Uvoz avtomobila

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.260
7.218
113
Meni je vzelo veliko časa, ker sem avto sam pripeljal iz norveške. Ostalo pa pač birokracija.

Res pa je veliko lažje/hitreje če kupiš recimo v nemčiji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.260
7.218
113
Res je, ampak problem je, da ne vozi ravno "vsake pol ure" in če ga sfališ ni druge kot most...ali pa nekje prenočit in počakat na jutranjega

sem ciljal tudi na trajekt iz štokholma, pa ga isto zgrešil :)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.260
7.218
113
To vse sem imel v mislih pa vse falil, ker sem avto dvignil en dan pred planom…pa sem pac vozil cez noc :)

Oakey

Majstr
3. feb 2016
944
543
93
Da ne odpiram nove teme...

Kaj moram pridobiti od prodajalca v Nemčiji (pravna oseba) in kakšen je potem postopek na njihovih upravnih in ostalih enotah, da uredim vse papirje in avto izvozim z izvoznimi registrskimi tablicami?

Gre se za novo vozilo, kupujem kot fizična oseba. Prodajalec na žalost tega ne dela in bom moral sam urejat.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.681
3.336
113
Prodajalec serje.
Ga ni ki tega ne bi naredil za stranko, sploh pri novem avtu, namreč avto je treba tudi pokazat "upravni enoti" in zadnje čase so težki v 3PM.
Moraš se najavit prej, pa začasne tablice rabiš, po možnosti je "UE" par deset km stran,...

Rabiš pa dobit od prodajalca račun, COC, 1. del "farcojgbrif" (fahrzeugbrief) ali velika prometna po naše - malo boš dobil na UE.

Postopek pa je tak, da ti najprej delavec na "UE" določi registracijo, s tem greš v bližnji "kiosk", ki dela tablice in kasira zavarovanje. Tam počakaš 5 minut in greš nazaj na UE po prometno in nalepko za tablico, ki ti jo da po pregledu številk vozila.
14 dnevne tablice z zavarovanjem so med 300 in 350€, enomesečne pa 400€.
Če mene vprašaš se raje zmeni, da ti ga en dol pripelje na prikolici.

Upam, da veš, da boš zgoraj plačal bruto z 19% DDV in potem tukaj še enkrat 22% DDV + DMV in na podlagi naše prometne zahteval od prodajalca njihov DDV nazaj.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.188
4.668
113
Pri novem avtu pa ni nemške prometne.
Tak da COC plus račun.

Plačaš pa neto ceno brez DDV.

Rabiš še samo prikolico ali pa izvozne tablice.

Tablice ponavadi naredi en pred upravno enoto, ne vem pa kako je z začasno prijavo??

Oakey

Majstr
3. feb 2016
944
543
93
Potem mi pa razložite ta odgovor Borzen-a glede nakupa električnega vozila in koriščenja subvencije kjer je meja 45.000 eur.

Vprašal sem jih na katero ceno velja ta meja, pa so mi odpisali:

Upošteva se končna cena z DDV, ki je na računu. V primeru, da je to 19%, se upošteva ta DDV.

Zakaj govorijo o 19% davku, če pa mi pravite, da mi mora prodajalec prodati vozilo brez DDV?