Uvoz avtomobila

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.104
145
63
Doma
Par pogojev mora izpolnjevat, ne sme bit črne barve in ne sme bit brez kljuke in TČ ter 80kwh baterija… ostalo bo že MTL poštimal kar bo lahko…. Nemške pa spremljam, ker sem porajtal da se letnik konec 24 pojavi smešno poceni in izpolnjuje moje pogoje (+ - 35.000€), računam da bo prodajalec nekaj popustil in minus subvencija… pol se pa že splača…

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.104
145
63
Doma
Doma še topel id.4 z malo baterijo, kupljen za “lokalno drkarijo” pri Slaku….top avto če se me vpraša.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.235
3.100
113
Elektro zic z memory je fajn, samo če avto vozi več voznikov. Če ne je po mojem mnenju totalna bedarija. Seveda samo moje mnenje. sorry za off topic

• Všeč mi je
Reactions: sad in Seba81

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.471
1.492
113
Kot fizicna oseba kupis gori avto z njihovim ddv. Pripeljes dol, pri nas gres na homologacijo. Ko jo dobis vlozis za dmv, ker mora izdati odlocbo, da ne rabis placat, ko jo dobis gres na registracijo, placas cestnino in zavarovanje to je to. Tehnicnega ne delas, ce je mlajsi od 4 leta.
To je postopek, ki sem ga sam imel za mojga dizla pred 4 meseci.

• Všeč mi je
Reactions: Seba81

mtl

Guru
19. jul 2007
10.894
559
113
Kras
www.mtl.si
Kaj sledi pri nas? Dmw, ddv, homologacija in registracija. Lahko uveljavljam subvencijo če je račun izdan v tujini od handlerja na seba? Vem da je treba pazit okol letnika, ampak to se z razpisi spreminja. Na glas razmišljam, tole (id7 karavan) me mal “srbi”. Pri nas jih še nekaj časa nebo, če bi se kdo pojavil da uvaža flotna vozila….
Cca. 2 meseca nazaj. Za subvencijo (obvezno preveri pogoje v novem razpisu) je bil pogoj nakup pri podjetju, nakup pri fizični osebi ni veljal. Račun se mora glasiti na tistega, ki bo uveljavljal subvencijo. Tudi dokazilo o plačilu moraš priložiti k subvenciji, tako da glej, da ne bo kdo drug plačal. To lahko sicer verjetno rešiš, da zapelješ v Sloveniji preko preprodajalca, ampak je dodaten strošek. Tako da v principu bi šlo tudi če bi kupil pri privat prodajalcu, samo moraš potem zapeljati preko našega preprodajalca.
Homologacija urejena v 1 dnevu (preveri na večih tehničnih, na mojem domačem so mi rekli, da bi čakal 14 dni :obesise: , na sosednjem sem imel homologacijo v 3 urah v rokah), DMV v dveh dnevih in to je bilo to.
Še največji problem je to, da so gor še bolj zbirokratizirani kot Italijani in rabiš za preizkušnjo vsaj 1 dan, tako da ne moreš urediti vsega v enem dnevu, če hočeš prej sam preveriti avto.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.553
1.527
113
Par pogojev mora izpolnjevat, ne sme bit črne barve in ne sme bit brez kljuke in TČ ter 80kwh baterija… ostalo bo že MTL poštimal kar bo lahko…. Nemške pa spremljam, ker sem porajtal da se letnik konec 24 pojavi smešno poceni in izpolnjuje moje pogoje (+ - 35.000€), računam da bo prodajalec nekaj popustil in minus subvencija… pol se pa že splača…

Link?