Kaj sledi pri nas? Dmw, ddv, homologacija in registracija. Lahko uveljavljam subvencijo če je račun izdan v tujini od handlerja na seba? Vem da je treba pazit okol letnika, ampak to se z razpisi spreminja. Na glas razmišljam, tole (id7 karavan) me mal “srbi”. Pri nas jih še nekaj časa nebo, če bi se kdo pojavil da uvaža flotna vozila….
Cca. 2 meseca nazaj. Za subvencijo (obvezno preveri pogoje v novem razpisu) je bil pogoj nakup pri podjetju, nakup pri fizični osebi ni veljal. Račun se mora glasiti na tistega, ki bo uveljavljal subvencijo. Tudi dokazilo o plačilu moraš priložiti k subvenciji, tako da glej, da ne bo kdo drug plačal. To lahko sicer verjetno rešiš, da zapelješ v Sloveniji preko preprodajalca, ampak je dodaten strošek. Tako da v principu bi šlo tudi če bi kupil pri privat prodajalcu, samo moraš potem zapeljati preko našega preprodajalca.
Homologacija urejena v 1 dnevu (preveri na večih tehničnih, na mojem domačem so mi rekli, da bi čakal 14 dni

, na sosednjem sem imel homologacijo v 3 urah v rokah), DMV v dveh dnevih in to je bilo to.
Še največji problem je to, da so gor še bolj zbirokratizirani kot Italijani in rabiš za preizkušnjo vsaj 1 dan, tako da ne moreš urediti vsega v enem dnevu, če hočeš prej sam preveriti avto.