Ker imam daljno sorodstvo na urgenci vem, da sploh ni tako slabo kot hočejo predstaviti. Zdravnik med 50 in 60 leti ima naprimer neto cca 3500€ + dežurstva + predavanja + sodne ekspertize +plačane počitnice za družino (lansko leto 2x na povabilo farmacevtov kot izobraževane brez da bi prispeval dan svojega dopusta, ki ga ima čez 40 delovnih dni). Njegova žena mi je nekoč rekla, ko sem jo vprašal kako si lahko privoščijo resničen nadstandarden stil življenja, rekla ni problem pač moj dragi par krat prenoči v bolnici in imamo pokrito teden dopusta.
Če se bi recimo jaz pojavil na urgenci in bi ga slučajno moral poklicati (ni nujno, da je službi) in bi bil takoj na vrsti - tako, da mi ne govorit, da se ne more - če je interes se da vse, spomnite se primera Zidarja in neke neznanke, ki je morala čakati.
Ko sem moral za par dni v bolnico in je bilo v sobi vroče, ko me je obiskal sem bil naslednjo uro prestavljen v klimatizirano sobo - saj ne da mi nebi pasalo ampak fer se mi pa ni zdelo in ko sem mu to omenil je rekel: Uživaj dokler ti lahko kaj uredim.
Da ne omenjamo kako se izrabljajo recepti, ki jih zdravniki napišejo za družinske člane.
Če bi si nekdo upal udarit po mizi in narediti red bi denar v zdravstvu ostajal pa tudi dodatnega zavarovanja nebi rabili. Kar se pa storilnosti tiče pa mislim, da tisti, ki je lahko zbran v službi 16 ur ali je na mamilih ali pa zlorablja sistem - če pošteno delam v pisarni 10 ur sem že toliko utrujen, da si ne upam naredit niti mesečne analize kaj šele, da bi jo šele oddal v centralo, zdravniki pa po 12 urah dežurstva, nadaljujejo 8 uri redni delavnik potem pa gre še v svojo samoplačniško ambulanto za najmanj 5-6 ur. In dokler bo tako bodo umetno ustvarjene vrste in jok ter stok kaki revčki da so.