V tujini ko izklopiš Wifi

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ah, Android telefone imam že ca 3 leta, Nastavitve(recimo) obvladam. To se mi je začelo dogajat šele sedaj. In NIKDAR mi ni do sedaj samo vklopilo roaminga, kar se sedaj dogaja.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
torej poglej nastavitve zadnjega appa ki si ga dal gor
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V bistvu ni tako enostavno, ce je OS bolj zaprt... Pri Windows Phone ali iOS dvomim, da lahko razvijalec programsko posega v take zadeve.... Razen ce je OS root-an/jailbreakan,... In dvomim, da se tudi na Androidu da zadevo kar tako sprogramirat....
No, zadeva je taka - če je telefon rootan (jailbrake), potem imaš dostop do vsake datoteke (tudi sistemske). In v tem primeru lahko narediš, kar si srce poželi. Tudi spremeniš status določene spremenljivke, zapisa v registru ali datoteki ...
Na nerootanih (nejailbrakanih) pa spreminjanje vseh sistemskih stvari običajno ni možno.
Na Androidih bi si načeloma pomagal s konstanto DATA_ROAMING (0 = false, 1 = true), pri iPhonu pa s primerjanjem stringov operatorPListPath in carrierPListPath. Sicer nimam več časa (in znanja), ampak sem skoraj prepričan, da bi šlo.

Je pa tako - Android je v osnovi precej bolj fleksibilen, zato lahko narediš bolj raznovrstne aplikacije. Kar pa seveda ni vedno dobro, saj lahko hitro narediš tudi kaj neželenega (hote ali nehote).