Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
kaj naj rečem. z zdravstvom pri nas imam dobre izkušnje, tako da ne morem iti z refrenom. pol familije bilo že pod rušo sicer (eni večkrat), da pa počakam en mesec na cepljenje in ni na vrsti moj mali jutri, to mi pa ni nekaj, kar bi me iz tira metalo...
s pravnim sistemom nimam nobenih izkušenj (razen z notarji, s katerimi imam dobre)
cestna infrastruktura se sploh ne uvršča na seznam, nanjo niti ne pomislim, ko me nekdo vpraša, če sem zadovoljna s svojim življenjem. (??)
pozabil si na šolstvo, kjer pa spet ne vem kaj naj rečem. Moji zahodni kolegi niso do znanja in izobrazbe prišli tako na izi in poceni kot jaz, pa sem po nazivu in znanju povsem konkurenčna. Moj tudi. Res pa gre obakrat za naravoslovne smeri, kjer praviloma zadeve držijo vodo tudi izven slovenskih meja.
jaz ne vem, a ko nekdo vpraša, če si zadovoljen z lajfom, najprej pomislilte, kaj bi morali drugi narediti za vas. našteval si samo stvari, na katerega nimaš direktnega vpliva. in te te tako iz tira vržejo, da ne moreš biti zadovoljen?
Kakorkoli 100 ljudi 100 čudi.
Dejansko je tako, če si nekam po vezah se privlekel v državno službo, pa nisi ravno za šalterjem, niti ne previsoko, ta scena: Svetovalec I, Svetovalec II, je ni države na tem svetu, ki bi ti ponujala to, kar ti ponuja Slovenija v smislu kvalitete življenja
- varnost (na žalost bo to iz dneva v dan čedlje bolj vredno)
- kvalitetno šolstvo
- tako kvaliteten vrtec za ta denar, ga ne dobiš nikjer v svetu (vprašaj koga ki je v npr. v Angliji, kaj meni o tem)
- zdravo okolje (zrak, voda, zelenje)
če si svetovalec I ali svetovalec dva, brez odgovornosti, z EU kriteriji nikakvo plačo (1300 - 1500 €), amapk po kupni moči in kaj dobiš si pa totalen car, največji car na tem planetu. Moj kolega, ki dela v Švici, se samo kislo nasmehne, ko sliši kaj o delavnih Slovencih.
Če si pa nekdo, ki ti ni nihče nič zrihtal, si zelo pameten in zelo delaven, je Slovenija ena najsalbših držav na tem svetu, treba je pa priznat, sicer z eno veliko prednostjo, da se s slovenskim potnim listom lahko zelo enostavno relociraš po vsem svetu.
Za tiste, ki so v glavni dobi življenja doživeli že tisto mehko Jugoslavijo, šli v Sloveniji v pokoj pri rosnih 50+, ne vem če je še katara generacija ne tem svetu imela tak luksuz.
Ni več samoumevno, da bo naslednja generacija živela bolje kot njeni starši.