rabiš barvat".

To bo po mojem kar držalo. Sam kupujem polbelo moko v mlinu in sploh ni nekaj črna ampak samo malo bolj umazano bela. In folk pač pada na te finte. No, saj tudi jaz sem včasih, če priznam.
 

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
1250 je samo ržena moka. Pšenična mislim da je bila največ tam okorog 800 -900. Ne bom pa trdil za prmej.

....tud pšenična obstaja 1250, ampak meni ej zanič tak kruh, čeprav mešam 50:50, čez 2 dni je kruh že precej star in se kr v grlu ustavlja, ržen pa super dober kruh.
 

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Zdravo življenje je dolgočasna pot do smrti.

bonk.gif


Kaj misliš ti, da ti zdrava prehraa nuca samo da dalj časa živiš, še marsikaj druzga vpliva, kot življenjska doma, počutje, boljša prebava, nikol nobenih bojazni pred povečanjem teže, zdravnika ravno ne boš potreboval vsakič, imunski sitem se ti krepko izboljša.....dejstvo je, da s pravilno in zdravo prehrano si izboljšaš življenjski stil v parih mesecih in z zdravo prehrano nadaljuješ.

Kakor komu, vsak naj odloča kako bo živel a jaz sem 100%, da se splača posegat po nepredelani hrani in z 0% maščobe.
Čokolade, piškoti in podobno sranje pa je danes še vedno predrago.