Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Eno podvprašanje: strojevodje pri nas nimajo kodeksa oblačenja? Včeraj sem videl dobrih 20 let starega, ki je vozil vlak v kratkih hlačah in šlapah.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Eno podvprašanje: strojevodje pri nas nimajo kodeksa oblačenja? Včeraj sem videl dobrih 20 let starega, ki je vozil vlak v kratkih hlačah in šlapah.
Misliš, da je zato kaj slabše vozil?
Imajo še vedno to dead man switch pedal in tipko. Če ne pritisne po x sekundah avtomatično začne bremzat.Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Včasih so vlaki imeli tipko ki si jo vsakih 30 sekund moral pritisnit, drugače je začel alarm piskat. Ravno za to da strojevodja ni zaspal. Kako je danes s tem nimam pojma, je pa res da vožnja z vlakom kliče po spancu.
Tukaj si pa kiksnu - budnike (naprednejše so imele že lokomotive ki so jih italjani dali kot vojno odškodnino) pasivne budnike pa so imele že parne lokomotive.Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
To so uvedli po nesreči v Divači.
razen torbic od sindikata strojevodje pri nas nimajo uniform. jih imajo pa sprevodniki...Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Misliš, da je zato kaj slabše vozil?
A sem rekel?
Saj sprevodnik bi svoj posel enako kvalitetno opravljal v bermudah. Ali pa postajonačelnik. Ampak imata uniforme...