Uveljavljanje garancije Sony Ericsson

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zdravo,

kolegica ima velike težave s svojim Sony Ericsson telefončkom.

Kupljen pred 6 meseci, telefon se sam od sebe ugaša, zmrzuje in ga je potrebno vedno z odstranitvijo baterije ugasnit ko zmrzne.

Prvič je bil na servisu oktobra letos, kjer so zamenjali nekaj notranjih delov. Gre se za osnovni model Zylo. Prišel iz servisa in ponovno zmrzoval (na vsake 3 ure zmrzne in mu moreš baterijo odstranit ven, da ga ponovno prižgeš). Na telefonu je SAMO imenik prenešen iz SIM kartice (nobenih slik itd..).

Ponovno je bil sedaj v decembru na servisu, kjer so zamenjali 3 druge notranje dele
rolleyes-1.gif

Pridem danes po telefon na servis, pravijo da sedaj dela in da so ga testirali...

Pridem domov, ob 18h vstavim sim kartico, ne prenesem imenika, pustim vse prazno. pogledam sedaj (torej eno uro in pol kasneje) in telefon zmrnu! Ekran popolnoma čren, nekaj utripajo lučke, tipkovnica utripa...ni omrežja, neveljavna sim..
10.gif

Kaj lahko naredim glede na to, da je telefon bil že drugič na servisu in ga bom jutri pelju še tretjič? Ali lahko zahtevan (po zakonu in kateremu) nov isti model telefona, glede na to, da grem tretjič tja zaradi ene in iste napake??
sprasujem se.gif

Hvala.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če se je tam valjal skupno že več kot 45 dni zaradi te iste napake, potem ja.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Dej poglej imenik če ima kaj s šumniki Č , Ž , Š , noter ali kakšne znake . To je bil problem tudi pri Nokia E72 .

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
mislim, da šumniki v imeniku niso razlog za take napake. sicer pa ni bil skupno 45 dni še. mislim, da je bil nekje 14 dni skupno.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik pretnarm pravi:
Je isti problem prisoten tudi če je vstavljena druga SIM kartica?

Da, to sem prvo testiral danes, najprej sem vstavil svojo sim kartico, naletel na napako. Sedaj pa imam drugo SIM kartico od drugega operaterja in isto (imenika po novem sploh nimam več na telefonu - sem vse izbrisal).

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Imel enak problem na Vivazu. Drugič so ga poslali v tovarniški servis v Slovaško, potem pa je delal ok, tisti čas se še ni vedelo, zakaj to dela.
Sem pa zraven dal lep vljuden dopis in zgleda, da je pomagalo, ker kolikor erem po forumih, kar nekaj samo popravljajo itd...