V Slovenijo prihaja Action

tomi

Guru
1. sep 2007
20.229
11.656
113
MB
to sem zadnjič enemu znancu razlagal, da najrajše berem komentarje na fb ko se zgodi kakršna koli sprememba.

novica: se odpre nova trgovina
ljuCtvo: ne rabimo trgovin, rabimo tovarne!11!

novica: odpre se nova tovarna
ljuCtvo: ne rabimo tovarn kdo bo te delal za minimalca

novica: občina zasadila nov park
ljuCtvo: ne rabimo dreves, rabimo parkirišča!11!

novica: temperature v betonskih okoljih so višje
ljuCtvo: kdo rabi vsa ta beton, dajte nam drevesa !!11

:valjamse:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.958
6.761
113
dodam:
ne podirat dreves, kaj so to eni kvazi strokovnjaki ki podirajo zdrava drevesa

pade drevo
kakšni so to strokovnjaki, da niso podrli drevesa...

:bonk:

Mogli bi ukinit "družabna" omrežja...

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.263
9.506
113
ne kupovati poceni sranja, ker gre samo na deponijo

fabrike: kupuje kitajsko sranje

domače fabrike propadejo

fabrike: pa tako dobre reči so delali

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.354
-602
113
150.000.000 km away
tomi
Napisal sem: A res potrebujemo še več tega onesnaževanja okolja???

Ne gre za to, da odpirajo trgovine, temu ne nasprotujem, ampak kaj nam bo še ena(!) šrot trgovina, kjer izdelki praktično takoj romajo v koš?
Me zanima, kako izgleda kakovosten izdelek za manj kot €?

• Haha
Reactions: tomi

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.958
6.761
113
tomi
Napisal sem: A res potrebujemo še več tega onesnaževanja okolja???

Ne gre za to, da odpirajo trgovine, temu ne nasprotujem, ampak kaj nam bo še ena(!) šrot trgovina, kjer izdelki praktično takoj romajo v koš?
Me zanima, kako izgleda kakovosten izdelek za manj kot €?
Vsekakor se dobijo izdeli za to ceno ki so tudi o.k., predvsem kakšne drobnarije, ki jih drugje prodaja za 3 ali 5x tega, pa je isti šrot...

Je pa med njimi mnogo šrota ki se ga kupi zato ker je poceni... in so to popolnoma impulzivni nakupi ter stran vrčžen denar
ta polizdelke pa običajno konča v črnih smeteh...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.353
4.772
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pa saj ni potrebno tam kupovat,...
Tudi ne v Tediju, Kiku in podobnih...
Naj bojo tu, kupovali pa bodo tako ali tako "zanimivi ljudje", ki mislijo, da jim majica za 2-3€ prenese prvo pranje...
Darvin dela... :cool:

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.597
6.213
113
Trgovec žal ne more preprečiti tega, kar bi naj preprečil normalen potrošnik. Trgovec in proizvajalec samo poskušata ugotoviti potrebo potrošnika in nanjo ustrezno odgovoriti.
Enaka scena kot pri drogah. Dokler so potrošniki, ki jih iščejo, bomo imeli proizvodnjo in dilerje. Preprečevanje uporabe drog na način, da napadamo proizvodnjo in dilerje samo primerne cene. Problema ne gre rešiti na ta način, čeprav se je večina držav odločila, da poskusi tako. Ker je bila pri potrošnikih še bolj neuspešna.
Država bi lahko poskusila omejiti ceneno robo in "smeti" z nekim obdavčenjem embalaže in količine materiala izdelka, ki slej ko prej pristane na smetišču. Ni enostavno, davčni sistem bi lahko bil hvaležen, mogoče bi celo bil malenkosten pozitiven vpliv na okolje.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
98
200
33
Včasih so bile trgovine VSE PO 99 SIT, tako da nekaj novega to ni. Tedi in podobni so sicer čisto ok za kakšen potrošni material tipa vrvice, darilni trakovi in papir, ščipalke za perilo, elastike, ježki, škatle za sortiranje šraufov, svinčniki, radirke in podobno. Ne bi pa tam nikoli kupil karkoli tehničnega ali karkoli, kar pride v stik s hrano ali telesom (kozmetika, oblačila itd.).

Od takšnih, kot sem jaz, ti trgovci sicer ne bi preživeli. Oni živijo v glavnem od ljudi tipa "gremo še v Tedi malo pogledat, če imajo kaj zanimivega", ki si navlečejo domov okraske in nalepke tipa LIVE LOVE LAUGH in podobno kramo.