Povej mi kako je to možno, razen če je sparalo na napacnem koncu... Roke so v vsej zgodbi najbolj poceni.
Roke so poceni ja, samo ne majster, ki pobere profit, ki jih te roke naredijo.
Sem delal komplet stropno konstrukcijo in zapiranje ostrešja za vpih izolacije. 2600€ me je prišel ves material (les, osb, šraufi, nosilci, impregnacija, .. pač vse kaj sem rabil). delal sem sam nekje dva meseca in pol popoldan, včasih pa tudi ne, če mi ni bilo. Najcenejšo ponudbo od majstra sem mel 7300€, narejeno bi bilo v enem tednu.
Zaj 4700€ meni ni glih drobiž. No to je edina stvar kaj so me še uspeli prepričat, da sem sploh vprašal za ponudbe.
Mi je bilo hitro jasno. Pa zdaj, ko se menim kolko daje folk za polaganje ploščic pa parketa, pa za štromarje pa tote fore, da se o knaufarjih sploh ne menim. Pa, ko gledaš kako pustijo za sabo. Mater v dveh letih nimam nikjer razpoke pa sem rukno not 5 palet gips plošč. Pa vse stene komplet skitane in zbrušene v nulo. Vsi koti na poševninah s habito traki delani. Vse kitano z Knauf Fill and Finish Light.
Fasada ne vem, če me je prišla več kot 8500-9000 jurjev vse skupaj. Pa so uporabljeni diletacijski profili za 14€ na meter med zidanim in lesenim delom. Isofux profili za okenske police in take fore. Za marsikaj kaj sem kupoval so sprve rekli joj gospod to pa je drago to pa moremo naročit, tega nihče ne jemlje. Pa kaj sn vprašal ali je drago ali da rabim? Se ni na niti enem materialu šparalo, ravno nasprotno marsikje sem tak kompliciral, da so me gledali ko teleta kaj te to rabim, če to noben ne uporabla.
Tak, da ne zaj o tem, da se ne prišpara, ker se in to ogromno. Pa še na živcih prihraniš, ker ti je prišparano odkirvanje napak za "majstri" in prerekanje kdo bo to zaj popravo. Ko zajebeš točno veš kdo je zajebal. Pol se pa odločiš al te bo motlo 14 dni in rečeš dobro je za koga je al pa še enkrat narediš.