Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Skoraj bi se upal trditi - a se tebi ne zdi čudno, da je recimo za pilote (9-11ur), strojevodje (12 ur) voznike avtobusov delovni čas omejen za zdravnike pa ne. In samo zdravniki lahko delajo po 32 in več ur, piloti imajo naprimer omejeno na max 900 ur na leto nekateri naši zdravniki pa to opravijo v 3 (treh) mesecih. Strojevodje imajo max 182 ur/mesec, zdravniki pa to zlahka presežejo v 10 dneh.
Sedaj mi pa povej ali sem kot potnik na letalu ali vlaku več vreden kot pa pacient pri zdravniku na spidu ali kaj hujšemu? Če nekdo zdrži brez hrane, pijače in počitka efektivnih 16 ur na operaciji potem me zanima zakaj so omejitve v drugih poklicih - ali zdravniki nabijajo-pretiravajo ali pa so vsi ostali prej našteti poklici premalo obremenjeni. Problem je v percepciji ostalih ljudi s strani večine zdravstvenih delavcev (Hipokratovo prisego pozna večina zdravnikov samo kot nekaj kar obstaja kot ideal in je poskušajo prakticirat po prvih letih službovanja potem, pa jim je v breme), če umre pacient je to naravno in so bile posledice bolezni-poškodbe prehude, če pa se zaleti vlak ali letalo pa je kriv strojevodja-pilot.
Če lahko nekdo na urgenci liže sladoled in zraven pregleduje poškodbo na nogi narejen z motorko (mislim, da je bil 1,5 meseca na travmi) potem ti to pove vse o njemu kot o sistemu, ki ga je naredil takega.
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
no vidiš.na koncu hitro ugotoviš da v 100 letih vsi živeči v bajti ne napraskate niti za eno pošteno operacijo
Vse cene v zvezi z zdravstvom - tako usluge, kot zdravila, so napihnjene kot baloni nad Ljubljano. In dokler se ne bo našel nekdo, ki bo tem "balonom spustil dušo", se bo vse skupaj še naprej lomilo le na posameznikih, oz. pacientih. Se pravi, tako na uporabnikih zdrav. storitev, kot tudi tu in tam na kakšnem manj iznajdljivem dohtarju.
pokaži mi junaka ne samo pri nas ampak po svetu ki se je zoperstavil farmacevtskim lobijem in znižal cene zdravil na ustrezno
se pa strinjam z napisanim
Citat:
Skoraj bi se upal trditi - a se tebi ne zdi čudno, da je recimo za pilote (9-11ur), strojevodje (12 ur) voznike avtobusov delovni čas omejen za zdravnike pa ne. In samo zdravniki lahko delajo po 32 in več ur, piloti imajo naprimer omejeno na max 900 ur na leto nekateri naši zdravniki pa to opravijo v 3 (treh) mesecih. Strojevodje imajo max 182 ur/mesec, zdravniki pa to zlahka presežejo v 10 dneh.
Sedaj mi pa povej ali sem kot potnik na letalu ali vlaku več vreden kot pa pacient pri zdravniku na spidu ali kaj hujšemu? Če nekdo zdrži brez hrane, pijače in počitka efektivnih 16 ur na operaciji potem me zanima zakaj so omejitve v drugih poklicih - ali zdravniki nabijajo-pretiravajo ali pa so vsi ostali prej našteti poklici premalo obremenjeni. Problem je v percepciji ostalih ljudi s strani večine zdravstvenih delavcev (Hipokratovo prisego pozna večina zdravnikov samo kot nekaj kar obstaja kot ideal in je poskušajo prakticirat po prvih letih službovanja potem, pa jim je v breme), če umre pacient je to naravno in so bile posledice bolezni-poškodbe prehude, če pa se zaleti vlak ali letalo pa je kriv strojevodja-pilot.
Če lahko nekdo na urgenci liže sladoled in zraven pregleduje poškodbo na nogi narejen z motorko (mislim, da je bil 1,5 meseca na travmi) potem ti to pove vse o njemu kot o sistemu, ki ga je naredil takega.
Spet ste vi zdravniki tisti, ki bi morali zavrniti bolnika, če ni urgentno - aja saj res, ko je zdravnik težil, da ne bo pregledal vsakega je potopil sestro, ki se mu ni upala upreti in jr naenkrat ona postala kriva smrti pacienta v Celju.Citat:
Uporabnik tomi7979 pravi:
Še nekaj....Ljudje so večinoma sami krivi za visoke stroške v zdravstvu. 95% pacientov na urgencah je nepotrebnih, sploh za vikende in ponoči...poglejte samo koliko ljudi hodi s prehladi, gripami in že več dni obstoječimi bolečinami ter podobnimi nenujnimi stanji na urgence..
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Z veseljem delam samo 900 ur na leto, ostali čas pa se po jajcih čoham. Zakaj bi se čohal - pojdi domov in se posveti počitku in družini, ne pa da nabijate ure Jaz osebno, kot stažist, sem sodeloval pri 7 urni neprekinjeni operaciji. Pavze vmes je bilo samo 2x po 5 minut, da smo zamenjali rokavice, ko smo šli iz enega območja na drugo. Druge, težje, rekonstrukcijske operacije so takoj 12 ur. Daj pojasni kako ste sposobni, obdržati koncentracijo 12 ali več ur? Tam se sicer vmes operaterja menjata, ampak to ne zgleda tako, da en pride drugi pa gre, ampak tako, da najprej en dela in drugi asistira, nato menjata vloge. Še 1x vprašam A ste supermeni ali pa niste pri stvari 100% - sicer vam tudi ni potrebno biti saj bo kolega podpisal, da je prišlo do nepričakovanih zapletov in da je zato nastopila smrt.
Citat:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Z veseljem delam samo 900 ur na leto, ostali čas pa se po jajcih čoham. Zakaj bi se čohal - pojdi domov in se posveti počitku in družini, ne pa da nabijate ure Jaz osebno, kot stažist, sem sodeloval pri 7 urni neprekinjeni operaciji. Pavze vmes je bilo samo 2x po 5 minut, da smo zamenjali rokavice, ko smo šli iz enega območja na drugo. Druge, težje, rekonstrukcijske operacije so takoj 12 ur. Daj pojasni kako ste sposobni, obdržati koncentracijo 12 ali več ur? Tam se sicer vmes operaterja menjata, ampak to ne zgleda tako, da en pride drugi pa gre, ampak tako, da najprej en dela in drugi asistira, nato menjata vloge. Še 1x vprašam A ste supermeni ali pa niste pri stvari 100% - sicer vam tudi ni potrebno biti saj bo kolega podpisal, da je prišlo do nepričakovanih zapletov in da je zato nastopila smrt.
Pravijo da jih je štiristo na zavodu za zaposlovanje, po medijih jamrajo kako ne dobijo zaposlitev kljub dodatnemu izobraževanju v priznanih ustanovah v tujini kamor jih je ”napotil delodajalec”.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Glede omejitev ur: se še kako strinjam. Ampak za kaj takega imamo zdravnikov vsaj pri nas veliko premalo (5x, 10x - ne vem)...
Citat:
Uporabnik shift pravi:
pokaži mi junaka ne samo pri nas ampak po svetu ki se je zoperstavil farmacevtskim lobijem in znižal cene zdravil na ustrezno
se pa strinjam z napisanim
Citat:
LJUBLJANA – Ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza naj bi v ponedeljek predsednici vlade Alenki Bratušek ponudila odstopno izjavo, poroča nacionalka. Razlog za odstop naj bi bili med drugim tudi posli njenega moža. Na vladi so se zavili v molk.
»Problem je, da je situacija zelo zapletena. Biti minister za zdravstvo je v Sloveniji nevarnejše kot biti minister za notranje zadeve,« je na nacionalki povedal kirurg Erik Brecelj. Če bi odstopila, bi po mnenju Breclja to pomenilo, da je stanje izjemno resno. », Zdravstvo obvladuje mafija, to je jasno, če si mislimo, da to ni res v Sloveniji, si lažemo in seveda mafija ne želi, da je na tem mestu nekdo, ki bi ukrepal proti njej, zato imamo odstope, imamo v preteklosti grožnje ministrom,« je pojasnil.
Še pred imenovanjem je Alenka Trop Skaza povedala: »Če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadreg, da tudi odstopim.« Poraja pa se tudi vprašanje, kolikšno vlogo bi pri njeni odločitvi imeli tudi posli njenega moža. Njegovo podjetje, ki je veliko poslovalo z državo, je bilo namreč v tem tednu izločeno iz postopka dobave in vgradnje opreme na novomeški urgenci.
Zakaj bi jo potem oviral ?Citat:
Vendar ji tu polena pod noge meče kar mož, ki najbrž bolje služi kot pa ona kot ministrica.
Citat:
Uporabnik tomi7979 pravi:
Citat:
Glej, delam v tujini na urgenci...in tudi tukaj primanjkuje zdravnikov, tako da tudi 48-urni delavniki (ja, delavniki in NE dežurstva) niso nič posebnega. In če imaš srečo, se lahko mogoče za kakšno uro, dve tudi vležeš vmes. Lahko pa se držimo zakonov (ne bi imel čisto nič proti) in delamo dovoljenih 10 ur na dan...samo potem bo urgenca nekaj časa na dan zaprta. Bi te rad videl, če bi imel ravno takrat kakšno nujno stanje....potem pa spet ne bi bilo prav, da zdravniki ne delajo ali? Pa da ne bo sedaj še debate o plači...nadure se ne izplačujejo, ampak kompenzirajo s prostim časom, kar pa spet zaradi pomanjkanja osebja večinoma ni možno, tako da velikokrat propadejo.
A zakaj?Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Zakaj bi jo potem oviral ?Citat:
Vendar ji tu polena pod noge meče kar mož, ki najbrž bolje služi kot pa ona kot ministrica.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pravijo da jih je štiristo na zavodu za zaposlovanje, po medijih jamrajo kako ne dobijo zaposlitev kljub dodatnemu izobraževanju v priznanih ustanovah v tujini kamor jih je ”napotil delodajalec”.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Glede omejitev ur: se še kako strinjam. Ampak za kaj takega imamo zdravnikov vsaj pri nas veliko premalo (5x, 10x - ne vem)...
Kaj je zdaj res?