URE tretji del

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.304
14.270
113
za tole si greš zobe zlomit pa solzilca nažret in 2 dni brez toplega obroka. Epiš.
1779193295390.png

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
295
41
28
Enaka zadeva se je zgodila že pred časom, ko so izdali podobno zadevo z Omego.
Totalen hype, folk navalil na swatch butike. Kdor jih je uspel dobiti, so jih nekateri potem v oglasih prodajali (in v začetnih nekaj dneh tudi prodali) tudi po 3 do 4 tisoč eur/usd. Ker ljudje so enostavno to želeli imeti, takoj in zdaj. Samo da so in. Uporabna vrednost blizu nule, ampak družabna omrežja pa podelijo nekaj lajkov.

Noro. Zblojeno.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in MrDaco

klekej

Guru
26. jul 2007
5.759
515
113
36
Iščem eno daily uro, ki je ne sme bit škoda. Na mp je polno replik Moonswatch 1:1 po 50€. Kakšna je to kvaliteta, bo zadeva razpadla po 1 letu? Kaj priporočate kot alternativo v stilu Moonswatcha oz. je kakšna verodostojna stran kjer bi dobil rabljeno? Škoda mi je dat 300€ za uro, ki je ne bom pazil niti malo. Hvala.

• Haha
Reactions: sajkek

klekej

Guru
26. jul 2007
5.759
515
113
36
Ja vem, da boste skakali ko norci, pa pisali tipe odgovora "kupi Swatcha iz vrecke presenecenja". Jbg, za v kupleraj dam gor drazjo uro, za vrt stihat pa ne dam dost od sebe.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.048
2.757
113
Jaz sem za na plazo nabavil kitajsko neko Beynard ali podobno. Za 50e. Potem videl da so na Temu od 20e dalje. Pise da je vodotesna....jo bom probal marinizirat.

klekej

Guru
26. jul 2007
5.759
515
113
36
Na Amazonu so Casio od 30€ dalje, res poceni. Nekaj mi je v uc padel ta Moon zaradi pascka, pa vem, da ste ga sku.rcali do kraja. Kje ga dobit poceni? Ma kdo kasno za prodat, ko je stal v vrsti? :fredi:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.793
8.916
113
Mah, kupi naj kaj mu pride ugodno pod roko. Eno leto bo vsaka zdržala. Na temuju so od 5 eur dalje. Za 50eur jih kupi 10. Zdržale bodo x let. Hkrati bo zavestno svinjal planet. Sem vseeno peoti temu. Za štihanje vrta vseeno kak kos šrota bo na roki.. Čeprav jaz pred vsakim delom snamem uro. Ne vem zakaj bi jo imel pod delavskimi rokavicami.. Če ti pa ta kos moškega nakita kaj pomeni, začneš s Casiom. Moj pubec ima za športne akrivnosti osnovnega G shocka. Zdrži marsikaj. Ko je bil mlajši, smo mu kot prvo uro res kupili aliexpress varianto. Mehanizem je šel pol leta. Smeti!

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.582
4.935
113
Na Amazonu so Casio od 30€ dalje, res poceni. Nekaj mi je v uc padel ta Moon zaradi pascka, pa vem, da ste ga sku.rcali do kraja. Kje ga dobit poceni? Ma kdo kasno za prodat, ko je stal v vrsti? :fredi:
Casio G-shock se začnejo tam pri 50 eur, končajo pa pri par 1000EUR, so pa šli v dve sferi ena je "digitalni" zaslon oz. številčnica, druga pa analogni zaslon, oboje itak zadaj digitalni kvarc. G-shock imajo vse vsaj 200m (20 bar) rating, torej preživijo vse možno. Za osnovo recimo DW-5600UE se dobi za okoli 80 eur in je "klasika"* v svetu g-shoka ...

Za na plažo (pesek pa to) vzameš vseeno nekaj kar ima steklo in ne plastike nad zaslonom/številčnico, g-shock vse imajo kristalno steklo vsaj od 100 eur dalje bi se morale dobit.

Drugače tudi klasična Casio F91-W preživi plavanje in jo dobiš pod 30 eur. Kar gledam jo vedno več ljudi nosi ker je retro "in".

* klasika je vsaj zame pri g-shock vsaj še solarno polnjenje in sinhronizacija časa, sedaj novejše imajo že BT, klasika so "(multi)band 6" (radijska sinhronizacija)

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.854
5.179
113
Sam imam za "grdo" in aktivne stvari G Shock GW5000U, ki je izboljšana japonska verzija DW5600. Predvsem je kul zaradi mehkejšega pasu, sinhronizacije in solarnega polnjenja. Pa mogoče ima še safirno steklo, to se ne spomnim. Verjetno ura za vedno.